to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Πρώτη επίσημη παράδοση φορτίου από drone στις ΗΠΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη, εγκεκριμένη από τις αρχές, παράδοση με drone στις ΗΠΑ.


Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Guardian, το μικρό αεροσκάφος, της αυστραλιανής Flirtey, εγκεκριμένο από τη FAA (Federal Aviation Authority) παρέδωσε επιτυχώς 4,5 κιλά ιατρικών εφοδίων σε αγροτική κλινική. Το drone πραγματοποίησε τρεις τρίλεπτες πτήσεις από το Lonesome Pine Airport (Βιρτζίνια) στο Wise County Fairgrounds, μεταφέροντας 24 δέματα. Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ματ Σουΐνι, πρόκειται για σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση ενός μέλλοντος όπου μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα πραγματοποιούν αυτόνομες παραδόσεις ρουτίνας, φέρνοντας στους παραλήπτες τις αγορές τους.

Το τεστ χαιρετίστηκε ως απόδειξη ότι τα drones θα μπορούν να είναι χρήσιμα ως μέσα παράδοσης φορτίων, ειδικά σε αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές, που είναι δυσπρόσιτες μέσω οχημάτων εδάφους. Ωστόσο η εμβέλεια και η αυτονομία τους δυσχεραίνουν τα πράγματα, οπότε και οι «ευκαιρίες» είναι περιορισμένες.

Υπενθυμίζεται ότι η Amazon και άλλες εταιρείες εργάζονται πάνω στην ανάπτυξη τεχνολογίας για παραδόσεις με drones σε εμπορικά βιώσιμη κλίμακα, ωστόσο εμπόδιο αποτελούν οι κανονισμοί τηςFAA. Σε κάθε περίπτωση πάντως, δεν είναι λίγοι αυτοί οι οποίοι θεωρούν ότι η νομοθεσία έχει μείνει πίσω, ειδικά από τη στιγμή που το κόστος έχει μειωθεί δραστικά και η διαθεσιμότητα των drones έχει αυξηθεί κατά πολύ.

tags: drones

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)