to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:01 | 18.02.2013

left.gr

Πολιτική

Πρώτη δύναμη η αριστερά στην Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου

Η παράταξη Ενωτική Πρωτοβουλία, στην οποία συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Βερολίνου, ήρθε πρώτη την Κυριακή στις εκλογές στην Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου, μόλις τη δεύτερη φορά που συμμετείχε.


Με αυτή την αναπάντεχη νίκη η Ενωτική Πρωτοβουλία έσπασε μετά από πολλά χρόνια την ηγεμονία της παράταξης του επιχειρηματία Αχιλλέα Λύκου (Παροικία Ελλήνων Βερολίνου).

Η Ενωτική Πρωτοβουλία πήρε 3 από τις 9 έδρες του ΔΣ και συνολικά 147 ψήφους. Ο δεύτερος συνδυασμός (ΠΑΣΚΕΜ) πήρε 106 ψήφους και 2 έδρες. Αναλυτικά τα αποτελέσματα αργότερα.


Ακολουθεί το κείμενο-κάλεσμα στις εκλογές που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ.



ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ 17.2.2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Βερολίνου, θεωρώντας ότι ειδικά σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για τον ελληνικό λαό ο ρόλος της Ομογένειας είναι αναντικατάστατος και ενόψει των εκλογών της Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου, καλεί τα μέλη και τους φίλους του να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις την παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία».

Η Ενωτική Πρωτοβουλία συγκεντρώνει ανθρώπους από το ευρύτερο φάσμα της Αριστεράς, υλοποιώντας έτσι το πρόταγμα για ενότητα στη δράση. Από το 2012, οπόταν ιδρύθηκε η παράταξη, αποτέλεσε φορέα ανανέωσης της Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου, προσπαθώντας να δώσει φωνή στο νέο κύμα μεταναστών που ήρθαν στη Γερμανία λόγω της κρίσης στην Ελλάδα. Η Ενωτική Πρωτοβουλία πρωτοστάτησε στη διοργάνωση εκδηλώσεων, τη δημιουργία του εκπαιδευτικού προγράμματος που ενίσχυσε πολλούς έλληνες μαθητές αλλά και νέους πτυχιούχους, ενώ τα μέλη της προσφέρουν διαρκώς υπηρεσίες υποστήριξης των νέων μεταναστών στην επαφή τους με τις γερμανικές υπηρεσίες. Ετούτη ακριβώς τη δουλειά θέλουμε να δούμε να συνεχίζεται και να διευρύνεται.

Για τον λόγο αυτό στηρίζουμε και συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην προσπάθεια της Ενωτικής Πρωτοβουλίας και σας καλούμε να δυναμώσετε τη φωνή της, που είναι και δική μας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)