to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Πρωθυπουργέ, πότε θα αποπέμψετε την κ. Μενδώνη;

Μετά τους χειρισμούς Μενδώνη στην υπόθεση Λιγνάδη, το θέμα δεν είναι πότε θα παραιτηθεί η υπουργός Πολιτισμού. Δεν θα το κάνει ποτέ. Το θέμα είναι πότε θα την αποπέμψει ο πολιτικός της προϊστάμενος.


Κύριε Πρωθυπουργέ,

Όταν μια ολόκληρη χώρα είναι στα κάγκελα. Όταν το ένα μαγαζί πίσω από τα άλλο βάζει λουκέτο.

Όταν από 1 Μαρτίου αρχίζουν οι πλειστηριασμοί και οι πολίτες χάνουν τα σπίτια τους.

Όταν ζητάτε από εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους να μπορέσουν να επιβιώσουν με 360 ευρώ το μήνα.

Μέσα λοιπόν στον κυκεώνα των ‘όταν’, το υπουργείο Πολιτισμού αποδέχεται την παράνομη (λόγω ψευδούς ιδιότητας) σύμβαση του αδελφού του παραιτηθέντος διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου με μισθό 1700 ευρώ μηνιαίως. Η σύμβαση είναι αναρτημένη στη Διαύγεια από τις 27/11/2020 και συνεπώς η Λίνα Μενδώνη την γνώριζε πολύ καλά και συνέπραττε στην παρανομία.

(Ξέρετε, οι πολίτες που χάνουν το σπίτι τους, ή που δεν έχουν αδελφό ή που δεν έχουν την εξουσία να διορίζουν τον αδελφό: γιατί με μισθό 1700 ευρώ και την δόση στην τράπεζα πληρώνεις και τον πλειστηριασμό γλιτώνεις.

Για να μην πιάσουμε τον συνταξιούχο που με 360 ευρώ πρέπει και να καλύπτει τις δόσεις για το σπίτι και να βρει τρόπο να διατηρηθεί στη ζωή – το δεύτερο προαιρετικά.)

Δεν θέλω να σάς φέρω σε δύσκολη θέση, Πρωθυπουργέ. Όλοι γνωρίζουν τη στενή φιλία που σάς συνδέει με τον Δημήτρη Λιγνάδη, αλλά εδώ τα πράγματα σάς έκατσαν στραβά.

Μετά την παραίτηση Λιγνάδη ξέρετε τί απάντησε εμμέσως πλην σαφώς η κ. Μενδώνη στη συνάδελφο Ναταλί Χατζηαντωνίου που πήρε την συνέντευξη από τον 19χρονο θύμα; Ότι η καταγγελία λέει δεν είναι ‘επώνυμη’. Επί λέξει είπε στον συνάδελφο Γιάννη Αντύπα στο Thema Radio.

«Πρέπει να πω, ότι μέχρι σήμερα που μιλάμε για το συγκεκριμένο πρόσωπο (Λιγνάδη), καταγγελίες επώνυμες δεν έχουν υπάρξει.»

Πρωθυπουργέ, μαζέψτε την. Βεβαιότατα είναι επώνυμη η καταγγελία. Το γεγονός ότι η κ. Χατζηαντωνίου σεβάστηκε τον συνομιλητή της και δεν δημοσιοποίησε το επίθετο του, τιμά και την ίδια και το δημοσιογραφικό λειτούργημα. Αλλά από τη στιγμή που ο καταγγέλλων δηλώνει ξεκάθαρα ότι θα παρουσιαστεί στον εισαγγελέα να καταθέσει, η καταγγελία και επώνυμη είναι και αληθής.

Εν τω μεταξύ μετά την πανδημία οι ηθοποιοί, οι συνθέτες, οι τραγουδιστές είναι σε απόγνωση. Οι εργαζόμενοι σε θέατρα και μουσικές σκηνές, τεχνικοί, ηλεκτρολόγοι, φροντιστές, ταξιθέτες. Οι καλλιτεχνικοί συνεργάτες ενδυματολόγοι, σκηνογράφοι, οι πάντες.

Για να μην πιάσουμε τους παραγωγούς και τους επιχειρηματίες στο χώρο του Θεάματος που οδεύουν – αν δεν έχουν φτάσει ήδη - στην απόλυτη οικονομική καταστροφή.

Και μη μού πείτε πως τα ίδια γίνονται και στο εξωτερικό. Στο εξωτερικό με την πανδημία, κόπηκαν μεγάλα κονδύλια για την Τέχνη και οι καλλιτέχνες δεν φοβούνται ότι τη νύχτα θα διανυκτερεύσουν στο παγκάκι.

Όταν λοιπόν, οι άνθρωποι του θεάτρου και της μουσικής χτυπούσαν την πόρτα της, ξέρετε τι έκανε η υπουργός σας; Τίποτα. Έκανε το τίποτα, το απολύτως τίποτα.

Άκρα του τάφου σιωπή – της Αμφίπολης εν προκειμένω. Αν ζούσε η γιαγιά μου θα χαρακτήριζε την στάση της με την αγαπημένη της παροιμία «δεν μιλώ, δεν λαλώ, να πάρω το βασιλόπουλο γι’ άντρα».

Πρωθυπουργέ, το Εθνικό θέατρο το πληρώνουμε εμείς. Δεν είναι τσιφλίκι σας για να κάνετε ό,τι γουστάρετε. Όπως και δεν είναι τσιφλίκι του εκάστοτε Διευθυντή. Να προσλαμβάνει το σόι του και να έχει μετά το θράσος να ισχυρίζεται πως τον προσέλαβε ως ηθοποιό για να πάρει μόνο 1700 ευρώ αντί για 2200 και μάς γλιτώσει έτσι 500 ευρώ στο μισθολόγιο. Διότι προφανώς το να προσλάβει τον αδελφό του το θεωρεί λογικό, αδιαπραγμάτευτο και δεν το συζητά καθόλου.)

Το Εθνικό ξέρετε, δεν είναι ιδιωτική επιχείρηση όπου ο παραγωγός πληρώνει από τη τσέπη του και μπορεί αν θέλει να βάλει τη γιαγιά του να παίξει την Ιουλιέττα. Το Εθνικό είναι κρατικός οργανισμός. Κι εγώ θέλω να ξέρω τι πληρώνω με τους φόρους μου. Εσείς όχι;

Για να τελειώνουμε, Πρωθυπουργέ. Το ζητούμενο δεν είναι πότε η υπουργός σας θα παραιτηθεί: δεν θα παραιτηθεί ποτέ, που να λιώσουν οι πάγοι και να κατέβουν οι πολικές αρκούδες στο Σύνταγμα με πλακάτ. Το ζητούμενο λοιπόν δεν είναι τί θα κάνει εκείνη, αλλά τι θα κάνετε εσείς. Πότε εσείς θα την αποπέμψετε.

Πρωθυπουργέ όλων των Ελλήνων – σε περίπτωση που το θυμάστε.

Η θέση που θα πάρετε ή δεν θα πάρετε, η πράξη που θα κάνετε ή δεν θα κάνετε, θα χαρακτηρίσει εσάς και το έργο σας για άλλη μια φορά. Γιατί το μόνο τσιφλίκι που σάς ανήκει ολοκληρωτικά Πρωθυπουργέ, είναι η υστεροφημία σας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)