to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

0:02 | 20.02.2014

Οικονομία

Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι 15 συλληφθέντες για λαθρεμπορία 4,5 τόνων πετρελαίου

Προθεσμία για να απολογηθούν κατά ομάδες, το Σάββατο 22/02, την Κυριακή 23/02 και τη Δευτέρα 24/ 02, πήραν από τον ανακριτή Πειραιά, οι 15 συλληφθέντες για την υπόθεση του μεγάλου κυκλώματος λαθρεμπορίας καυσίμων στο οποίο εμπλέκονται συνολικά 24 άτομα - Να προχωρήσει σε βάθος η έρευνα ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ


Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ και της ΠΑΕ Ατρόμητος, Γιώργος Σπανός (στη φωτ.)

Όλοι τους αναμένεται να οδηγηθούν εκ νέου στα κρατητήρια στη ΓΑΔΑ. Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους συλληφθέντες οι οποίοι είχαν διακινήσει στην αγορά 4,5 εκατ. λαθραίο πετρέλαιο, είναι η σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση λαθρεμπορία καυσίμων σε βαθμό κακουργήματος, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ενεργητική και παθητική δωροδοκία κατ΄έξακολούθηση και κατάχρηση εξουσίας.

Τα μέλη του κυκλώματος παρακρατούσαν το ναυτιλιακό πετρέλαιο μετά από ανεφοδιασμό πλοίων ναυτιλιακών εταιρειών και στη συνέχεια μετά από πρόσμιξη με πετρέλαιο κίνησης το διοχέτευαν στα πρατήρια. Έξω από τα δικαστήρια Πειραιά είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες συγγενείς των συλληφθέντων.

 

ΣΥΡΙΖΑ: Να προχωρήσει σε βάθος η έρευνα για το λαθρεμπόριο καυσίμων

«Το λαθρεμπόριο στα καύσιμα αποτελεί ένα καρκίνωμα χρόνων, εξαιτίας του οποίου το ελληνικό κράτος έχει χάσει δισεκατομμύρια ευρώ, ελλείψει πολιτικής βούλησης για την πάταξή του και καθυστέρησης στην έκδοση των απαραίτητων υπουργικών αποφάσεων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και ζητάει να προχωρήσει σε βάθος η έρευνα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επανειλημμένα αναδείξει το θέμα με παρεμβάσεις του στη βουλή (διαβάστε ενδεικτικά) και τονίζει για μια ακόμη φορά την αναγκαιότητα του να δοθεί ένα οριστικό τέλος στο λαθρεμπόριο καυσίμων και να υπάρξει η εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων για το σκοπό αυτό».  

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)