to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:07 | 11.05.2016

Οικονομία

Προθεσμία για έλεγχο εκτέλεσης των ενταλμάτων σύλληψης δύο στελεχών της πρώην Λαϊκής Τράπεζας έως τις 23 Ιουνίου

Ούτε σήμερα εμφανίστηκαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας τα δύο στελέχη της πρώην Λαϊκής Τράπεζασς, Ευθύμιος Μπουλούτας και Μάρκος Φόρος, οι οποίοι κατηγορούνται για χειραγώγηση της αγοράς και για ψευδή ή παραπλανητικά στοιχεία και πληροφορίες την περίοδο 2011.


Η πρόεδρος του Δικαστηρίου, Σοφία Χατζηκυριάκου, έδωσε προθεσμία έως τις 23 Ιουνίου για έλεγχο εκτέλεσης των ενταλμάτων σύλληψης των κατηγορουμένων και παραπομπή της υπόθεσης στο Κακουργιοδικείο.

 

Η εκπρόσωπος της κατηγορούσας Αρχής, Έλλη Παπαγαπίου, ανέφερε ότι οι κατηγορούμενοι αναζητούνται από τις ελληνικές Αρχές. «Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες Αρχές» σημείωσε και υποστήριξε ότι «η μη εμφάνιση των κατηγορούμενων αποτελεί εμπαιγμό για τη δικαστική διαδικασία». Επίσης, κατέθεσε στο δικαστήριο τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου, στην Αθήνα, για εκτέλεση των ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης εναντίον των δύο πρώην στελεχών της λαϊκής και για τις δύο κατηγορίες.

 

Ο δικηγόρος των κατηγορουμένων, Ανδρέας Χαβιαράς, διάβασε ενώπιον του δικαστηρίου δήλωση των πελατών του, στην οποία αναφέρεται ότι παρά το γεγονός ότι είχαν ανακοινώσει ότι θα παρίσταντο στη διαδικασία, «τελικά θεώρησαν αναγκαίο να μην το πράξουν, με στόχο τη διαφύλαξη άλλων διαδικασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως η διαδικασία ενώπιον του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου στο Παρίσι, αλλά και η ήδη ενεργοποιημένη διαδικασία ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης για τα ίδια θέματα».

 

Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν από το δικαστήριο να επανεξετάσει την απόφασή του, με την οποία είχε κρίνει ότι απαιτείται η φυσική παρουσία τους στη διαδικασία και να αποδεχθεί την εκπροσώπησή τους από τον δικηγόρο τους.

 

Η πρόεδρος του δικαστηρίου, Σοφία Χατζηκυριάκου, επεσήμανε πως «λυπεί το γεγονός ότι δεν έχουν μέχρι στιγμής εκτελεστεί τα εντάλματα σύλληψης» των δύο κατηγορούμενων.

 

Σχετικά με αυτά που ανέφερε ο δικηγόρος των κατηγορουμένων, η κ. Χατζηκυριάκου τόνισε: «Νομίζω, ο κ. Χαβιαράς γνωρίζει καλά ότι δικαστήριο δεν μπορεί να ανατρέψει προηγούμενη απόφασή του» για να προσθέσει: «Βεβαίως και δεν θα ανατρέψω ή αναθεωρήσω την απόφασή μου». Επίσης, απέρριψε το αίτημα των κατηγορουμένων να εκπροσωπούνται στη δίκη. «Ένα δικαστήριο στην Κύπρο δεν μπορεί να αναθεωρήσει προηγούμενη απόφασή του» υπογράμμισε. Όσον αφορά τη συμπεριφορά των δύο πρώην στελεχών της Λαϊκής, οι οποίοι ακόμη αναζητούνται, αρκέστηκε να πει ότι προς το παρόν δεν θα τη χαρακτηρίσει, συμπληρώνοντας ότι σε περίπτωση εκτέλεσης των ενταλμάτων νωρίτερα, η λογική εξέλιξη θα είναι να ειδοποιηθούν οι πλευρές για να οριστεί δικάσιμος νωρίτερα από την 23η Ιουνίου.

 

Για τους δύο επίσης κατηγορούμενους στην ίδια υπόθεση, Παναγιώτη Κουννή και Νεοκλή Λυσάνδρου, οι οποίοι εμφανίστηκαν και σήμερα στο δικαστήριο, η πρόεδρος ανέφερε ότι αντιλαμβάνεται την ανησυχία τους και λυπάται που ταλαιπωρούνται με αυτήν την καθυστέρηση.

 

Και οι τέσσερις κατηγορούμενοι ήταν υψηλόβαθμα στελέχη της πρώην Λαϊκής Τράπεζας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)