to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:24 | 10.10.2016

Κοινωνία

«Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας για Όλους» μια εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, έχοντας καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου. Στόχος της παραμένει η αύξηση της ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα ψυχικής υγείας και η προαγωγή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ψυχικά ασθενών.


Το φετινό θέμα «Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας για Όλους» μας καλεί να προβληματιστούμε για τις συντονισμένες προσπάθειες ενεργούς παροχής Πρώτων Βοηθειών Ψυχικής Υγείας ως μια ενεργή διαδικασία της πρόληψης και της διαχείρισης των ήπιων καταστάσεων που μπορούν να εμφανιστούν σε όλα τα άτομα με γνώμονα πάντα την πεποίθηση ότι η ψυχική υγεία μας αφορά όλους. 


Η ημέρα αυτή ευνοεί τον ανοιχτό διάλογο που είναι επιβεβλημένος για την προαγωγή της ψυχικής υγείας και την πρόληψη των ψυχικών διαταραχών. Στο πλαίσιο αυτού του διαλόγου, το Psychologynow.gr, και η Μ.Κ.Ο. «Η Γέφυρα», διοργανώνουν για 3η συνεχόμενη χρονιά, σήμερα από τις 17:00 έως τις 21:00 στο Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, επιστημονική εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας. 

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές είναι διακεκριμένοι επιστήμονες επαγγελμάτων ψυχικής υγείας με βαθιά θεωρητική γνώση και εμπειρία αποκτηθείσα σε αναγνωρισμένους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς της χώρας.  


Μέσα από τις τοποθετήσεις τους θα αποτυπώσουν την πραγματικότητα ως προς την ύπαρξη αλλά και την ανάπτυξη πρακτικών υποστήριξης των ψυχικά νοσούντων. Με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσουν ενεργά στην ενδυνάμωση του ευρύ κοινού προκειμένου να αναλάβει δράση ως προς τη διαχείριση ψυχολογικών και ψυχικών πρώτων βοηθειών των συνανθρώπων μας με γνώμονα πάντα το μήνυμα της αξιοπρέπειας στην Ψυχική Υγεία. 


Στόχος όλων των συνεργαζόμενων φορέων είναι το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας ν’ αγγίξει τις ψυχές όλο και περισσότερων ανθρώπων και να τους κάνει συμμάχους της στην προαγωγή της ψυχικής υγείας. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη και στους ενδιαφερόμενους θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)