to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:00 | 28.07.2017

Πολιτική

Πρωταγωνιστής σε «φιέστες» και ο Κ. Μπακογιάννης, κ. Μητσοτάκη;

Παρά το χθεσινό «άδειασμα» από τον Περιφερειάρχη Στέρεας Ελλάδας, Κ. Μπακογιάννη, ο πρόεδρος της ΝΔ επιμένει στην απαξίωση των Περιφερειακών Αναπτυξιακών Συνεδρίων χαρακτηριζόντάς τα «προστατευμένες φιέστες», στις οποίες ο πρωθυπουργός «κλείνει το μάτι» σε συντεχνίες...


*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η αθλιότητα Μητσοτάκη με τις «ευχές» του για τα γενέθλια του Αλ. Τσίπρα

Ο Κυρ. Μητσοτάκης, παρά το χθεσινό άδειασμα από τον Κ. Μπακογιάννη, ο οποίος αψήφισε το «απαγορευτικό» της ΝΔ για τα Περιφερειακά Συνέδρια, συνέχισε, μέσω του ραδιοφωνικού ΣΚΑΪ, την επίθεσή του κατά του πρωθυπουργού. Κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα πως «πηγαίνει σε προστατευμένες φιέστες με κομματικά στελέχη και προστασία αστυνομίας».

«Ολοι θυμούνται τα ψέματα που είπε. Οι πολίτες δεν έχουν κοντή μνήμη. Οι περιοδείες του κ. Τσίπρα μόνο αναπτυξιακά συνέδρια δεν είναι. Είναι μια μεταφερόμενη κουστωδία υπουργών» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης το πρωί της Παρασκευής, καταγγέλοντας τον πρωθυπουργό πως «κλείνει το μάτι» σε συντεχνίες, φέρνοντας ως παράδειγμα την κατάθεση τροπολογιών στη Βουλή.

Φαίνεται ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν πτοήθηκε από τη στάση του Κ. Μπακογιάννη και επιμένει στην υπονόμευση, με μικροκομματικούς και μόνο όρους, κάθε προσπάθειας διαλόγου για τα σημαντικά ζητήματα του τόπου. 

Από την άλλη, ο Κ. Μπακογιάννης, σε μια ευθεία αιχμή προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ο οποίος που με τη προχθεσινή ανακοίνωση του έδειξε να προσβάλει την Τοπική Αυτοδιοίκηση για μικροκομματικούς λόγους), σημείωσε στην ομιλία του στο Περιφερειακό Συνέδριο στη Λαμία, σε συνέχεια της πολιτικής κριτικής του προς την κυβέρνηση, «ότι μπορεί να έχουμε τις προσωπικές μας απόψεις», αλλά η αυτοδιοίκηση «δεν επιτρέπεται να γίνεται νεροκουβαλητής κανενός κόμματος».

(στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Περιφερειάρχη Στ. Ελλάδας με την, κατά Μητσοτάκη, «κουστωδία υπουργών» που «μεταφέρει» ο πρωθυπουργός...)

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλ. Χαρίτση, ο Κ. Μπακογιάννης είπε ότι και δημόσια εκφράζει τις ευχαριστίες του για μια σειρά από θέματα και εξέφρασε την ελπίδα ότι το βράδυ θα χειροκροτήσουμε τον πρωθυπουργό για την ανακοίνωση του προγράμματος. Λίγο αργότερα, στην ομιλία του στο Συνέδριο, θα τον ευχαριστούσε εκ νέου για την «ταχύτητα, σοβαρότητα, αποτελεσματικότητα του», όπως τόνισε.

Ο Αλ. Τσίπρας, κατά την έναρξη της ομιλίας του στη Λαμία,  ανέφερε, σε χιουμοριστικό πνεύμα, ότι καταλαβαίνει απολύτως, αν λάβει υπόψη του και τον κουρνιαχτό που σηκώθηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση (σ.σ. προχθές με την ανακοίνωση της ΝΔ), ότι «και λίγα μας είπε» (σ.σ. ο κ. Μπακογιάννης που έκανε και κριτική στην ομιλία του προς την κυβέρνηση). 

 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)