to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:00 | 15.05.2019

Πολιτισμός

Απόψε στο Gazarte: «Πρώτα απ' όλα είναι ζήτημα πολιτισμού»

Σχεδιασμός για την Ελλάδα των πολλών και την Ευρώπη των λαών Eκδήλωση του Τμήματος Πολιτισμού με τους καλλιτέχνες και διανοούμενους υποψηφίους σήμερα, Τετάρτη 15 Μαΐου στο Gazarte. Θα χαιρετίσει ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας


Αφορμή για συνάντηση και για συζήτηση ενόψει της τριπλής εκλογικής αναμέτρησης της 26ης Μαΐου, η γιορτή που οργανώνει το Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, Τετάρτη 15 Μαΐου στο Gazarte (9 μ.μ.), στην οποία θα παρευρεθεί και θα χαιρετίσει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Μαζί με τους υποψηφίους από τον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών στο ευρωψηφοδέλτιο, αλλά και στα ψηφοδέλτια «Δύναμη Ζωής» για την Περιφέρεια Αττικής και «Ανοιχτή Πόλη» για τον Δήμο Αθηναίων, το τμήμα προσκαλεί «να συζητήσουμε χαλαρά με ένα ποτό για το μέλλον του πολιτισμού και τον κυρίαρχο ρόλο του στον σχεδιασμό για την Ελλάδα των πολλών και την Ευρώπη των λαών».

«Καλλιτέχνες και διανοούμενοι, ενωθείτε» προτρέπει το Τμήμα Πολιτισμού, καθώς «είναι μπροστά μας μια ιστορική για την Ευρώπη εκλογική αναμέτρηση», όπως επισημαίνει η συντονίστριά του Άννα Χατζησοφιά. «Βρισκόμαστε σε μια οριακή στιγμή για την πορεία και το μέλλον της Ευρώπης καθώς βλέπουμε μια επανάκαμψη της Μαύρης Διεθνούς με ένα μεγάλο μέρος των Ευρωπαίων πολιτών να έλκονται από μισαλλόδοξες ιδέες» λέει.

«Το στοίχημα είναι μεγάλο» κατά την Άννα Χατζησοφιά. «Είναι πρώτα απ' όλα ζήτημα πολιτισμού σε ποια Ευρώπη θα ζήσουμε, σε εκείνη που προάγει τις ιδέες του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης, της δημιουργίας και της γνώσης ή σε μία ήπειρο που χωρίζεται σε μικρές ξενοφοβικές ενότητες θυμίζοντας τις πιο σκοτεινές εποχές του προηγούμενου αιώνα. Επίσης είναι πολύ σημαντικό το πεδίο της αυτοδιοικητικής αναμέτρησης για το αν θα ζήσουμε σε μια Αθήνα των πολλών ή των πολλών Airbnb».

Oι λόγοι είναι πολλοί λοιπόν για συνάντηση και συζήτηση. Γι' αυτό, όπως επισημαίνει η Άννα Χατζησοφιά, «θεωρούμε ότι είναι επιτακτικό καθήκον οι άνθρωποι του πολιτισμού των τεχνών και των γραμμάτων να ενώσουμε τις φωνές μας για τη διεκδίκηση ενός φωτεινού αύριο».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)