to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:09 | 13.01.2023

Διεθνή

Πρόστιμο για φοροδιαφυγή στον επιχειρηματικό όμιλο Trump

Ο επιχειρηματικός όμιλος του πρώην προέδρου Τραμπ, Trump Organization, καλείται να καταβάλει πρόστιμο 1,6 εκατ. δολαρίων για φοροδιαφυγή


Η οικογενειακή εταιρία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, η Trump Organization, καταδικάστηκε την Παρασκευή (13/1) στη Νέα Υόρκη στην καταβολή προστίμου 1,6 εκατ. δολαρίων για απάτη και φοροδιαφυγή, ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο γενικός εισαγγελέας του Μανχάταν.

Ο όμιλος του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου δικαζόταν για φορολογική απάτη και παραποιημένες λογιστικές καταστάσεις, κυρίως με σκοπό να αποκρύψει από τις φορολογικές αρχές οικονομικές αποζημιώσεις ορισμένων υψηλόβαθμων στελεχών.

Πρόκειται για την πρώτη καταδίκη του ομίλου του Αμερικανού πρώην προέδρου (2017-2021) που περιλαμβάνει λέσχες γκολφ, πολυτελή ξενοδοχεία και κτηματομεσιτικές υπηρεσίες.

«Σήμερα, οι επιχειρήσεις του πρώην προέδρου Τραμπ καταδικάστηκαν να καταβάλουν τα μέγιστα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος έπειτα από ιστορικές καταδίκες για 17 ποινικές κατηγορίες», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο εισαγγελέας Άλβιν Μπραγκ.

Δύο επιχειρήσεις του ομίλου, η Trump Corporation και η Trump Payroll Corporation, κατηγορήθηκαν ότι έδωσαν οικονομικά ωφέλη ή σε είδος σε υψηλόβαθμα στελέχη αποκρύπτοντάς τα από τις φορολογικές αρχές προκειμένου να αποφύγουν την καταβολή φόρων από το 2005 έως το 2018.

Μεταξύ αυτών, ένας πρώην οικονομικός διευθυντής της εταιρίας, ο Άλεν Βάισελμπεργκ, επί μακρόν στενός συνεργάτης του Τραμπ, ο οποίος δήλωσε ένοχος σε δεκαπέντε κατηγορίες και καταδικάστηκε την Τρίτη στην ίδια υπόθεση σε φυλάκιση πέντε μηνών και καταβολή προστίμου τουλάχιστον δύο εκατομμυρίων δολαρίων.

Με την ανακοίνωση της ποινής του ο Βάισελμπεργκ, 75 ετών, που είχε αρχίσει να εργάζεται το 1973 ως λογιστής για τον πατέρα του Ντόναλντ Τραμπ, αποχώρησε με χειροπέδες για τη φυλακή στο Ράικερς Άιλαντ προκειμένου να εκτίσει την ποινή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)