to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:51 | 05.06.2015

πηγή: have2read

Διεθνή

Πρόστιμο έως 1.000 λίρες σε άστεγους στο Λονδίνο

Οι τοπικές αρχές κάνουν λόγο για υποβάθμιση της περιοχής εξαιτίας του χαμηλού βιoτικού επιπέδου και της ύπαρξης αστέγων στους δρόμους[...] Δημιούργησαν ένα νόμο κατά τον οποίο οι αστυνομικοί της περιοχής αλλά και οι σύμβουλοι του Δήμου θα έχουν το δικαίωμα να επιβάλλουν πρόστιμα που θα ανέρχονται στις 1000 λίρες, για όποιον κοιμάται, αφοδεύει, ουρεί σε δημόσιο χώρο ή συντροφεύει το σκύλο του χωρίς λουρί.


Το Χάνκεϊ είναι μια από τις λαϊκές περιοχές του Λονδίνου στην οποία έχουν παρατηρηθεί κατά καιρούς διάφορες ταραχές με πιο γνωστή αυτή που αφορά τον θάνατο ενός ανθρώπου το 2011 από πυρά της αστυνομίας.

Οι τοπικές αρχές κάνουν λόγο για υποβάθμιση της περιοχής εξαιτίας του χαμηλού βιoτικού επιπέδου και της ύπαρξης αστέγων στους δρόμους. Για να αλλάξουν αυτήν την κατάσταση δεν επιδίωξαν να δημιουργήσουν μονάδες αποκατάστασης και φροντίδας, αλλά δημιούργησαν ένα νόμο κατά τον οποίο οι αστυνομικοί της περιοχής αλλά και οι σύμβουλοι του Δήμου θα έχουν το δικαίωμα να επιβάλλουν πρόστιμα που θα ανέρχονται στις 1000 λίρες, για όποιον κοιμάται, αφοδεύει, ουρεί σε δημόσιο χώρο ή συντροφεύει το σκύλο του χωρίς λουρί.

Ο νόμος τέθηκε σε ισχύ τον Μάϊο και έχει προκαλέσει πολλές αρνητικές αντιδράσεις αφού δεν μπορεί να τιμωρείται με ένα τόσο υψηλό ποσό ένας άνθρωπος που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να στεγαστεί ή να εξασφαλίσει τα προς το ζην.

Σε μια προσπάθεια να κατευνάσει της αντιδράσεις, η αντιδήμαρχος του Χάνκεϊ Σόφι Λίντεν υποστήριξε ότι το πρόστιμο θα επιβάλλεται μόνο σε όσους έχουν συμπεριφορά που απειλεί την ασφάλεια των πολιτών.

Ένταση είχε προκληθεί και το καλοκαίρι του 2014 όταν έξω από κτήριο της περιοχής του νότιου Λονδίνου είχαν τοποθετηθεί καρφιά ώστε να μην κοιμούνται οι άστεγοι το βράδυ. Ο δήμαρχος του Λονδίνου είχε επιβάλλει την αφαίρεσή τους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)