to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:29 | 01.05.2017

Οικονομία

Πρόστιμο 1,6 εκατομμυρίων ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς για μαύρη εργασία

«Τα φαινόμενα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας δεν θα γίνονται ανεκτά», διαμηνύει η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου


Τις προσπάθειες της κυβέρνησης ενάντια στην παραβατικότητα και την εργοδοτική αυθαιρεσία στους χώρους εργασίας, τονίζει η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, σε δήλωσή της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο για την Εργατική Πρωτομαγιά, και γνωστοποιεί ότι πρόσφατα επιβλήθηκε πρόστιμο 1,6 εκατομμυρίων ευρώ σε μεγάλη τράπεζα, όπου βεβαιώθηκαν περισσότερες από 100 παραβάσεις υποδηλωμένης εργασίας. Πρόκειται για την Τράπεζα Πειραιώς η οποία διεκδικεί την πρωτιά στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Όπως έκανε γνωστό η Έφη Αχτσιόγλου σε πρόσφατο έλεγχο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας στην τράπεζα αυτή βεβαιώθηκαν περισσότερες από 100 παραβάσεις υποδηλωμένης εργασίας και επιβλήθηκε για πρώτη φορά πρόστιμο ύψους 1.635.000 ευρώ. Να σημειώσουμε ότι το ποσό αυτό, όπως όλα, πλέον, τα έσοδα από τα πρόστιμα του ΣΕΠΕ, πηγαίνουν κατευθείαν στα ασφαλιστικά ταμεία.

«Τα φαινόμενα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας δεν θα γίνονται ανεκτά», διαμηνύει η υπουργός Εργασίας και υπενθυμίζει ότι «με συντονισμένες ενέργειες το υπουργείο στοχεύει στην καταπολέμηση της αδήλωτης και της υποδηλωμένης εργασίας». Σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσεται το πρόγραμμα στοχευμένων κοινών ελέγχων από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, τον ΕΦΚΑ, το ΣΔΟΕ και την οικονομική αστυνομία που ξεκινάει σήμερα.

Ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), Ν. Ηλιόπουλος, σχολιάζοντας το πρόστιμο, υπογράμμισε στην εκπομπή «Οικονομία στο Κόκκινο» και στον Στάθη Σχινά, το πρωί της Τρίτης: «Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε πως στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι μόνο το μέγεθος του προστίμου, αλλά και η κατάρριψη της αντίληψης ότι παραβάτες είναι συνήθως οι μικροεπιχειρηματίες, και ότι τα «μεγάλα μαγαζιά» δεν τα ακουμπάει ο νόμος».

* Διαβάστε ολόκληρο το μήνυμα της Έφης Αχτσιόγλου εδώ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)