to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:57 | 18.10.2014

Διεθνή

Πρόσθετα μέτρα για την αντιμετώπιση του ιού Έμπολα στις ΗΠΑ

Ο Μπ. Ομπάμα αποφάσισε την Παρασκευή να στείλει ανώτερο προσωπικό στο Ντάλας του Τέξας για να βοηθήσουν τους ομοσπονδιακούς, πολιτειακούς και τοπικούς αξιωματούχους οι οποίοι αγωνίζονται να εντοπίσουν τα πρόσωπα που ήρθαν σε επαφή με τους τρεις ασθενείς που διαγνώστηκαν με τον ιό Έμπολα


Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αποφάσισε την Παρασκευή να στείλει ανώτερο προσωπικό στο Ντάλας του Τέξας για να βοηθήσουν τους ομοσπονδιακούς, πολιτειακούς και τοπικούς αξιωματούχους οι οποίοι αγωνίζονται να εντοπίσουν τα πρόσωπα που ήρθαν σε επαφή με τους τρεις ασθενείς που διαγνώστηκαν με τον ιό Έμπολα, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. 

«Έμπειροι» συντονιστές από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης θα σταλούν στο Ντάλας για να βοηθήσουν τις ομοσπονδιακές στις επείγουσες ανάγκες που αντιμετωπίζουν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου. Προς το παρόν δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα ονόματα των ανθρώπων που θα ενισχύσουν τις αρχές στο Τέξας. 

Ο Ομπάμα πήρε την συγκεκριμένη απόφαση την Παρασκευή το απόγευμα κατά τη διάρκεια νέας σύσκεψης με κορυφαία στελέχη της εθνικής ασφάλειας και των υπηρεσιών υγείας. 

Η σύσκεψη αυτή ήταν η τρίτη διαδοχική που συγκάλεσε ο αμερικανός πρόεδρος για να εξεταστεί το ζήτημα που έχει γίνει ένα από τα πλέον σημαντικά πολιτικά θέματα για την κυβέρνησή του (πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ).

Πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας: «Χάνουμε τη μάχη» εναντίον του Έμπολα

Αυτή τη στιγμή χάνουμε τη μάχη εναντίον του ιού Έμπολα εκτίμησε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζιμ Γιονγκ Κιμ θεωρώντας ως βασικό λόγο την έλλειψη επαρκούς διεθνούς αλληλεγγύης και κατανόησης.

«Αυτή τη στιγμή χάνουμε τη μάχη», τόνισε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στην έδρα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης στο Παρίσι μαζί με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και τους προέδρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, του ΟΟΣΑ και άλλων διεθνών οργανισμών.

«Ορισμένες χώρες δεν ανησυχούν παρά μόνο για τα δικά τους σύνορα» γεγονός που είναι «πολύ ανησυχητικό» για τον Κιμ, σύμφωνα με τον οποίο «δεν συνειδητοποιούμε πάντα την ανάγκη της αλληλεγγύης» σε διεθνές επίπεδο.

Εντούτοις, ο ίδιος χαιρέτισε τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία.

Η Παγκόσμια Τράπεζα πρόσφατα εκτίμησε ότι η επιδημία θα μπορούσε να στοιχίσει 32 δισεκατομμύρια δολάρια στην Αφρική.

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών έχει λάβει μέχρι στιγμής το 38% του ποσού του 1 δισεκατομμυρίου, για το οποίο έχει απευθύνει έκκληση και το οποίο προορίζεται για τις ανθρωπιστικές ανάγκες που συνδέονται με την επιδημία του ιού που προκαλεί αιμορραγικό πυρετό στη Δυτική Αφρική, ανέφερε σήμερα ένας εκπρόσωπος τύπου του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA).

«Το ποσό των 217 εκατομμυρίων δολαρίων που μας έχουν υποσχεθεί (...) δεν έχει ακόμα κατατεθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς», διευκρίνισε ο ίδιος.

Με τις υποσχέσεις αυτές για δωρεές το ποσό που ζητά ο ΟΗΕ πρόκειται να καλυφθεί κατά 60%.

 
ΠΟΥ: Τα θύματα του Εμπολα έφτασαν 4.546

O αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω της επιδημίας του ιού Έμπολα έφθασε στους 4.546 επί συνόλου 9.191 γνωστών κρουσμάτων στη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Επιπλέον 20 κρούσματα περιλαμβανομένων 8 θανάτων έχουν καταγραφεί στη Νιγηρία και ένα κρούσμα –ο ασθενής ανέρρωσε– στη Σενεγάλη, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Η Ισπανία, επίσης, έχει καταγράψει μία μόλυνση από τον Έμπολα εντός της επικράτειάς της και οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει 3 επιβεβαιωμένα κρούσματα, περιλαμβανομένου ενός θανάτου, ανέφερε ο ΠΟΥ στον πιο πρόσφατο απολογισμό του.

Ο αριθμός των νεκρών στις 3 χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τον ιό περιλαμβάνει 62 επιπλέον θανάτους σε σύγκριση με την Τετάρτη. Μεταξύ των απωλειών περιλαμβάνονται 239 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας.

Μια χωριστή επιδημία Έμπολα που έχει ξεσπάσει στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και η οποία οφείλεται σε ένα διαφορετικό στέλεχος του ιού, έχει στοιχίσει την ζωή σε 49 ανθρώπους εκ των 68 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, επισήμανε ακόμη ο ΠΟΥ.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)