to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:52 | 10.01.2015

πηγή: Ναυτεμπορική

Διεθνή

Πρόσθετα μέτρα ασφαλείας λαμβάνει η Γαλλία, ενόψει και της διαδήλωσης της Κυριακής

Το αντιτρομοκρατικό σχέδιο στην περιοχή του Παρισιού, η οποία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού από την Τετάρτη, θα παραμείνει στο ίδιο επίπεδο και τις προσεχείς εβδομάδες, ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών. Τεράστια αναμένεται να είναι η αυριανή διαδήλωση στο Παρίσι, χιλιάδες κόσμου στις χθεσινοβραδινές διαδηλώσεις σε πολλές γαλλικλ΄ςε π


Το αντιτρομοκρατικό σχέδιο το οποίο έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή στην περιοχή του Παρισιού, η οποία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού από την Τετάρτη, θα παραμείνει στο ίδιο επίπεδο και τις προσεχείς εβδομάδες, ενώ πρόσθετα μέτρα ασφαλείας προβλέπεται να ληφθούν μετά τις επιθέσεις των τελευταίων ημερών, ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

«Είμαστε, λαμβάνοντας υπ' όψη τα γεγονότα, εκτεθειμένοι σε κινδύνους. Είναι συνεπώς σημαντικό το σχέδιο Vigipirate, το οποίο έχει τεθεί εκ νέου σε πλήρη εφαρμογή για την περιοχή Ιλ-ντε-Φρανς και προβλέπει πρόσθετα μέτρα ασφαλείας στην υπόλοιπη χώρα, να εφαρμοστεί τις επόμενες εβδομάδες», διευκρίνισε ο υπουργός στο τέλος της συνεδρίασης της κυβερνητικής επιτροπής κρίσης η οποία πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό μέγαρο.

Ο κ. Καζνέβ τόνισε παράλληλα ότι «όλα τα μέτρα έχουν ληφθεί» για την εγγύηση της ασφάλειας της διαδήλωσης η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι, στη μνήμη των θυμάτων των επιθέσεων στη Γαλλία, όπου θα μετάσχουν ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και Ευρωπαίοι ηγέτες.

«Όλα τα μέτρα έχουν ληφθεί ώστε η διαδήλωση αυτή να διεξαχθεί με περισυλλογή, σεβασμό και ασφάλεια», τόνισε ο κ. Καζνέβ.

Περισσότερο από ένα εκατομμύριο άνθρωποι αναμένεται να λάβουν μέρος στη κινητοποίηση υπέρ της ελευθερίας και της δημοκρατίας και ενάντια στην τρομοκρατία.

 

 

Δεκάδες χιλιάδες διαδήλωσαν σε γαλλικές πόλεις

 

Στο μεταξύ, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σε πολλές επαρχιακές πόλεις, αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα των επιθέσεων που βύθισαν στο πένθος τη Γαλλία τις τελευταίες ημέρες.

Στο Πο, στα νοτιοδυτικά της χώρας, τουλάχιστον 30.000 άνθρωποι συμμετείχαν σε σιωπηλή πορεία.

Στην Ορλεάνη της κεντρικής Γαλλίας, περισσότεροι από 22.000 ανθρώποι βγήκαν στους δρόμους την ώρα που στη Νίκαια, στα νοτιοανατολικά της χώρας, οι διαδηλωτές ξεπέρασαν τους 23.000.

 

Νέες στρατιωτικές ενισχύσεις - Άφαντη η καταζητούμενη 26χρονη

Πεντακόσιοι επιπλέον στρατιώτες θα αναπτυχθούν στην ευρύτερη περιοχή της γαλλικής πρωτεύουσας στο πλαίσιο του σχεδίου αντιτρομοκρατικής προστασίας Vigipirate, ανακοίνωσε εξάλλου ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων της Γαλλίας.

«Αυτή η ενίσχυση των 500 στρατιωτικών στο Ιλ-ντε-Φρανς», την περιοχή που περιλαμβάνει το Παρίσι, «θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις», εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου του αρχηγού του γενικού επιτελείου, συνταγματάρχης Ζιλ Ζαρόν.

Οι στρατιώτες οι οποίοι θα προστεθούν στο δυναμικό της αστυνομίας που έχει ήδη αναπτυχθεί θα είναι συνολικά 1100 ήδη μέσα στην ημέρα και ο αριθμός τους θα ανέλθει στους 1.350 την Κυριακή στο Παρίσι και την ευρύτερη περιοχή.

Η Γαλλία παραμένει σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού, την ώρα που οι δυνάμεις επιβολής της τάξης αναζητούν τη σύντροφο ενός εκ των τριών ισλαμιστών δραστών, που δολοφόνησαν σε διάστημα τριών ημερών 17 ανθρώπους.

Πρόκειται για τη σύντροφο του Αμεντί Κουλιμπαλί, Χαγιάτ Μπουμεντιέν, 26 ετών, η οποία αυτή τη στιγμή είναι η πλέον καταζητούμενη γυναίκα στη χώρα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)