to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:13 | 07.04.2022

Πολιτική

Προσπαθούν να καλύψουν Μητσοτάκη - Τασούλα για την παρέμβαση νεοναζί στην Βουλή

Να υποβαθμίσει την ημέρα ντροπής προσπαθεί ο Κ. Τασούλας, αναφέροντας πως «έμαθα 10 λεπτά πριν ότι θα μιλήσουν στρατιώτες και θα μας πουν τις κακουχίες που τραβάνε υπερασπιζόμενοι την Μαριούπολη»


Πυρετωδώς προσπαθούν να αποποιηθούν τις ευθύνες τους Κ. Μητσοτάκης και Κ. Τασούλας, για την ημέρα ντροπής στην Βουλή, με νεοναζί του τάγματος Αζόφ να τοποθετείται στο Κοινοβούλιο μαζί με τον ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι. 

Στην προσπάθειά του να δώσει ο εξηγήσεις ο Κ. Τασούλας μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες δήλωσε ότι δεν προτίθεται να βγάλει κάποια ανακοίνωση αποδοκιμασίας για τα όσα συνέβησαν. 

Ο πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε πως «έμαθα 10 λεπτά πριν ότι θα μιλήσουν στρατιώτες και θα μας πουν τις κακουχίες που τραβάνε υπερασπιζόμενοι την Μαριούπολη». Σημείωσε επίσης ότι στις επαφές που έγιναν με την Ουκρανική πρεσβεία «είχαν την εντύπωση ότι θα ήταν βίντεο με σκηνές του πολέμου. Μου είπαν ότι θα είναι στρατιώτες. Ο επίσημος μεταφραστής της ουκρανικής πρεσβείας μου είπε ότι λένε αυτά που τραβάνε στη Μαριούπολη». Μάλιστα ανέφερε πως ο ίδιος δεν πρόσεξε την αναφορά στο Τάγμα Αζόφ. Όπως είπε για την παρέμβαση του στρατιωτικού από την Μαριούπολη «δεν άκουσα για το Αζόφ. Άκουσα για τον παππού του και ρώτησα μετά που έγινε αυτή η μάχη».

Νωρίτερα, από το περιβάλλον του προέδρου της Βουλής έλεγαν, πως ο Κώστας Τασούλας ενημερώθηκε ότι θα προβαλλόταν βίντεο με δύο «μαχητές», χωρίς να δοθούν άλλες λεπτομέρειες, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα βίντεο που είχαν αποσταλεί νωρίτερα στη Βουλή δεν είχαν ελεγχθεί.

Συνεργάτης του Κώστα Τασούλα είπε στους δημοσιογράφους ότι θα ζητηθεί το πρωτότυπο υλικό της απομαγνητοφώνησης της ομιλίας του στρατιώτη, ο οποίος μίλησε για τάγμα Αζόφ. Το γραφείο του Κώστα Τασούλα μιλούν για προϊόν διερμηνείας και όχι μετάφρασης καθώς στην απόδοση στα ελληνικά παρεμβάλλονταν δυο μεταφραστές.

Με υλικό από avgi.gr

tags: Βουλή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)