to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:31 | 19.11.2021

Κοινωνία

Προσπάθησαν να τιμωρήσουν φαντάρο επειδή συμμετείχε στην πορεία του Πολυτεχνείου

Το «Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος» προχώρησε σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία


Στην ανάκληση της ακραίας κίνησης αυταρχισμού να διωχθεί φαντάρος ο οποίος πήρε μέρος στην πορεία του Πολυτεχνείου, προχώρησε η πολιτική και στρατιωτική ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας.

Συγκεκριμένα, μετά την πορεία της 17ης Νοεμβρίου επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 20 ημερών σε στρατιώτη ο οποίος υπηρετούσε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στο Μεγάλο Πεύκο. Μάλιστα, όπως σημειώνει το «Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος», «δεν τιμώρησαν όλους τους φαντάρους που συμμετείχαν, αλλά έναν γιατί συμμετείχε σύμφωνα με πηγές του Πενταγώνου "σε κομματική εκδήλωση"».

Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια πηγή, «το υπουργείο Άμυνας και η κυβέρνηση της ΝΔ μέτρησαν αντιδράσεις, είδαν ότι πραγματικά μπορούν να βρεθούν μπροστά σε πολύ μεγάλες πολιτικές διαμαρτυρίες του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας, καταρχήν του Κινήματος των Φαντάρων και έκαναν πίσω».

Παράλληλα, ο «Σπάρτακος» υπογραμμίζοντας την αναβάθμιση της τρομοκράτησης από πλευράς του υπουργείου σημειώνει ότι παλαιότερα, «φαντάροι που συμμετείχαν στην Πορεία της Πρωτομαγιάς, σε Αντιρατσιστική Διαδήλωση κλπ, είχαν τιμωρηθεί με δέκα (10) μέρες φυλακή. Ποτέ για την συμμετοχή τους σε Πορεία του Πολυτεχνείου».

«Τώρα επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν επιβάλλοντας την βαρύτερη ποινή των 20 ημερών. Και έκαναν πίσω», σημειώνει καταλήγοντας το «Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τα κοινωνικά κινήματα και οι θερμές εκφράσεις Αλληλεγγύης, μέσα και έξω από τον Στρατό νίκησαν.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ στάθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του διωκόμενου συνφάνταρου.

Το Υπουργείο Άμυνας και η κυβέρνηση της ΝΔ μέτρησαν αντιδράσεις, είδαν ότι πραγματικά μπορούν να βρεθούν μπροστά σε πολύ μεγάλες πολιτικές διαμαρτυρίες του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας, καταρχήν του Κινήματος των Φαντάρων και έκαναν πίσω.

Το Υπουργείο Άμυνας ΑΝΑΚΑΛΕΣΕ την 20ημερη ποινή του συνφάνταρου που υπηρετούσε στο ΚΕΕΔ γιατί συμμετείχε στην πορεία του Πολυτεχνείου.

Προκύπτουν όμως πολύτιμα συμπεράσματα από αυτή την επίδειξη κρατικής τρομοκρατίας.

Καταρχήν, η κυβέρνηση την ΝΔ, του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, πιάνει το νήμα από τη Δικτατορία των Συνταγματαρχών.  

Η κυβέρνηση της ΝΔ ουσιαστικά στέκεται δίπλα στους Δικτάτορες και στους ακροδεξιούς Αξιωματικούς που αιματοκύλησαν την αγωνιζόμενη νεολαία και εισέβαλαν το 1973 με τα τακνς για να καταστείλουν την Εξέγερση.

Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ, με Υπουργό Άμυνας τον Ν.Παναγιωτόπουλο που δήλωσε ότι "στον στρατό δεν υπάρχει δημοκρατία-ας μας πει που υπάρχει;- αυτή που για πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση έρχεται να επιχειρήσει να Ποινικοποιήσει την συμμετοχή φαντάρων στην Πορεία του Πολυτεχνείου.

Δηλαδή να Ποινικοποιήσει την ένστολη νεολαία που με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο καταδικάζει τον εθνικισμό και τον μιλιταρισμό, το αντιδραστικό στρατιωτικό κατεστημένο, τον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ, τον ελληνικό στρατό που δεν βάζει μόνο πλάτη στους βρώμικους πολέμους αλλά συμμετέχει ο ίδιος στέλνοντας αποστολές εκτός συνόρων, κυνηγά πρόσφυγες και εκπαιδεύεται να καταστέλλει τα κοινωνικά κινήματα.

Δεν κλείνει λοιπόν μόνο το μάτι η ΝΔ στο ακροδεξιό κομματικό ακροατήριο, στους αντιδραστικούς στρατιωτικούς και στον Αμερικανό πρέσβη...


Υπολογίζει όμως το Πολιτικό Κόστος η κυβέρνηση της ΝΔ, τρέμει την εκδήλωση κοινωνικών αντιδράσεων καθώς ο κορονοιός επελαύνει, η Ακρίβεια και τα κοινωνικά-οικονομικά αδιέξοδα.

Θέλει να Απαγορεύσει το Πολυτεχνείο. Το δοκίμασε με πρόσχημα τον κορονοιό.

Θέλει να ακυρώσει το εξεγερτικό του χαρακτήρα, την συμμετοχή φαντάρων.

Βλέπεις, ούτε το 1973 ήμασταν όλοι μαζί, ούτε τώρα είμαστε.

Το ξέρουν αυτό καλά οι προπαγανδιστές των ψεύτικων δημοκρατικών τόξων.

Το ξέρουν όλοι αυτοί που απαιτούν "εθνική ενότητα".

Άλλο η επικοινωνία των Αμερικανών συμβούλων, άλλο η κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα.

Για αυτό από την πρώτη στιγμή κινήθηκαν θρασύδειλα και με περισσή κουτοπονηριά!

Δεν τιμώρησαν όλους τους φαντάρους που συμμετείχαν, αλλά έναν (1) γιατί συμμετείχε λένε οι πηγές του Πενταγώνου  "σε κομματική εκδήλωση".
Κομματική εκδήλωση η Πορεία του Πολυτεχνείου;

Ένας τιμωρημένος φαντάρος τους έφτανε για να δημιουργήσουν προηγούμενο φόβου και τρομοκράτησης.

Και μάλιστα συνφάνταρος που υπηρετούσε μέχρι πρόσφατα στο ΚΕΕΔ.

Είναι το ίδιο στρατόπεδο που βράζει στον κορονοιό με τα δεκάδες θετικά κρούσματα εξαιτίας της εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής, εκεί που εκπαιδεύονται οι νέοι ΕΠ.ΟΠ. που θα σταλούν στο Μάλι και στις χώρες του Σαχέλ, να σκοτώσουν και να σκοτωθούν για τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα της Γαλλίας, για να κλείσουν συμβόλαια οι Έλληνες επιχειρηματίες.

Ένα επιπλέον στοιχείο που δείχνει το μέγεθος της ΝΙΚΗΣ μας είναι το μέγεθος της Ποινής των 20 ημερών.

Τόσο επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, όσο και επί ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ φαντάροι που συμμετείχαν στην Πορεία της Πρωτομαγιάς, σε Αντιρατσιστική Διαδήλωση κλπ, είχαν τιμωρηθεί με δέκα (10) μέρες φυλακή.

Ποτέ για την συμμετοχή τους σε Πορεία του Πολυτεχνείου. Τώρα επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν επιβάλλοντας την βαρύτερη ποινή των 20 ημερών. Και έκαναν πίσω. Τους αναγκάσαμε να την Ανακαλέσουν.

Και πρώτα από όλα τους ανάγκασαν να την Ανακαλέσουν οι αντιδράσεις των φαντάρων και μαζί με αυτούς όσοι ατομικά και συλλογικά εξέφρασαν την Αλληλεγγύη τους. Είναι μεγάλη η Νίκη μας. Και έτσι θα συνεχίσει το Κίνημα των Φαντάρων. Έτσι θα κλιμακώσει την αγωνιστική του προσπάθεια το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, ενάντια στην πολεμοκαπηλεία και τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και το μιλιταρισμό, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, τις ΗΠΑ και τις βάσεις».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)