to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:27 | 22.10.2017

Πολιτική

Προσπαθεί να μαζέψει τους πρώην βουλευτές της ΝΔ ο Κυρ. Μητσοτάκης: Αποσύρετε τις προσφυγές για αποζημιώσεις, αλλιώς διαγράφεστε

Να αποσύρουν τις προσφυγές τους στη δικαιοσύνη καλεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους πρώην βουλευτές της ΝΔ που διεκδικούν αποζημιώσεις, αλλιώς -όπως τονίζεται σε ανακοίνωση- θα διαγραφούν από το κόμμα - Η ΝΔ παράλληλα προσπαθεί να θολώσει τα νερά, κατηγορώντας τον νόμο Κατρούγκαλου του 2016


Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΝΔ υποστηρίζει πως «βάσει του νόμου 4387/2016, γνωστού και ως νόμου Κατρούγκαλου, που καταψήφισε η Νέα Δημοκρατία, αλλά έγινε νόμος του κράτους από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, πρώην βουλευτές που έχουν συνταξιοδοτηθεί, νομιμοποιούνται να αξιώσουν αναδρομικά αποζημιώσεις από το Δημόσιο, επικαλούμενοι την "ανάγκη" εξίσωσης των αποδοχών τους με αυτές του προέδρου του Αρείου Πάγου».

Στην ανακοίνωσή της η ΝΔ υποστηρίζει πως η ίδια είχε αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη το 2008, αρνούμενη να εκδώσει τη σχετική υπουργική απόφαση. «Η Νέα Δημοκρατία ουδέποτε αμφισβητεί τη νομιμότητα. Ωστόσο, οι πρώην βουλευτές της οφείλουν να συναισθανθούν την κραυγαλέα πρόκληση που συνιστά για τους πολίτες μια τέτοια αξίωση, ακόμη και αν αυτή είναι νόμιμη με την κατάπτυστη ρύθμιση Κατρούγκαλου. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί όλους τους πρώην βουλευτές του κόμματος που έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, διεκδικώντας τις σχετικές αποζημιώσεις, να αποσύρουν άμεσα τις προσφυγές τους. Σε άλλη περίπτωση θα έχουν θέσει εαυτούς εκτός κόμματος» τονίζεται στην ανακοίνωση της ΝΔ.

O πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε το ίδιο και με ανάρτηση στο Twitter, μετα τη σχετική ανακοίνωση της ΝΔ.

 

«Είμαι ξεκάθαρος και σαφής: Όσοι πρώην βουλευτές μας αξιώνουν αναδρομικές αποζημιώσεις με τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ θέτουν εαυτούς εκτός κόμματος», έγραψε στο λογαριασμό του ο πρόεδρος της ΝΔ.

 

Σημειώνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε με ανακοίνωσή του, κάνοντας λόγο για χυδαία ψεύδη εκ μέρους της ΝΔ και του αρχηγού της.

 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)