to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:04 | 07.06.2013

Πολιτική

Προσωρινή λύση στο ζήτημα της συνέχισης λειτουργίας των Μονάδων Χρόνιων Παθήσεων

Προσωρινή λύση στο ζήτημα της συνέχισης λειτουργίας των Μονάδων Χρόνιων Παθήσεων, σε συνέχεια πρωτοβουλίας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ


Σε συνέχεια πρωτοβουλίας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ συνεδρίασε χθες η Διαρκής  Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής με αντικείμενο συζήτησης τον κίνδυνο  αναστολής λειτουργίας των Μονάδων Χρόνιων Παθήσεων.  

Η εν λόγω συνεδρίαση συγκλήθηκε ύστερα από επιστολή που κατέθεσαν στην Βουλή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Π. Κουρουμπλής, Α. Ξανθός, Δ. Στρατούλης, Ε. Αγαθοπούλου, Κ. Ζαχαριάς, Γ. Ζερδελής, Β. Κυριακάκης, Ν. Μιχαλάκης, Κ. Μπάρκας, Μ. Μπόλαρη, Γ. Σταθάς  και Δ. Χαραλαμπίδου, ο βουλευτής ΝΔ Γ. Κοντογιάννης, η βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου, οι βουλευτές ΑΝ.ΕΛ. Π. Μελάς, Μ. Ουζουνίδης και Π. Χαϊκάλης, οι βουλευτές ΔΗΜ.ΑΡ Κ. Μάρκου και Θ. Ψύρρας και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ο. Βουδούρης, με την οποία αιτούντο, σύμφωνα με το άρθρο 41 Α του κανονισμού της Βουλής, να συζητηθεί στην αρμόδια Επιτροπή το σοβαρό ζήτημα που σχετίζεται με τη λειτουργία των Μονάδων Χρόνιων Παθήσεων.  

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επεσήμαναν ότι η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα εν λόγω ιδρύματα είναι ιδιαιτέρως ανησυχητική. Με το πέρας της 30ής Ιουνίου 2013 αναμένεται να διακοπούν οι συμβάσεις νοσηλείας με τον ΕΟΠΥΥ και λόγω ανυπαρξίας νομοθετικού πλαισίου οι μονάδες αυτές δεν θα μπορούν να συμβληθούν και πάλι με τον φορέα. Ο κίνδυνος είναι ορατός το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα χιλιάδες ασθενείς με σοβαρότατα χρόνια νοσήματα -όπως  βαριά ανάπηροι, παραπληγικοί, τετραπληγικοί, κατάκοιτοι, κ.ά.- να μείνουν χωρίς περίθαλψη και ουσιαστικά χωρίς στέγη. 

Ο κ. Υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους βουλευτές ότι θα υπάρξει διάταξη στο αμέσως επόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου για παράταση παροχής νοσηλειών στους περιθαλπόμενους για έξι μήνες, έως το τέλος του 2013. Εν συνεχεία δεσμεύτηκε για τη σύγκληση νέας συνεδρίασης της Επιτροπής, με την παρουσία και του Υπουργού Εργασίας, για την ολοκλήρωση της ενημέρωσης των βουλευτών, η οποία μετέπειτα θα πάρει τον χαρακτήρα της προτάσεως σχεδίου νόμου προς έγκριση από την Επιτροπή και εν συνεχεία από την Ολομέλεια της Βουλής. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)