to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:18 | 15.06.2015

Πολιτική

Προσωπικότητες διεθνούς εμβέλειας υποστηρίζουν την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους

Περισσότερες από 7000 υπογραφές συγκέντρωσε μέχρι στιγμής κάλεσμα Πρωτοβουλίας Πολιτών: http://www.greekdebttruthcommission.org


Περισσότεροι από 7,000 άνθρωποι από όλο τον κόσμο έχουν ήδη υπογράψει κάλεσμα Πρωτοβουλίας Πολιτών, μέσω του οποίου εκδηλώνουν την αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα και υποστηρίζουν το έργο και τις προσπάθειες της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Ανάμεσά τους, προσωπικότητες διεθνούς εμβέλειας, από την πανεπιστημιακή κοινότητα, άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού, πολιτικοί, εκπρόσωποι κοινωνικών κινημάτων και συνδικαλιστές. Σκηνοθέτες όπως οι Κεν Λόουτς και Κώστας Γαβράς, πολιτικοί όπως οι θριαμβευτές των πρόσφατων ισπανικών εκλογών, με επικεφαλής τη νέα δήμαρχο της Βαρκελώνης Άντα Κολάου, διανοούμενοι όπως ο Νόαμ Τσόμσκι, ο Ιμάνουελ Βαλερστάιν, ο Ετιέν Μπαλιμπάρ και ο Τάρικ Άλι, στηρίζουν την προσπάθεια αποκάλυψης της αλήθειας σε σχέση με το ελληνικό δημόσιο χρέος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη σύσταση της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους χαιρέτισε πρόσφατα και ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, μέσω του Ανεξάρτητου Εμπειρογνώμονά του κ, Juan Pablo Bohoslavsky, ο οποίος κάλεσε τους Ευρωπαϊκούς και διεθνείς θεσμούς να συμπράξουν σε λύση που θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα του ελληνικού πληθυσμού. «Είναι απαραίτητο να χυθεί φως σχετικά με το ποιοι επωφελήθηκαν, και σε ποιο βαθμό, από την αλόγιστη χορήγηση και λήψη δανείων και από τα προγράμματα διάσωσης, και ποιοι είναι υπεύθυνοι για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση», είχε δηλώσει ο κ. Bohoslavsky, τονίζοντας πως «εάν δεν υπάρξει συμβιβασμός η Ελλάδα αργά ή γρήγορα μπορεί να χρεοκοπήσει και η κρίση στη χώρα να επιδεινωθεί περαιτέρω. Τα οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα μπορεί να υπομονευθούν ακόμη περισσότερο στην Ελλάδα λόγω της έλλειψης ευελιξίας και αποφασιστικότητας για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία, που να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Το κάλεσμα της Πρωτοβουλίας είναι διαθέσιμο σε 16 γλώσσες και μπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα http://www.greekdebttruthcommission.org, η οποία συλλέγει ηλεκτρονικές υπογραφές για όσους και όσες επιθυμούν να στηρίξουν την προσπάθεια της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους. Άνθρωποι από κάθε γωνιά του πλανήτη, από 30-40 χώρες, μεταξύ αυτών η Ισπανία, η Ινδία, η Γερμανία, η Ιαπωνία, η Γαλλία, οι ΗΠΑ, η Αϊτή και η Σενεγάλη, έχουν μέχρι στιγμής υπογράψει το κάλεσμα.

Μεταξύ άλλων, το κάλεσμα αναφέρει:

«Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κάλεσμα, συμπαραστεκόμαστε στον ελληνικό λαό που, με τη ψήφο του στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, ήταν ο πρώτος στην Ευρώπη και στο βόρειο ημισφαίριο που απέρριψε τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται στο όνομα της αποπληρωμής ενός δημόσιου χρέους που έχει συναφθεί από τους “από πάνω” χωρίς το λαό και ενάντια στο λαό. Ταυτόχρονα, εκτιμούμε ότι η δημιουργία, με πρωτοβουλία της Προέδρου του Ελληνικού Κοινοβουλίου, της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος της Ελλάδας, συνιστά ένα ιστορικό γεγονός κεφαλαιώδους σημασίας όχι μόνο για τον ελληνικό λαό αλλά και για όλους τους λαούς της Ευρώπης και όλου του κόσμου!

Εκδηλώστε την αλληλεγγύη σας σε αυτή την Ελλάδα που αντιστέκεται υποστηρίζοντας τώρα και έμπρακτα την Επιτροπή Αλήθειας του Ελληνικού Δημόσιου Χρέους καθώς και το έργο της για την ταυτοποίηση του παράνομου, άνομου, απεχθούς ή/και δυσβάσταχτου μέρους αυτού του χρέους. Υπερασπιστείτε την ενάντια στις επαίσχυντες επιθέσεις που υφίσταται από εκείνους που, στην Ελλάδα και στο κόσμο, έχουν συμφέρον να κρατήσουν καλά καταχωνιασμένη την αλήθεια για το «σύστημα-χρέος». Λάβετε ενεργά μέρος στις διαδικασίες λογιστικού ελέγχου από πολίτες, που αναπτύσσονται τώρα παντού στην Ευρώπη και αλλού. Δικτυώστε την υποστήριξη και την αλληλεγγύη σας, επειδή μόνον αυτή η υποστήριξη και μόνον αυτή η διεθνής αλληλεγγύη είναι σε θέση να εξουδετερώσουν το σχέδιο των ισχυρών να προκαλέσουν ασφυξία στην Ελλάδα που παλεύει ενάντια στους κοινούς μας εχθρούς: τις πολιτικές λιτότητας και το χρέος που μας στραγγαλίζει!»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)