to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:33 | 29.03.2018

Πολιτική

Προσοχή: Βρέθηκε στην κατοχή δελτίων μικροποσότητα ειδήσεων

Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων βρέθηκαν τα ελληνοτουρκικά και το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, η υπόθεση Σκριπάλ, η απόφαση του Στάθη Μαρίνου να αποσύρει την υποψηφιότητά του για τη θέση του διοικητή του ΕΦΚΑ, για άλλη μια μέρα τα επεισόδια των τραμπούκων του Μαρινάκη στον Πειραιά, το ποδόσφαιρο και οι απειλές της FIFA για «Grexit», το Μακεδονικό, η προκαταρκτική για τη Novartisη άρνηση του ΚΑΣ να χορηγήσει άδεια γυρισμάτων στο BBC, η βλάβη της ΕΥΑΘ και τα προβλήματα υδροδότησης της Θεσσαλονίκης, ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο...


Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...


 

Η ανακολουθία Μητσοτάκη για τη συνταγματική αναθεώρηση 

«Η σημερινή άρνηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, σχετικά με την αναγκαιότητα έναρξης της διαδικασίας για τη συνταγματική αναθεώρηση προκαλεί, αν μη τι άλλο έκπληξη. Κι αυτό διότι ο ίδιος, την περίοδο που είχε ανοίξει το συγκεκριμένο θέμα, είχε εκφραστεί ρητά υπέρ της συγκεκριμένης διαδικασίας»: Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. (αναλυτικά)

 


«Έχει δίκιο και μάλιστα με στοιχεία η ΝΔ και ο κ. Γκιουλέκας»

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών απαντά με στοιχεία στην ανακοίνωση της ΝΔ για το 11ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας και τις αιτιάσεις του Τομεάρχη Εσωτερικών για θέματα Μακεδονίας - Θράκης και βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, Κ. Γκιουλέκα. (αναλυτικά)


 

«Αναδεικνύει παθογένειες η άρνηση του ΚΑΣ να χορηγήσει άδεια γυρισμάτων στο Σούνιο»

Μετά από την πολυετή οικονομική κρίση που ισοπέδωσε την οπτικοακουστική παραγωγή της χώρας μας, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο αρμενίζει σε δικές του ήρεμες θάλασσες σαν να μην έχει συμβεί όλα αυτά τα χρόνια απολύτως τίποτα, δηλώνει ο γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος. (αναλυτικά)


 

Αλ. Τσίπρας: Ανάπτυξη με ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο δικής μας επιλογής που κανείς δεν θα μας επιβάλλει

 

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 11ου περιφερειακού αναπτυξιακού συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας, στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace της Θεσσαλονίκης. (αναλυτικά)


 

«Το σχέδιο της Αριστεράς μετά τα μνημόνια»

Για το αναπτυξιακό σχέδιο που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση μετά την έξοδο από τα μνημόνια, μίλησε ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτος, στην εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά με θέμα «Το σχέδιο της Αριστεράς μετά τα μνημόνια». (αναλυτικά)


 

Γιατί πήρε πολιτευτής της ΝΔ 98.459 ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ για... σάιτ;

Πολλά αναπάντητα – από την τέως πολιτική ηγεσία και διοίκηση - ερωτήματα αφήνουν τα στοιχεία που αποκάλυψε χθες ο Παύλος Πολάκης για τη ροή χρήματος από τα μαύρα ταμεία του ΚΕΕΛΠΝΟ προς κάθε είδους και εμβέλειας ΜΜΕ. (αναλυτικά)


 

Επένδυση 2 δισ. ευρώ για δίκτυα οπτικών ινών για 1 εκατ. νοικοκυριά

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Deutsche Telekom AG, Timotheus Höttges. (αναλυτικά)


 

Στη Βουλή το ν/σ για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών

"Σήμερα η Βουλή νομοθετεί και αφουγκράζεται την κραυγή που σπάει τον άγραφο νόμο της σιωπής", δηλώνει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της συζήτησης και ψήφισης του νόμου για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας. (αναλυτικά)


 

Δ. Τζανακόπουλος προς Guardian: Ο αγώνας του ελληνικού λαού αξίζει τον σεβασμό σας

«Είναι απαξιωτικό μια εφημερίδα εγνωσμένου κύρους όπως η δική σας να καταφεύγει σε τακτικές που μόνο ως νεοαποικιοκρατικές μπορούν να χαρακτηριστούν» αναφέρει σε επιστολή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. (αναλυτικά)


 

Έως το Σάββατο θα έχουν αναρτηθεί οι προσωρινοί πίνακες για τους εργάτες καθαριότητας των δήμων

“Μέχρι την Παρασκευή ή το αργότερο το Σάββατο θα αναρτηθούν οι προσωρινοί πίνακες για ειδικότητες δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης”. (αναλυτικά)


 

«Η ΝΔ δίνει διαπιστευτήρια με κάθε τρόπο σε ιδιωτικά συμφέροντα και υπονομεύει τη Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση»

Για «πόλεμο λάσπης» στον οποίο έχει επιδοθεί η ΝΔ, σχετικά με το διορισμό νέου Διοικητή στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, κάνει λόγο το υπ. Εργασίας απαντώντας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. (αναλυτικά)


 

Εξώδικο του Μ. Μπαλαούρα στα «Νέα» για το «ψευδέστατο δημοσίευμα»

O βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Μπαλαούρας απέστειλε «Εξώδικη Διαμαρτυρία και Πρόσκληση» προς την εταιρεία ALTER EGO, εκδότρια της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, καθώς και στον διευθυντή της κ. Γιώργο Μαντέλα και τον συντάκτη της κ. Βασίλη Κανέλλη. (αναλυτικά)


 

Τι απαντά η ΗΔΙΚΑ για τον Στ. Μαρίνο που απέσυρε την υποψηφιότητά του για τη θέση του διοικητή του ΕΦΚΑ

Στην επιστολή του ο Στ. Μαρίνος αναφέρει ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του «για λόγους ευθιξίας και μετά τον επικοινωνιακό πόλεμο εναντίον μου από την αξιωματική αντιπολίτευση». (αναλυτικά)


 

28.000 νοικοκυριά στο «Εξοικονομώ», αναμένεται να ενταχθούν 10.000 ακόμα - Νέο πρόγραμμα αναβάθμισης δημόσιων κτιρίων

Την εκτίμηση ότι θα ενταχθεί στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ' Οίκον ΙΙ», το σύνολο των αιτούντων νοικοκυριών που πληροί τις προϋποθέσεις, εξέφρασε ο Γ. Σταθάκης, καθώς εξοικονομήθηκαν νέοι πόροι 1 δισ. συνολικά. Ξεκινά ταυτοχρόνως πρόγραμμα ύψους 2 δισ. ευρώ για τα δημόσια κτήρια, ιδίως για ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων, νοσοκομείων κ.λπ. (αναλυτικά)


 

Σημαντικό το όφελος των καταναλωτών από τις διασυνδέσεις των νησιών με το ηπειρωτικό δίκτυο ηλεκτροδότησης

Οι διασυνδέσεις «οδηγούν στη δραστική μείωση των ΥΚΩ που επιβαρύνουν τους καταναλωτές όλης της χώρας (που ανέρχονται σήμερα σε 600 - 800 εκατ. ευρώ ετησίως) λόγω της μείωσης του κόστους της ηλεκτροπαραγωγής στα μη διασυνδεδεμένα νησιά». (αναλυτικά)


 

Ακόμη 17,7 εκατ. ευρώ πλήρωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ

Σε νέες πληρωμές ύψους 17,7 εκατ. ευρώ σε 55.467 δικαιούχους προχώρησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ - Αφορούν μεταξύ άλλων, την ενίσχυση για τη διατήρηση των παραδοσιακών ελαιώνων και την καταβολή πρόωρης συνταξιοδότησης σε 17.322 δικαιούχους. (αναλυτικά)


 

Α. Ξανθός: Το Κωνσταντοπούλειο θα τύχει μεγαλύτερης στήριξης από το υπουργείο

Στην εκδήλωση δημόσιου απολογισμού του Γενικού Νοσοκομείου «Κωνσταντοπούλειο- Πατησίων» («Αγία Όλγα) παραβρέθηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός. (αναλυτικά)


 

Ικανοποίηση στους δήμους Θεσσαλονίκης, Πυλαίας-Χορτιάτη και Νεάπολης-Συκεών για τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού

Την ικανοποίησή τους εκφράζουν οι διοικήσεις των δήμων Θεσσαλονίκης, Πυλαίας - Χορτιάτη και Νεάπολης - Συκεών, μία μέρα μετά την παραχώρηση, από την πλευρά της κυβέρνησης, του χώρου του πρώην οικοτροφείου "Μέγας Αλέξανδρος" για τη δημιουργία πρότυπου πάρκου ΑμΕΑ στην περιοχή της Τούμπας, αλλά και τριών οικοπέδων για την κατασκευή σχολικών συγκροτημάτων. (αναλυτικά)


 

Π. Πολάκης: Οι εκβιασμοί του ΔΣ του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου δεν μας αγγίζουν

Η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, με αφορμή τη προσφυγή της διοίκησης του νοσοκομείου Παπαγεωργίου στο ΣΤΕ για τον νέο κανονισμό του νοσοκομείου. (αναλυτικά)


 

Εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί υποχρεούνται να επιστρέψουν τα χρήματα του επιδόματος διαμονής

Την κατάργηση του επιδόματος διαμονής σε εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς και υφυπουργούς, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που θα ψηφιστεί σήμερα. (αναλυτικά)


 

Αρχίζει αύριο Παρασκευή το Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Ανατολική Αττική

Το Συνέδριο στην Ανατολική Αττική είναι το 12ο που πραγματοποιείται στον κύκλο των Περιφερειακών Συνεδρίων που έχουν προγραμματιστεί. (αναλυτικά)


 

«Καθιερώνονται απλή αναλογική και τοπικά δημοψηφίσματα στους δήμους»

Η εμβάθυνση της Δημοκρατίας και η ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών είναι ο βασικός στόχος της μεγάλης μεταρρύθμισης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που ετοιμάζει το υπουργείο Εξωτερικών, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης, αναφερόμενος στις βασικές στοχεύσεις του νομοσχεδίου που έρχεται μετά το Πάσχα. (αναλυτικά)


 

Τροπολογία του υπουργείου ΨΗΠΤΕ για την τιμολόγηση της διαφήμισης στα ΜΜΕ

Τροπολογία για την τιμολόγηση της διαφήμισης στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τη διευκρίνηση ζητημάτων σχετικών με τη λειτουργία του Ηλεκτρονικού Συστήματος Διάθεσης Τηλεοπτικού Διαφημιστικού Χρόνου κατέθεσε το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. (αναλυτικά)


 

Ποινή φυλάκισης στον Χρ. Πάχτα για συκοφαντική δυσφήμιση μελών του κινήματος ενάντια στις εξορύξεις χρυσού

Είχε δηλώσει ότι ότι η ιστοσελίδα "antigoldgr.org", χρηματοδοτείται από ξένα συμφέροντα και συγκεκριμένα από Λιβεριανή εταιρεία. (αναλυτικά)


 

Το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή του ΣΚΑΪ

Όπως αναφέρουν οι «Τυπολογίες», το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή του ΣΚΑΪ) κατά της απόφασης 666/18.12.2012 του ΕΣΡ για τον τρόπο διάθεσης του τηλεοπτικού χρόνου στο δελτίο ειδήσεών του το διάστημα από 1/7/2012 έως 31/10/2012. (αναλυτικά)


 

Παρουσιάστηκαν τα μέτρα για τους 82.000 δανειολήπτες του τέως ΟΕΚ

Διαγραφή χρεών, μειώσεις δανείων, κατάργηση τόκων, επιμήκυνση αποπληρωμής, μεταξύ των ρυθμίσεων. (αναλυτικά)


 

Σημαντικά αυξημένο το οικογενειακό επίδομα για 727.000 οικογένειες

«Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της πρώτης πληρωμής, το μέσο μηνιαίο επίδομα για το πρώτο δίμηνο του 2018 με βάση τη νέα, ενιαία αρχιτεκτονική, που θεσπίστηκε τον περασμένο Ιανουάριο από το υπουργείο Εργασίας, είναι κατά 43% υψηλότερο του μέσου μηνιαίου επιδόματος που εισέπραξαν οι δικαιούχοι την αντίστοιχη περίοδο του 2017». (αναλυτικά)


 

Αναγκαστική απαλλοτρίωση για να ξεκινήσουν τα αντιπλημμυρικά έργα στη Μάνδρα

Αναγκαστική απαλλοτρίωση για να ξεκινήσουν τα αντιπλημμυρικά έργα στη Μάνδρα, αποφάσισε το ΠΕΣΥ. (αναλυτικά)


 

Συνεργασία της μεγαλύτερης βιομηχανίας παραγωγής βιταμικών και ενζύμων στον κόσμο και των ΤΕΙ Ηπείρου

Τα πειράματα θα γίνουν με τη χρήση νέων φυσικών προσθέτων διατροφής, αποτελούμενων από συνδυασμό φυτοβιοτικών, δηλαδή φυσικών εκχυλισμάτων αιθέριων ελαίων από φαρμακευτικά φυτά με ένζυμα και προβιοτικά για τη διαπίστωση της ευεργετικής τους δράσης στο πεπτικό σύστημα των πτηνών. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)