to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:09 | 11.09.2017

Κοινωνία

Προσοχή συνιστά ο ΕΟΦ: Επικίνδυνο το προϊόν Psychotic της εταιρείας Insane Labz

Ο ΕΟΦ, κατόπιν ενημέρωσης από το αρμόδιο Σώμα Επιθεωρητών του Καναδά, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση του προϊόντος "Psychotic" της εταιρείας "Insane Labz".


Πρόκειται για μη εγκεκριμένο προϊόν, το οποίο προωθείται ως συμπλήρωμα διατροφής πριν την προπόνηση. Το προϊόν διαφημίζεται και διακινείται μέσω διάφορων ιστοσελίδων και δεν αποκλείεται να διατίθεται και στη χώρα μας μέσω διαδικτύου/μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με τον εργαστηριακό έλεγχο που διενήργησαν οι καναδικές αρχές, το προϊόν περιέχει υψηλή δόση καφεΐνης καθώς και άλλες διεγερτικές ουσίες (ορδενίνη, ουπερζίνη, αρεκολίνη), χωρίς αυτές να δηλώνονται στην επισήμανση. Η συνδυαστική χρήση των προαναφερθεισών ουσιών μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες, που κυμαίνονται από ζάλη, τρόμο, κεφαλαλγία, καρδιακές αρρυθμίες έως σπασμούς, ψύχωση, καρδιακή ανακοπή και εγκεφαλικό. Επιπρόσθετα, η κατανάλωση καφεΐνης από εγκύους συνδέεται με αρνητικές επιπτώσεις στην εγκυμοσύνη όπως αποβολή, πρόωρο τοκετό, γενετικές ανωμαλίες, καθυστέρηση εμβρυικής/βρεφικής ανάπτυξης.

Κατά συνέπεια, η χρήση του εν λόγω μη εγκεκριμένου προϊόντος ενέχει σοβαρό κίνδυνο για την υγεία του χρήστη.

Το προϊόν τελεί υπό ανάκληση στον Καναδά με την εποπτεία της αρμόδιας Ρυθμιστικής Αρχής. Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές, όπως το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Πηγή: stogiatro.gr

tags: ΕΟΦ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)