to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:55 | 07.11.2018

Πολιτική

Προσοχή κίνδυνος! Μπορεί να γίνουν προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων

Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων βρέθηκαν η ιστορική συμφωνία Πολιτείας-Εκκλησίας, με έμφαση στις... προεκλογικές υποσχέσεις για προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων, η παράδοση της σορού του ομογενούς Κ. Κατσίφα, τα αναδρομικά στους συνταξιούχους, το πάρτι του Ρουβίκωνα, οι ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο...


Τη γραμμή έδωσε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ και τα κανάλια ακολούθησαν, κάνοντας λόγο για προεκλογικές υποσχέσεις για 10.000 προσλήψεις. Και φυσικά ένα δίκιο το είχαν. Δεν μπορεί να πασχίζουν να κάνουν πρωθυπουργό τον Κυρ. Μητσοτάκη που έχει στην ατζέντα του απολύσεις και να έρχεται η δυνατότητα προσλήψεων να διαλύσει τους κόπους (την προπαγάνδα) χρόνων. 

Τι είπε ο Δ. Τζανακόπουλος: Με τη συμφωνία Πολιτείας-Εκκλησίας απελευθερώνονται 10.000 θέσεις δημοσίων υπαλλήλων

Στη δυνατότητα του Δημοσίου για 10.000 προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων, μετά το 2020, ως απόρροια της ιστορικής συμφωνίας Πολιτείας και Εκκλησίας, αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

«Με τη συμφωνία αυτή απελευθερώνονται 10.000 θέσεις δημοσίων υπαλλήλων», δήλωσε επί λέξει, εξηγώντας παρενθετικώς ότι «οι κληρικοί αν και δεν είναι ακριβώς δημόσιοι υπάλληλοι, είναι οιονεί δημόσιοι υπάλληλοι, καταμετρώνται όμως στο δυναμικό των δημοσίων υπαλλήλων»

Δηλαδή, ανοίγουν 10.000 θέσεις του Δημοσίου, όπου υπάρχουν τεράστιες ανάγκες σε νοσοκομεία, σχολεία και ελεγκτικές υπηρεσίες. Οι προσλήψεις θα γίνουν το 2020. Θα τις κάνει το ΑΣΕΠ. Και με βάση τον δημοσιονομικό χώρο μπορούν να γίνουν χωρίς να παραβιάζονται οι δεσμεύσεις της χώρας. Ποιο είναι το πρόβλημα Ν.Δ. και ΜΜΕ;
 

Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...


 

«Ιστορική συμφωνία, αποτέλεσμα μακρόχρονου διαλόγου, σε κλίμα κατανόησης και σεβασμού»

Για ιστορική συμφωνία Πολιτείας-Εκκλησίας, αποτέλεσμα μακρόχρονου διαλόγου που διεξήχθη σε κλίμα κατανόηση και σεβασμού, μίλησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σημειώνοντας ότι διευθετεί μια από τις πιο περίπλοκες νομικές και πραγματικές εκκρεμότητες, στην ιστορία του ελληνικού κράτους. (αναλυτικά)


 

Αλ. Τσίπρας: Πολιτική επιλογή η απόφασή μας για τα αναδρομικά, όχι νομική υποχρέωση 

«Προχωράμε δια νόμου, στην απόδοση 820 εκατομμυρίων από αναδρομικές κρατήσεις που έγιναν στα χρόνια των μνημονίων και οι οποίες θα καταβληθούν, εις ότι αφορά τους ενστόλους, στο σύνολό τους μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου του 2018», τόνισε ο πρωθυπουργός κατά τον χαιρετισμό του στην εορταστική εκδήλωση της Πολεμικής Αεροπορίας, το βράδυ της Τετάρτης, αναφερόμενος στην αυριανή ψήφιση του εν λόγω νόμου στην Ολομέλεια της Βουλής. (αναλυτικά)


 

Ξεκινάει αύριο το μπαράζ νομοσχεδίων με θετικά μέτρα

Αύριο, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ψηφίζονται από την Ολομέλεια τα αναδρομικά σε πανεπιστημιακούς, γιατρούς, ένστολους, δικαστές κ.α. - Το μέτρο αυτό αποτελεί ένα από τη σειρά θετικών μέτρων που θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση, τον Νοέμβριο και ως τις αρχές Δεκεμβρίου. (αναλυτικά)


 

Γρ. Προϋπολογισμού Βουλής: 1,1 δισ. ευρώ υψηλότερο σε σχέση με πέρυσι το πρωτογενές πλεόνασμα

Σημαντικά υψηλότερο κατά 1,089 δισ ευρώ εμφανίζεται το πρωτογενές πλεόνασμα του προυπολογισμού το εννεάμηνο Ιανουάριος- Σεπτέμβριος 2018, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. (αναλυτικά)


 

Εισαγγελική πρόταση ενοχής για την υπόθεση των υποβρυχίων

Μετά από διαδικασία πολλών μηνών, η εισαγγελέας Έδρας Ελευθερία Παντελάκη υπέβαλε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων την πρόταση της για τους 32 κατηγορούμενους με την οποία ζήτησε ενοχή για τους θεωρούμενους ως πρωταγωνιστές της υπόθεσης για τα αδικήματα - κατά περίπτωση- της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της δωροδοκίας. (αναλυτικά)


 

Η «εμμονική επανάληψη αναληθειών» από τον Μητσοτάκη για Υπερταμείο και «Ελ. Βενιζέλος»

«Ο κ. Μητσοτάκης ανέσυρε, για πολλοστή φορά και με εντυπωσιακή επάρκεια λαϊκιστικής γλαφυρότητας, ορισμένα από τα προσφιλή κλισέ του», τονίζουν πηγές του ΥΠΟΙΚ υπενθυμίζοντας τις σχετικές ανακοινώσεις. (αναλυτικά)


 

«Ώρα για ένα πλατύ μέτωπο απέναντι στην άνοδο του νεοφασισμού»: Το μήνυμα του Π. Σκουρλέτη από τις Βρυξέλλες

Ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, συνοδευόμενος από το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Γιάννη Μπουρνού, συμμετέχει στη συνάντηση Αριστερών Κομμάτων με τους Ευρωβουλευτές της GUE/NGL στις Βρυξέλλες. Στο περιθώριο των εργασιών, ο Γραμματέας της ΚΕ του κόμματος συναντήθηκε με τα μέλη της Αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωκοινοβούλιο, ενώ πραγματοποίησε επαφές, μεταξύ των οποίων και αυτή με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άνδρο Κυπριανού. (αναλυτικά)


 

Στην καρδιά της Αθήνας η ΚΑΛΟ ΑΤΗΕΝS EXPO '18

Στην Έκθεση συμμετέχουν 150 επιχειρήσεις κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας από όλη τη χώρα. (αναλυτικά)


 

Δίκη Χ.Α.: Ικανοποίηση Μ. Καλογήρου και Πολιτικής Αγωγής από τις ενέργειες του Εφετείου

Το δικαστήριο το οποίο έχει ως κύριο τόπο διεξαγωγής της δίκης την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου Αθηνών, ανακοίνωσε ήδη την αύξηση των συνεδριάσεων σε 14 για τον μήνα Νοέμβριο και 12 για τον Δεκέμβριο, ενώ αναμένεται να αυξηθούν έτι περαιτέρω τον προσεχή Ιανουάριο. (αναλυτικά)


 

Αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής ομάδας του Κογκρέσου εκλέχθηκε η Ρ. Δούρου

Στο πλαίσιο νέων συμμαχιών με δυνάμεις της αριστεράς και της οικολογίας (αναλυτικά)


 

ΕΦΚΑ: Mόνο ηλεκτρονικά οι αιτήσεις συνταξιούχων για τις μειώσεις στην κύρια και επικουρική σύνταξη

Υπενθυμίζεται ότι σχετικές οδηγίες για τον τρόπο ηλεκτρονικής υποβολής έχουν δοθεί με το Δελτίο Τύπου του ΕΦΚΑ στις 22.10.2018. (αναλυτικά)


 

«Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.»: Σε καλό κλίμα η πρώτη συνάντηση με τους ιδιοκτήτες των προσφυγικών της λεωφ. Αλεξάνδρας

Στην πολύωρη συνάντηση απαντήθηκαν όλες οι απορίες των ιδιοκτητών αναφορικά με την επικείμενη αποκατάσταση των εν λόγω πολεοδομικών συγκροτημάτων, χωρίς καμία αλλοίωση των διατηρητέων αρχιτεκτονικών στοιχείων των προσόψεων και εσωτερικών των κατοικιών, και παρουσιάστηκαν ενδελεχώς τα τεχνικά στοιχεία του έργου. (αναλυτικά)


 

Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή του 2ου Δημοτικού Σχολείου στο Πόρτο Ράφτη και του 3ου Νηπιαγωγείου στα Γλυκά Νερά

Η ανέγερση του 2ου δημοτικού σχολείου Πόρτο Ράφτη και του 3ου Νηπιαγωγείου Γλυκών Νερών, αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατοίκων των εν λόγω περιοχών. (αναλυτικά)


 

Eνίσχυση των ΚΕΠ με ανθρώπινο δυναμικό

Υλοποίηση σχεδίου και για την ψηφιακή αναβάθμιση. (αναλυτικά)


 

«Καλά νέα για την καλή δουλειά που γίνεται στο Γενικό Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου Κρήτης»

Αναφορές της Διοίκησης αλλά και σχετικά δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο. (αναλυτικά)


 

«Καταγραφή ευπαθών κοινωνικών ομάδων στον Δήμο Ασπροπύργου» με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής

Παρέμβαση με στόχο την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. (αναλυτικά)


 

Επανέρχονται τα ενιαία δρομολόγια του μετρό προς αεροδρόμιο

Επανέρχονται τις επόμενες ημέρες τα ενιαία δρομολόγια του μετρό από Αγία Μαρίνα προς Αεροδρόμιο και αντίστροφα (γραμμή 3), τα οποία και ανεστάλησαν με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ από την 1η Νοεμβρίου. (αναλυτικά)


 

Έργο πνοής για τη Μενεμένη: Παραδόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία η υπόγεια διάβαση της οδού Αγ. Παρασκευής

Είναι μία ημέρα χαράς καθώς το έργο της κάτω διάβασης της οδού Αγίας Παρασκευής είναι πολύ σημαντικό για τη Μενεμένη και τη δυτική Θεσσαλονίκη, δήλωσε υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης. (αναλυτικά)


 

Κατεδαφίστηκε αυθαίρετο στο «Καταφύγι» της Π. Φώκαιας - Αύριο ξεκινούν οι κατεδαφίσεις σε ρέμα της Μάνδρας

Από αυθαίρετη κατασκευή σε δασική έκταση στη θέση «Καταφύγι» της Δημοτικής Ενότητας Παλαιάς Φώκαιας, ξεκίνησαν σήμερα την εκτέλεση χρονιζόντων πρωτοκόλλων κατεδάφισης τα συνεργεία της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)