to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:17 | 19.07.2017

Μ.Λ.

Κοινωνία

Προσοχή κίνδυνος! Το «ιερό» κάστανο μπορεί να μας κάνει κομμουνιστές

Ο Άρης Πορτοσάλτε σε μεγάλα κέφια αντικομμουνιστικού σχολιασμού...


Όταν είσαι ένας δημοφιλής και εξαίρετος τηλε-αναλυτής δεν μπορεί να αρκείσαι σε τετριμμένα σχόλια. Πρέπει με κάθε ευκαιρία να δίνεις το στίγμα σου, να πρωτοτυπείς, να μεγαλουργείς διά της συνδέσεως της οποιασδήποτε είδησης με το δικό σου αφήγημα. Αυτό κάνει με τρόπο απαράμιλλο ο Άρης Πορτοσάλτε.

Χτες, όμως, ξεπέρασε και αυτόν τον αντικομμουνιστικό του εαυτό, προσπαθώντας να πολιτικοποιήσει την κριτική για τη λατρεία του κάστανου του Παϊσίου. Πολλά ειπώθηκαν για το προσκύνημα, πολλά γράφτηκαν σε έντυπα και διαδικτυακά μέσα και άλλα τόσα διαβάσαμε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αλλά μόνο ο Άρης μπορεί να ξεπεράσει κάθε σχόλιο, κάθε φαντασία, κάθε τρολιά!

Ζητώντας να πολιτικοποιήσει το θέμα, πήρε θέση στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ. Με τις αναφορές σε Ρώσους κλασικούς που περιέγραφαν τον ρώσικο λαό και ιδίως τους Μουζίκους να βρίσκονται σε βαθιά θρησκοληψία, ο συνειρμός του Άρη δεν ήταν εύκολο να προβλεφθεί εξ αρχής. Ο αντικομμουνισμός θέλει ευστροφία που δεν διαθέτει ο καθείς. 

«Στη συνέχεια (οι θρησκόληπτοι Ρώσοι) αποδέχτηκαν τον Λένιν και μετά τον "Πατερούλη", τον Στάλιν» είπε ο Άρης Πορτοσάλτε και τρίξανε οι οθόνες, παλλόμενες από γνήσιο (και αρκούντως ευφάνταστο) αντικομμουνισμό!

* Δεν θα ήταν κακή ιδέα ο Άρης Πορτοσάλτε να προτείνει, επίσης, τα ιερά αυτά προσκυνήματα σε παντόφλες, κάστανα και ό,τι άλλο «ιερό» προκύψει να τα αναλάβουν funds ή εταιρίες διοργάνωσης events, ώστε να λειτουργεί καλύτερα η ελεύθερη αγορά και να μην είναι μονοπώλιο της Εκκλησίας και του κάθε ιερωμένου η εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου και της αγωνίας... Δεν ξέρεις καμιά φορά... Μπορεί ο Άρης να το σκεφτεί και να το πει κι αυτό. Δεν του ζητάμε να αναφέρει το left.gr ως έχον την πατρότητα της ιδέας. Εμείς τη σκέψη του ακολουθούμε και προσπαθούμε να την εμπλουτίσουμε αφιλοκερδώς...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)