to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:47 | 13.02.2014

leftist

Πολιτική

Προσοχή! Αστυνομία στα σχολεία

Τι δουλειά έχει η αστυνομία στα σχολικά προαύλια;


Επιστροφή στο ελληνικό παρελθόν των παιδονόμων ή εικόνα από το αυταρχικό μέλλον, έτσι όπως το περιγράφουν τα μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας; Όπως και να ‘χει, η ανάμειξη της αστυνομίας στην εκπαιδευτική διαδικασία θα φάνταζε εξωφρενική λίγο πιο παλιά. Δυστυχώς, ο μνημονιακός μιθριδατισμός μας έχει εθίσει στο εξωφρενικό και δε μας κάνει εντύπωση. Για την ακρίβεια, τίποτα δεν κάνει πλέον εντύπωση σε μια κοινωνία της οποίας η καθημερινότητα έχει βαθιά εμποτιστεί από το αδιανόητο.

Δεν πρέπει όμως να συνηθίσουμε στο αδιανόητο, δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με το εξωφρενικό. Όχι μόνο γιατί ως πολίτες δεν πρέπει να ζούμε μες στη βαρβαρότητα, αλλά γιατί κάθε συμβιβασμός οδηγεί ακόμα πιο βαθιά στην άβυσσο. Εν προκειμένω, η συνεχής όξυνση της κρατικής καταστολής έφερε την αστυνομία στα προαύλια των σχολείων. Στην αρχή στοχοποιήθηκαν οι δυναμικές μορφές αντίστασης όπως οι καταλήψεις, στη συνέχεια οι ειρηνικές δράσεις όπως οι απεργίες, και τέλος επιχειρείται να επιβληθεί ο ιδιότυπος μακαρθισμός της μονταζιέρας, με τη στοχοποίηση στελεχών της Αριστερά επειδή εκφράζουν μη αρεστές απόψεις. Πιο πρόσφατος κρίκος στην αλυσίδα των γεγονότων που καταλήγουν στο αστυνομικό κράτος, οι επισκέψεις των αστυνομικών στα σχολεία.

Τι δουλειά έχουν οι αστυνομικοί στα σχολεία; Από ποιους φοβερούς και τρομερούς εγκληματίες παιδικής ηλικίας πασχίζουν να μάς προστατεύσουν;  Ποια προβλήματα του σχολείου μπορεί να λύσει η αστυνομία ενώ ο διευθυντής και το Υπουργείο Παιδείας αδυνατούν; Από πού κι ως πού αστυνομικοί ρωτάνε μαθητές «τι κόμμα ψηφίζουν οι γονείς σου»; Εύλογα ερωτήματα, τα οποία όμως θα μείνουν αναπάντητα στη μνημονιακή Ελλάδα. Γιατί σε αυτή τη χώρα η μόνη εν λειτουργία δημόσια υπηρεσία είναι η κρατική Ασφάλεια, γιατί σε αυτή τη ρημαγμένη χώρα η εξουσία θεωρεί τη νεολαία a priori «επικίνδυνο πληθυσμό».

Ας μην το καταπιούμε κι αυτό. Στα προαύλια των σχολείων δεν έχουν θέση οι αστυνομικοί.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)