to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:30 | 24.05.2022

Κοινωνία

«Προσλήψεις τώρα»: Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι σε δήμους και περιφέρειες

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. κηρύσσει 24ωρη απεργία για σήμερα Τρίτη 24/5 και καλεί όλους τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. να λάβουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:00 το πρωί και στην πορεία προς το υπ. Εσωτερικών - Βασικό αίτημα η μονιμοποίηση όλων των υπαλλήλων που εργάζονται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις στους Ο.Τ.Α. Α' βαθμού και η άμεση άρση της απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού


Όπως αναφέρει η ΠΟΕ-ΟΤΑ:

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) αποφάσισε για σήμερα, ΤΡΙΤΗ 24 ΜΑΪΟΥ 2022, την πραγματοποίηση 24ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ και καλεί όλους τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. να λάβουν μέρος στην Απεργιακή Συγκέντρωση που θα γίνει στις 10:00 το πρωί, έξω από τα Γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24-Αθήνα), όπως επίσης και στις Πορείες Διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσουν αφενός προς το Υπουργείο Εσωτερικών και αφετέρου προς τα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.).


Βασικό αίτημα της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. είναι η μονιμοποίηση όλων των υπαλλήλων που εργάζονται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις στους Ο.Τ.Α. Α' Βαθμού  (εργαζόμενοι COVID-19, εργαζόμενοι Ε.Σ.Π.Α. που απασχολούνται σε Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, Κ.Δ.Α.Π., Κ.Δ.Α.Π.-ΜΕΑ, Κοινωνικές Δομές, εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» που έμειναν εκτός εργασίας, Σχολικές Καθαρίστριες, εργαζόμενοι που απασχολούνται συνεχόμενα σε εντολή δικαστικών αποφάσεων και στα Προγράμματα Άθλησης για Όλους κ.α.) και η άμεση άρση της απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού ώστε οι Δήμοι να καλύψουν τα τεράστια κενά που αντιμετωπίζουν σε ανθρώπινο δυναμικό.

Οι εκπρόσωποι της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. θα επιδιώξουν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και με την ηγεσία της Κ.Ε.Δ.Ε. καθιστώντας τους σαφές πώς η υποστελέχωση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί μείζον πρόβλημα όχι μόνο για τους εναπομείναντες εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α., που δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις, αλλά και για την Ελληνική Κοινωνία γενικότερα, αφού ελλείψει προσωπικού γίνεται με καθυστέρηση η διεκπεραίωση των όποιων υποθέσεων.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει να μπει ένα τέλος στην «ομηρία» χιλιάδων εργαζομένων και να γίνουν άμεσα νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ενώ είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που κάποιοι έχουν βάλει στο στόχαστρο για να προωθήσουν τα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα. Οι προθέσεις της θα τεθούν υπόψη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών και της ηγεσίας της Κ.Ε.Δ.Ε. σε περίπτωση συνάντησης των εκπροσώπων της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. μαζί τους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)