to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Προσλήψεις πρώην βουλευτών στο Μαξίμου

Ο Κ. Μητσοτάκης δεν θέλει προσλήψεις στη δημόσια Υγεία, τις αντιμετωπίζει με αριστοκρατικό σνομπισμό, ως μια νοοτροπία που τον κουράζει


Κυριάκος Μητσοτάκης (28 Ιουλίου, στο Μαξίμου): προσέλαβε την πρ. βουλευτή της Ν.Δ. Μαριλένα Σούκουλη ως σύμβουλό του στο Γραφείο του Πρωθυπουργού για θέματα χωροταξίας (ΦΕΚ 606/28.07.2021).

Κυριάκος Μητσοτάκης (30 Ιουλίου, στο Ηράκλειο): «Έχω κουραστεί σε αυτή τη χώρα να ακούω ότι η λύση σε κάθε πρόβλημα είναι παραπάνω προσλήψεις».

Γιατί άλλα λέει και άλλα κάνει μέσα σε δύο μέρες; Διότι η πρώτη περίπτωση αφορά διορισμό στο κράτος Μητσοτάκη. Ενώ στην άλλη περίπτωση η πρόσληψη θα αφορούσε τους πολίτες (και συγκεκριμένα τη δημόσια Υγεία, καθώς η δήλωση Μητσοτάκη έγινε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου).

Ο Κ. Μητσοτάκης δεν θέλει προσλήψεις στη δημόσια Υγεία, τις αντιμετωπίζει με αριστοκρατικό σνομπισμό, ως μια νοοτροπία που τον κουράζει, που έρχεται από το παρελθόν, και γι’ αυτό δεν κάνει προσλήψεις στην Υγεία. «Δεν είναι μόνο παραπάνω προσλήψεις» είπε σε αυτούς που υποκριτικά κάποτε τους χειροκροτούσε και τους ζητούσε να υπερβούν εαυτούς - και, φυσικά, αφού το έκαναν, τους ξέχασε.

Όταν όμως ο Κ. Μητσοτάκης έρχεται στα δικά του, στο γραφείο του, στα του οίκου του, φουντώνει ο παλαιοκομματισμός, ξυπνά το ρουσφέτι μέσα του και η ανάγκη για τακτοποίηση ημετέρων. Ο ηγεμόνας, ο l' etat est moi, θέλει entourage - στα γαλλικά το γράφουμε για να το καταλάβουν στο σπίτι του Βολταίρου. Δείγμα μιας νοοτροπίας κακομαθημένου: εγώ δικαιούμαι, εσείς όχι.

Ο διορισμός Σούκουλη στο Μαξίμου δεν δείχνει μόνο τον ρουσφετολόγο Μητσοτάκη. Δείχνει και ότι το σύστημα Μητσοτάκη στηρίζει τα παιδιά του. Η Μ. Σούκουλη δεν έχει συμπληρώσει ένα μήνα από τότε που έχασε την έδρα στο Εκλογοδικείο - και την έχασε από τον Κώστα Κόλλια, ένα πρόσωπο του βαθέος κομματικού μηχανισμού της Ν.Δ.

Πόσο αναγκαίος ήταν όμως ο διορισμός, και μάλιστα αναδρομικός; Η Μ. Σούκουλη διορίστηκε από 2 Ιουλίου, ενώ ο διορισμός της έγινε στις 27 Ιουλίου και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις 28 Ιουλίου. Γιατί δεν έπρεπε να χαθεί ούτε ένας μήνας; Το Μαξίμου λέει ότι ασχολείται με θέματα χωροταξίας. Για το αντικείμενο αυτό υπάρχει ολόκληρος υφυπουργός. Ο υφυπουργός Χωροταξίας Αστικού Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς. Δεν του έχει εμπιστοσύνη το Μαξίμου;

Το ενδιαφέρον είναι ότι η Μ. Σούκουλη και ο Ν. Ταγαράς εκλέγονται και οι δύο στην ίδια περιφέρεια, την Κορινθία! Σύμπτωση; Κανείς δεν ξέρει γιατί η Κορινθία έχει δύο ειδικούς για τη χωροταξία...

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)