to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:58 | 10.05.2019

Πολιτική

Πρόσκληση Βούτση σε κοινοβουλευτικό έλεγχο για την πορεία της αποκατάστασης των πυρόπληκτων

Πρόσκληση σε κοινοβουλευτικό έλεγχο ώστε να ενημερωθεί η εθνική αντιπροσωπεία για την πορεία των έργων αποκατάστασης της υλικής υποδομής και των πυρόπληκτων από την πυρκαγιά του περασμένου καλοκαιριού, απηύθυνε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.


Ο κ. Βούτσης, μετά την τοποθέτηση της βουλευτού της ΔΗΣΥ, Εύης Χριστοφιλοπούλου, για το θέμα, παρενέβη με την ιδιότητά του ως προέδρου της Επιτροπής για τη διάθεση του ποσού από τον λογαριασμό για τους πυρόπληκτους, ύψους 38,5 εκατ. ευρώ, στον οποίο συμμετέχει η Βουλή με το ποσό των 10 εκατ. ευρώ. 

Ενημέρωσε ότι έχει αποδεσμευτεί από τον κεντρικό λογαριασμό για τους πυρόπληκτους, το 20% για συγκεκριμένες δράσεις, οι εγκαυματίες έχουν καλυφθεί «όλοι και απολύτως» με επιπλέον ποσό, ενώ στα χαρακτηρισμένα ως «κίτρινα» σπίτια προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς και με βάση το σχέδιο οι ανακατασκευές, ενώ διαπιστώνονται προβλήματα σε 70 «κόκκινα» σπίτια (λόγω του ότι αρκετά από αυτά βρίσκονται σε δασικές περιοχές και απαιτούνται επιπλέον διαδικασίες για την έναρξη των εργασιών). 

«Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση, που "στοιχειώνει" την κοινωνία και πρέπει να επιδείξουμε το μέγιστο ενδιαφέρον», είπε ο κ. Βούτσης και κάλεσε την εκπρόσωπο της ΔΗΣΥ -η οποία ανακίνησε το θέμα και ζήτησε να υπάρξει συνεννόηση όλων- και τους συναρμόδιους υπουργούς να «προκαλέσουν» κοινοβουλευτικό έλεγχο ώστε να αναλυθούν ενώπιον του ελληνικού λαού όλα τα ζητήματα «για να γνωρίζουν όλοι και τις ευθύνες και τις συνέπειες και τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται σε αυτό τον τομέα».

«Εκτιμώ την παρέμβαση του προέδρου. Είναι προς τη θετική κατεύθυνση», είπε η κ. Χριστοφιλοπούλου και προσέθεσε ότι το κόμμα της έχει παραδώσει συγκεκριμένες προτάσεις για λύσεις και επανέλαβε την ανάγκη για συνεννόηση ώστε να προχωρήσει το έργο. 

«Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να υπάρξει η μέγιστη συνεννόηση για όλα τα μέτρα για να προχωρήσουμε», απάντησε ο πρόεδρος της Βουλής. 

Το αίτημα για συνεννόηση επανέλαβε και ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Τραγάκης, και ζήτησε να υπάρξει συνεννόηση των αρμόδιων υπουργών με τα κόμματα ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις να υλοποιηθούν άμεσα μέτρα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)