to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:57 | 16.09.2019

Πολιτισμός

ΠροΣχέδια Ιστορίας III (η επιστροφή)

Τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ) προσκαλούν ιστορικούς και ερευνητές/ερευνήτριες να υποβάλλουν προτάσεις για τη συμμετοχή στον επικείμενο κύκλο σεμιναρίων με γενικό τίτλο ΠροΣχέδια Ιστορίας ΙΙΙ.


Τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ) προσκαλούν ιστορικούς και ερευνητές/ερευνήτριες να υποβάλλουν προτάσεις για τη συμμετοχή στον επικείμενο κύκλο σεμιναρίων με γενικό τίτλο ΠροΣχέδια Ιστορίας ΙΙΙ.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να προωθήσει την επιστημονική συζήτηση πάνω σε κείμενα (κεφάλαια βιβλίων ή εργασιών, άρθρα κλπ) που βρίσκονται σε εξέλιξη- κατά συνέπεια αποκλείονται δημοσιευμένες εργασίες.

Ενδιαφερόμαστε σε θέματα τα οποία σχετίζονται με τους κεντρικούς ερευνητικούς άξονες των ΑΣΚΙ: την ιστορία της Αριστεράς, τις σχέσεις κεφαλαίου και εργασίας, τα νέα κοινωνικά κινήματα, την κοινωνική και διανοητική ιστορία, τις ιδεολογικές και πολιτικές διεργασίες του 19ου και του 20ουαιώνα.

Το σεμινάριο θα φιλοξενείται στους χώρους των ΑΣΚΙ σε προκαθορισμένες συναντήσεις από τον Ιανουάριο του 2020 έως τον Ioύνιο του 2020.

Οι ομιλητές/ομιλήτριες είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν εγκαίρως (τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν την καθορισμένη συνάντηση) το προς συζήτηση κείμενό τους. Τα ΑΣΚΙ θα ορίζουν έναν σχολιαστή/σχολιάστρια και θα αναλαμβάνουν τη διανομή του κειμένου σε όσους και όσες ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την εκάστοτε συνάντηση. Η δομή της συνάντησης θα είναι η ακόλουθη: ο ομιλητής/ομιλήτρια θα παρουσιάζει σύντομα την κεντρική ιδέα του υπό συζήτηση κειμένου, θα ακολουθεί ένας πρώτος γύρος συζήτησης μεταξύ σχολιαστή και ομιλητή και στη συνέχεια ελεύθερη συζήτηση και ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες.

Υποβολή προτάσεων έως 31 Οκτωβρίου 2019 στο [email protected]

Η πρόταση θα πρέπει υποχρεωτικά να περιλαμβάνει βιογραφικό σημείωμα, περίληψη έως 350 λέξεις και σύντομη επεξήγηση για το στάδιο συγγραφής και το πλαίσιο (πχ. κεφάλαιο διατριβής/βιβλίου-άρθρο κλπ) του υπό εξέλιξη κειμένου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)