to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:34 | 28.08.2013

Διεθνή

Πρόσφυγας από τη Συρία γέννησε στο ψαροκάικο που τη μετέφερε στην Ιταλία

Μια γυναίκα συριακής καταγωγής γέννησε πάνω στο υπερφορτωμένο ψαροκάικο που την μετέφερε, μαζί με άλλους 190 πρόσφυγες, στην Ιταλία όπως έγινε γνωστό από την ιταλική ακτοφυλακή η οποία εντόπισε το πλοιάριο στα ανοιχτά της Σικελίας.


"Βρήκαμε το μωρό με τον ομφάλιο λώρο ακόμη επάνω του" είπε ο Λούκα Σαντσίλιο, ο διοικητής της ακτοφυλακής των Συρακουσών μιλώντας στο ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι SkyTG24. Μητέρα και παιδί μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία τους.


Το πλοιάριο με το οποίο ταξίδευαν οι Σύροι εντοπίστηκε την Τρίτη από ένα αεροσκάφος της ακτοφυλακής και οδηγήθηκε στο λιμάνι των Συρακουσών. "Όλοι τους είναι καλά, μολονότι ξεκίνησαν την οδύσσειά τους πριν από οκτώ ημέρες", είπε ο Μάριο ντε Ρόζα, ο καπετάνιος του σκάφους του λιμενικού που τους συνόδευσε στο τελευταίο μέρος του ταξιδιού τους. "Σχεδόν όλοι κατάγονται από τη Συρία, αν και έκαναν δυο-τρεις στάσεις στη διαδρομή, εκ των οποίων τουλάχιστον η μία ήταν στην Τουρκία", πρόσθεσε. Μεταξύ των προσφύγων υπάρχουν και 48 παιδιά.


Ένα άλλο πλοιάριο που μετέφερε 150 μετανάστες εντοπίστηκε από ένα αλιευτικό σε απόσταση 15 μιλίων από τις ιταλικές ακτές και οδηγήθηκε επίσης στις Συρακούσες. Δεν έχει διευκρινιστεί από ποιες χώρες κατάγονταν οι επιβάτες του αφού οι περισσότεροι από αυτούς δεν είχαν διαβατήρια ή άλλα έγγραφα που να πιστοποιούν την ταυτότητά τους.



Χιλιάδες πρόσφυγες έχουν φτάσει τις τελευταίες εβδομάδες στη Σικελία και οι περισσότεροι από αυτούς προέρχονται από την Αίγυπτο και τη Συρία, ένα γεγονός που ο Σαντσίλιο χαρακτήρισε "δραματική έξοδο".



"Με όσα συμβαίνουν στη Συρία αυτήν την περίοδο, αναμένουμε ότι θα έρθουν πολλοί περισσότεροι", κατέληξε.


Πηγή: ΑΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)