to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:55 | 12.10.2018

Κοινωνία

Προσφορά ειδών υπόδησης σε παιδιά - μαθητές Ρομά της Δυτικής Αττικής, από το Κέντρο logistics της Περιφέρειας

Δεκάδες ζεύγη παπουτσιών, προσφορά του κέντρου logistics που διατηρεί η Περιφέρεια, διανεμήθηκαν σε παιδιά Ρομά - μαθητές στο 7ο δημοτικό σχολείο Ασπροπύργου, όπου λόγω γειτνίασης του με τον καταυλισμό, φοιτούν σε ποσοστό 90% του συνόλου των μαθητών.


Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στις προσπάθειες της Περιφέρειας, όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου, να έχουν συνεχή παρουσία στο σχολείο όλο και περισσότερα παιδιά Ρομά και επιβεβαιώνει ότι οι προσπάθειες αποδίδουν καρπούς όπως αποδεικνύεται από την αύξηση των εγγραφών που σημειώθηκε την φετινή σχολική χρονιά και ότι στην Περιφερειακή Ενότητα με συνεχής ανάλογες δράσεις ενισχύουμε αυτήν την τάση. 

Αναφερόμενος στα 200 ζεύγη παπουτσιών που μοιράστηκαν στα παιδιά από εθελοντικές ομάδες του Θριασίου, (των δήμων Μάνδρας και Ελευσίνας), ο κ. Βασιλείου σημειώνει ότι αυτό αποφασίστηκε προκειμένου να απαλειφθεί ένα από τα εμπόδια (έλλειψη παπουτσιών) που παρουσιάζουν αυτά τα παιδιά, έναντι των συμμαθητών τους. 

Τέλος, σχολιάζοντας την δράση και το είδος της βοήθειας, ο αρμόδιος για τη λειτουργία του Κέντρου αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Καπάταης, αναφέρθηκε στη σημασία της ταξινόμησης και του συντονισμού που έχει πλέον τη δυνατότητα να κάνει το Κέντρο καταγράφοντας και αποθηκεύοντας κάθε προσφορά. Σημείωσε ότι η Περιφέρεια μέσω του Κέντρου ασκεί περισσότερο στοχευόμενες δράσεις κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης, υπέρ των ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων, ενώ για την συγκεκριμένη περίπτωση, είπε ότι στοχεύει στην επίτευξη μιας κοινωνικής εξισορρόπησης, ώστε αυτά τα παιδιά να μην διαφέρουν από τα άλλα στα Δημόσια σχολεία.

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)