to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:35 | 16.04.2018

Πολιτική

Προσεχτικά τα κανάλια, δεν είδαν καμία θετική είδηση

Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων βρέθηκαν οι δηλώσεις Γιλντιρίμ, τα ελληνοτουρκικά, οι εξελίξεις σχετικά με τους δύο έλληνες στρατιωτικούς, το Μακεδονικό, οι εξελίξεις αναφορικά με τη Συρία, οι πυρκαγιές στην Ηλεία, ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο...


Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...


 

Δεν επιβεβαιώνεται περιστατικό παραβίασης σε ελληνικό έδαφος - Προκλητικός ο Γιλντιρίμ

«Με βάση την τελευταία ενημέρωση που έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός από το ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΝ δεν επιβεβαιώνεται κανένα περιστατικό παραβίασης σε ελληνικό έδαφος», τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. (αναλυτικά)


 

«Καινοτομία και ανθρώπινο κεφάλαιο, τα υλικά για να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον»

Τι τόνισε ο πρωθυπουργός στην ανοιχτή συζήτηση στο πλαίσιο της εκδήλωσης, με θέμα «Το όραμα της Ελλάδας για την Καινοτομία». (αναλυτικά)

 
 


Οι εργασίες του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Νοτίου Αιγαίου

Θετικά αποτελέσματα προσδοκούν αυτοδιοίκηση και τοπικοί φορείς του Νοτίου Αιγαίου από το περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο οι εργασίες του οποίου πραγματοποιούνται σήμερα και αύριο στο νησί της Ρόδου. (αναλυτικά)


 

«Το κοινό ψήφισμα των πολιτικών ομάδων στο Ευρωκοινοβούλιο θα είναι κόλαφος για τις τουρκικές αρχές»

Τη συζήτηση για την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχολίασε μέσω twitter ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης. (αναλυτικά)


 

Bloomberg: Ο Τσίπρας μάχεται σε όλα τα μέτωπα, καθώς η Ελλάδα επανέρχεται στο προσκήνιο

«Καθώς η Ελλάδα ετοιμάζεται, μετά από οκτώ χρόνια, να αποδεσμευθεί από τα ευρωπαϊκά προγράμματα στήριξης, ο 43χρονος πρωθυπουργός αντιμετωπίζει προκλήσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό», εκτιμά το πρακτορείο Bloomberg. (αναλυτικά)


 

Υπερδιπλάσιο του στόχου το πρωτογενές πλεόνασμα το πρώτο τρίμηνο

Υπερδιπλάσιο του στόχου ήταν το πρωτογενές πλεόνασμα το πρώτο τρίμηνο του έτους, όπως προκύπτει από τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού. (αναλυτικά)


 

Ενεργοποιείται ξανά από αύριο η δυνατότητα επεξεργασίας αιτήσεων για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ»

Ενεργοποιείται εκ νέου από αύριο, Τρίτη, 17 Απριλίου, η δυνατότητα επεξεργασίας αιτήσεων για υπαγωγή στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας. (αναλυτικά)


 

Πλησιάζουν το μισό δισ. ευρώ τα συνολικά διαθέσιμα κεφάλαια προς τις επιχειρήσεις μέσω του EquiFund

Βασικό ζητούμενο είναι η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και κυρίως επιχειρήσεων καινοτομικού χαρακτήρα, τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης. (αναλυτικά)


 

Όλαφ Σολτς: Η Ελλάδα έχει διανύσει μακρύ δρόμο

“Μέχρι τη θερινή ανάπαυλα αναμένουμε την τελική έκθεση των υπεύθυνων θεσμών για την εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού προγράμματος και την αξιολόγηση της βιωσιμότητας του χρέους” τονίζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς σε συνέντευξή του στην FAZ. (αναλυτικά)


 

Μειώνεται ο αριθμός των κλειστών καταστημάτων στην Αθήνα

Υποχώρηση των κλειστών καταστημάτων στην Αθήνα και οριακή αποκλιμάκωση στις άλλες αγορές παρατηρείται στην επικαιροποιημένη έρευνα απογραφής της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της καταγραφής των κλειστών επιχειρήσεων σε κεντρικές εμπορικές αγορές της Αθήνας, του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝΕΜΥ) της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας. (αναλυτικά)


 

Άνοιξε η πλατφόρμα των 120 δόσεων για γιατρούς, δικηγόρους και μηχανικούς

Άνοιξε λίγο πριν τις 12:00 σήμερα η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων ρύθμισης οφειλών σε 120 δόσεις για χρέη προς ΑΑΔΕ (Εφορία) και ΕΦΚΑ (ασφαλιστικά ταμεία) για γιατρούς, δικηγόρους και μηχανικούς. (αναλυτικά)


 

«Να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων», καλούν τα στελέχη της ΝΔ κύκλοι του ΥΠΕΞ

«Η παρούσα κυβέρνηση», τονίζουν οι κύκλοι του ΥΠΕΞ, «την οποία μέμφεται άκριτα και αλόγιστα ο κ. Κουμουτσάκος, προσπαθεί να επιλύσει ένα ζήτημα που λιμνάζει εδώ και 25 χρόνια. Το οποίο μάλιστα δημιούργησε και συντήρησε η παράταξή του, φοβούμενη να επιδείξει το απαιτούμενο πολιτικό σθένος για την επίλυσή του». (αναλυτικά)


 

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής αύριο ο Αρ. Φωκάς

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής να καλέσει, αύριο, τον βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδη Φωκά για να δώσει εξηγήσεις. (αναλυτικά)


 

«Η επίθεση Μητσοτάκη στην απλή αναλογική καταδεικνύει εμμονή στη φίμωση αυτοδιοικητικών δυνάμεων»

«Η νέα επίθεση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην απλή αναλογική καταδεικνύει απλώς την εμμονή του ίδιου και του κόμματός του στη διαιώνιση του ισχύοντος εκλογικού συστήματος που, σε ό,τι αφορά στην Αυτοδιοίκηση, αλλοιώνει τους τοπικούς συσχετισμούς και φιμώνει αυτοδιοικητικές δυνάμεις» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. (αναλυτικά)


 

Η αλήθεια για τα διόδια «επειδή θα ξεχάσουμε και ποιοι είμαστε»

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, μίλησε την Κυριακή 15 Απριλίου με θέμα «Η αλήθεια για τα διόδια στη Βόρεια Αττική» σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσου. (αναλυτικά)


 

«Ολοκληρώνεται η διαδικασία σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες»

Ο Ν. Παππάς ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη αναμένονται ανακοινώσεις για το ζήτημα στήριξης του έντυπου Τύπου καθώς θα υπάρξει κυβερνητική σύσκεψη για το θέμα, λέγοντας ότι με τις νέες ρυθμίσεις θα προχωρήσουμε με αισιοδοξία και σε αυτόν τον κλάδο. (αναλυτικά)


 

ΥΠΕΞ: Συγκεκριμένοι κύκλοι και ΜΜΕ με αρνητικές και εσφαλμένες εντυπώσεις επιδιώκουν να μη βγει η Ελλάδα από τον έλεγχό τους

Απάντηση του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών σε δημοσίευμα της FAZ για την Ελλάδα. (αναλυτικά)


 

Εντός του Μαΐου θα ενεργοποιηθεί η εφαρμογή για τη ρύθμιση οφειλών των αγροτών

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες τού πρώην ΟΑΕΕ, η εφαρμογή έχει ενεργοποιηθεί από τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018 και για τους αγρότες θα ενεργοποιηθεί εντός του Μαΐου. (αναλυτικά)


 

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα μαστροπών

Μεγάλο κύκλωμα μαστροπών που εκμεταλλευόταν σεξουαλικά αλλοδαπές γυναίκες, από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και κυρίως από τη Λευκορωσία, εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής. (αναλυτικά)


 

Ενσωματώνονται οι προτάσεις της ΠΝΟ στο σχέδιο υπουργικής απόφασης για τις ενδομεταφορές

Το Υπουργείο Ναυτιλίας παραμένει ανοιχτό στο διάλογο για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων των Ελλήνων Ναυτικών. (αναλυτικά)


 

Μετακίνηση με μειωμένο κόμιστρο και για τους σπουδαστές των Δημόσιων ΙΕΚ της Θεσσαλονίκης

Αφορά 3.497 σπουδαστές. (αναλυτικά)


 

Στην Αλεξανδρούπολη η πρώτη Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων

Στο πλαίσιο του εθνικού σχεδιασμού διαχείρισης αποβλήτων, με στοχευμένες παρεμβάσεις, φιλικές προς το περιβάλλον. (αναλυτικά)


 

«Σχέδιο Ασφάλειας Νερού» από την ΕΥΑΘ

Την έναρξη συζητήσεων για την εκπόνηση Σχεδίου Ασφάλειας Νερού, το οποίο θα περιέχει σενάρια αντιμετώπισης πιθανών βλαβών στο διυλιστήριο και το δίκτυο υδροδότησης της Θεσσαλονίκης με νερό από την Αραβησσό Πέλλας, γνωστοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, στη διάρκεια σημερινής συνάντησης στο Διοικητήριο, παρουσία της υφυπουργού Εσωτερικών, Μαρίας Κόλλια - Τσαρουχά. (αναλυτικά)


 

Ρ. Δούρου: Μια συμμαχία πολιτισμού για το εμβληματικό Πάρκο της Αθήνας

Πρωτόκολλο Συνεργασίας με στόχο την προώθηση της πολιτιστικής πολυμορφίας και την ανάδειξη της Αττικής σε πόλο πολιτισμού, με ιδιαίτερη έμφαση στις παρεμβάσεις στο Πεδίο του Άρεως, υπέγραψαν σήμερα, στη Γαλλική Πρεσβεία, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου με τον Πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα, Christophe Chantepy, τον Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, Mikaël Hautchamp, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Ερμίνας Κυπριανίδου και της Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Εύης Αποστολάκη. (αναλυτικά)


 

«Ποια είναι η θέση της γυναίκας στον αγροτικό τομέα και πώς μπορεί να βελτιωθεί»

Η επιτυχής ολοκλήρωση της πρώτης επίσημης παρουσίασης της έρευνας της ΓΓΙΦ για τις γυναίκες αγρότισσες στη Σταμνά Μεσολογγίου και στη Ζαγορά Πηλίου. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)