to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:05 | 25.01.2022

Κοινωνία

Προσάραξε πλοίο στη Κρήτη - Εγκαταλείφθηκε από το πλήρωμα

Από την προσάραξη του πλοίου δεν έχει προκληθεί θαλάσσια ρύπανση, ενώ στη θαλάσσια περιοχή πνέουν άνεμοι που φθάνουν τα 8 μποφόρ.


Σε εγκατάλειψη του φορτηγού πλοίου με σημαία Κομόρες, που προσάραξε το πρωί στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου Κισσάμου στην Κρήτη, προχώρησε το 10 μελές πλήρωμά του. Οι επιβαίνοντες του πλοίου επιβιβάστηκαν σε σωσίβια σχεδία και με τη συνδρομή ομάδας διάσωσης "jet ski" οδηγήθηκαν στη ξηρά, όλοι καλά στην υγεία τους.

Το πλοίο που είναι έμφορτο με σίδηρο είχε αναχωρήσει από το λιμάνι του Εσκεντερούμ στην Τουρκία με προορισμό τη Λιβύη. Στη θαλάσσια περιοχή πνέουν άνεμοι 7 με 8 μποφόρ.

Σημειώνεται ότι ο πλοίαρχος του πλοίου έχει αιτηθεί νωρίτερα εγκατάλειψη. Το πλοίο είναι έμφορτο με σίδηρο και είχε αναχωρήσει από λιμάνι της Τουρκίας με προορισμό τη Λιβύη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αρχηγείου του Λιμενικού

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Χανίων από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής για προσάραξη του Φ/Γ πλοίου “MANASSA ROSE M” σημαίας ΚΟΜΟΡΕΣ, με δέκα (10) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος, στην θαλάσσια περιοχή του κόλπου Κισσάμου.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν χερσαίες δυνάμεις της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ ζητήθηκε και συνδρομή παραπλεόντων σκαφών. 

Ανωτέρω δέκα (10) μέλη πληρώματος επιβιβάστηκαν σε πνευστή σωσίβια σχεδία πλοίου ( life raft ) και με τη συνδρομή ομάδας διάσωσης ιδιωτών, που είχαν κινητοποιηθεί από την οικεία Λιμενική Αρχή, με χρήση jet ski μεταφέρθηκαν ασφαλώς στην παραλία Κισσάμου.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ παραμένουν σε ετοιμότητα πλωτά και αντιρρυπαντικά μέσα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)