to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:21 | 24.09.2013

Κοινωνία

Προσαγωγές νεολαίων καταγγέλλει η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας

Η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως «την Τετάρτη 18/09 πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα μεγάλη αντιφασιστική πορεία με αφορμή τη στυγερή πολιτική δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής. Μετά την ολοκλήρωση της πορείας η αστυνομία προχώρησε εντελώς αναίτια σε δεκαπέντε προσαγωγές νεολαίων (15 έως 25 χρονών) που συμμετείχαν στη πορεία. Το μήνυμα ξεκάθαρο. Καμία ανοχή στη διαμαρτυρία, στην οργή, στις ιδέες ενάντια στο φασισμό.



Την επόμενη μέρα, Πέμπτη  19/09, δύο ώρες πριν από νέα ανακοινωμένη πορεία, η πόλη της Λάρισας είχε γεμίσει με αστυνομικούς, που πραγματοποίησαν άλλες 6 τρομοκρατικές  προσαγωγές πριν την έναρξη της πορείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο από τους προσαχθέντες «προς εξακρίβωση», είχαν προσαχθεί και την προηγούμενη ακριβώς ημέρα.

Το «πρόγραμμα της εβδομάδας»  για την αστυνομία συμπληρώθηκε με τρεις ακόμη προσαγωγές νεολαίων την Κυριακή το βράδυ 22/9 , έξω από το κτίριο της Βιοχημείας, μετά το τέλος θεατρικής παράστασης στα πλαίσια του 10ου αντιρατσιστικού φεστιβάλ.

Η «ατρόμητη» ελληνική αστυνομία που δεν μπορούσε να αποτρέψει τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα (ήταν πολλά άτομα και δε μπορούσε να επέμβει!),  νιώθει άνετα κάνοντας επίδειξη δύναμης ακόμα και στους ανήλικους  κατά τη διάρκεια  της προσαγωγής τους στην ασφάλεια, προσβάλλοντας  την προσωπικότητα και αξιοπρέπεια τους.

 Οι μοιρασμένοι ρόλοι σε ένα έργο που έχει ξαναπαιχτεί δε μας μπερδεύουν . Η χρυσή αυγή να μαχαιρώνει και να δολοφονεί , η ελληνική αστυνομία να συλλαμβάνει και να τρομοκρατεί και τα πληρωμένα παπαγαλάκια τους να σχίζουν τα ιμάτια τους καταδικάζοντας τη βία από όπου κι αν προέρχεται, κάθε φορά ανάλογα με τα ποσοστά στα γκάλοπ του κόμματος που θέλουν να πριμοδοτήσουν και τα ποσοστά των απεργιών που είναι σε εξέλιξη..

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα λίγο  μετά την επίθεση σε μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα,  την δολοφονία του νεαρού μετανάστη στα Πετράλωνα, μετά από τις δεκάδες επιθέσεις σε εργαζόμενους και μετανάστες, είναι η φυσική συνέπεια, η προέκταση της αντιδραστικής πολιτικής που ασκείται ενάντια στο λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Η παρουσία και δράση της νεοναζιστικής συμμορίας  είναι αναγκαιότητα και άλλοθι για την υλοποίηση της τρομοκρατικής πολιτικής Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.

Η απάντηση του λαϊκού κινήματος και της νεολαίας μία: Καμιά ανοχή στις πολιτικές που καταστρέφουν το παρόν και το μέλλον μας, που τροφοδοτούν την έξαρση του φασιστικού φαινομένου. Καμιά ανοχή στους φασίστες και τις συμμορίες των νεοναζί» καταλήγει η ανακοίνωση.


Αναδημοσίευση από εφημερίδα "Ελευθερία" Λάρισας  

tags: Λάρισα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)