to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:03 | 13.11.2019

Κοινωνία

Προσαγωγές μελών του, ενώ κολλούσαν αφίσες για το Πολυτεχνείο, καταγγέλλει το ΣΕΚ

Το συμβάν έγινε το βράδυ της Τρίτης 12/11


(φωτ. αρχείου)

Ο αυταρχικός κατήφορος φαίνεται ότι δεν έχει τέλος: το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (ΣΕΚ) καταγγέλλει τις προσαγωγές μελών του στο Κερατσίνι, από την ομάδα ΔΙΑΣ.

Το συμβάν έγινε το βράδυ της Τρίτης κι ενώ τα μέλη του ΣΕΚ κολλούσαν αφίσες για το Πολυτεχνείο.

Όπως υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση, είναι «γελασμένη η κυβέρνηση» αν νομίζει πως «με την τρομοκρατία, την επίθεση στο πανεπιστημιακό άσυλο, το δικαίωμα στη διαδήλωση και τον συνδικαλισμό», θα σταματήσει το κίνημα «που φουντώνει στους εργατικούς χώρους και τα πανεπιστήμια».

Παράλληλα, το ΣΕΚ απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των δύο μελών του, καθώς και την παύση των αστυνομικών επιχειρήσεων-σκούπα στις γειτονιές.

Το περιστατικό καταδικάζει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά, σημειώνοντας ότι «για την κυβέρνηση αποτελεί στόχο όποιος αγωνίζεται, αντιδρά και διεκδικεί. Η επιβολή της πολιτικής "Νόμος και τάξη" θα μας βρει όλους/ όλες απέναντι»:

Καταδικάζει και η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά

Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά καταδικάζει τη νέα αυταρχική ενέργεια της κυβέρνησης Μητσοτάκης, την προσαγωγή μελών του ΣΕΚ στο Κερατσίνι ενώ έκαναν αφισοκολληση για το Πολυτεχνείο.  Η Δεξιά ατζέντα της καταστολής και του αυταρχισμού θα απαντηθεί αποφασιστικά από τους προοδευτικούς και αριστερούς πολίτες που θα προσέλθουν μαζικά στις διαδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Αναλυτικά η καταγγελία του ΣΕΚ:

Καταγγέλλουμε τις προκλητικές προσαγωγές μελών του ΣΕΚ στο Κερατσίνι μετά από παρέμβαση της ομάδας ΔΙΑΣ. Τα λαγωνικά του Χρυσοχοΐδη μυρίστηκαν «εστία ανομίας» στην αφισοκόλληση μπροστά στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

Είναι οι ίδιες δυνάμεις του «νόμου και της τάξης» που επί χρόνια κάλυπταν την δράση των μαχαιροβγαλτών νεοναζί της Χρυσής Αυγής στις γειτονιές του Πειραιά με αποκορύφωμα την παρουσία τους στο τόπο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Είναι γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει με την τρομοκρατία, την επίθεση στο πανεπιστημιακό άσυλο, το δικαίωμα στη διαδήλωση και τον συνδικαλισμό, θα σταματήσει το κίνημα που φουντώνει στους εργατικούς χώρους ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και τις απολύσεις, και στα πανεπιστήμια ενάντια στα μέτρα Κεραμέως.

Εδώ και τρεις ώρες κρατούνται δήθεν για εξακρίβωση, με τον ένα εκ των δύο να έχει σοβαρή ασθένεια.
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των δύο αγωνιστών.
Να μπει τέλος στις επιχειρήσεις σκούπα της ΕΛΑΣ στις γειτονιές.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)