to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:16 | 06.11.2017

πηγή: Στο Κόκκινο

Κοινωνία

Προς αύξηση των επιδομάτων για το παιδί και επέκταση των σχολικών γευμάτων

Στην επιδοματική πολιτική για το παιδί θα κατευθυνθεί το 2018 μεγάλο μέρων των κεφαλαίων που θα εξοικονομηθούν από την περιστολή δαπανών, τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά. Παράλληλα, επεκτείνεται το πρόγραμμα των δωρεάν σχολικών γευμάτων.


«Είμαστε στη διαπραγμάτευση ώστε ... ένα μεγάλο κομμάτι των εκατομμυρίων που θα εξοικονομήσουμε θα πάνε αποκλειστικά στα επιδόματα για το παιδί. Θα αυξήσουμε τον λογαριασμό, κόντρα στην καταστροφολογία ότι κόβονται τα επιδόματα για το παιδί», είπε η κ. Φωτίου.

Η υπουργός ανέφερε ότι «η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους δανειστές αύξηση των συγκεκριμένων επιδομάτων για το 2018 ... κυρίως για το πρώτο και το δεύτερο παιδί, γιατί ήταν πολύ χαμηλά».

«Σήμερα υπάρχει μία ανισοτιμία», όπως υπογράμμισε, καθώς «για το παιδί σε μονότεκνη ή την δίτεκνη οικογένεια, είναι 40 ευρώ, ενώ στην τρίτεκνη 80 ευρώ, σε μηνιαία βάση ... για τις πιο φτωχές οικογένειες, ενώ ύστερα υπάρχει κλιμάκωση (στο αμέσως καλύτερο επίπεδο εισοδήματος είναι 27 και 54 αντίστοιχα και πάει λέγοντας».

Η ίδια προανήγγειλε επίσης ότι θα επεκταθεί το 2018 το πρόγραμμα για τα δωρεάν σχολικά γεύματα.

«Έγινε διεθνής διαγωνισμός, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με συμμετοχή 93 εταιρειών. Κατοχυρώνεται αυτές τις ημέρες το πάρα πολύ δύσκολο έργο που κάναμε ... για πρώτη φορά γίνεται θεσμός του κράτους. Να δούμε, ο κ. Μητσοτάκης θα το συνεχίσει ή θα το απαξιώσει λέγοντας ότι αυτά είναι συσσίτια που δεν τον ενδιαφέρουν και όταν... έλθει εν τη βασιλεία του θα τα κόψει...», σχολίασε χαρακτηριστικά.

 

Ακούστε το ηχητικό

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)