to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Προπύλαια, απόψε

Είναι βέβαιο ότι θα δουν απόψε τα αποτελέσματα της εμπαθούς βλακείας, ή της βλακώδους εμπάθειας, στο πλήθος που θα δώσει το παρών στα Προπύλαια


Προπύλαια, απόψε. Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν τελικά με την ελληνική Δεξιά. Κάποτε οι ασφαλίτικες μύτες τους μυρίζονταν τον κομμουνιστικό δάκτυλο πίσω από κάθε δήλωση και εκδήλωση για την ειρήνη. Έφτασαν να απαγορέψουν τη μαραθώνια πορεία, κινητοποιώντας όλη την ελληνική αστυνομία, μπας και περάσει κανένας από τους μαραθωνοδρόμους της ειρήνης. Κι εκείνον που πέρασε, του την έστησαν λίγο αργότερα στη Θεσσαλονίκη και του επέβαλαν την ποινή του θανάτου. Διά τρικύκλου.

Ο Λαμπράκης δεν ήταν όμως ο μόνος. Είχε προηγηθεί, το '51, η εκτέλεση του Νικηφορίδη, γιατί μάζευε υπογραφές κάτω από τη Διακήρυξη της Στοκχόλμης για την ειρήνη. Κι αυτή ήταν η ματωμένη κορυφή ενός παγόβουνου διωγμών, αφού η ειρήνη, τα ωραία εκείνα χρόνια, με υπουργό τον μπαμπά Μητσοτάκη, ήταν ταυτισμένη με την απόπειρα βιαίας ανατροπής του καθεστώτος. Έλεγε κάποιος ειρήνη και τον έβγαζαν πράκτορα των Ρώσων!

Τότε ήταν τραγωδία, τώρα είναι φάρσα, θα πείτε. Φάρσα όμως που δείχνει ότι τα μυαλά που κουβαλούν αυτά τα οργκ δεν έχουν αλλάξει. Πάλι οι Ρώσοι. Πάλι σκοτεινά σχέδια. Πάλι ο σκοτεινός δάκτυλος - συριζαίικος μέσος αυτή τη φορά. Πάλι στη μαύρη λίστα οι καλλιτέχνες. Πάλι λογοκρισία από την ΕΡΤ. Πάλι προπαγάνδα της συμφοράς και παραμύθια της αποφοράς. Να μας πολιορκεί εν έτει 2022 η εμπάθεια και η βλακεία περασμένων εποχών.

Και καλά, την εμπάθεια την έχουν στο DNA τους. Αλλά η βλακεία τους, ας είμαστε ειλικρινείς: Είναι ευπρόσδεκτη. Διότι τέτοια διαφήμιση μιας εκδήλωσης από κείνους που δεν τη θέλουν δεν έχει ξαναγίνει. Ο γιος του πρωθυπουργού μαζί με τον μετακλητό που του άρεσε να κλάνει στης Βουλής τα έδρανα; Το κυβερνητικό κόμμα, ο κυβερνητικός Τύπος, τα κυβερνητικά παπαγαλάκια, να προσκαλούν κόσμο στα Προπύλαια; Ούτε πληρωμένους να τους είχαν.


Είναι βέβαιο ότι θα δουν απόψε τα αποτελέσματα της εμπαθούς βλακείας, ή της βλακώδους εμπάθειας, στο πλήθος που θα δώσει το παρών στα Προπύλαια. Κανένα κάλεσμα καμιάς επιτροπής δεν θα ήταν τόσο αποτελεσματικό όσο το κάλεσμα του υιού Μητσοτάκη και των φίλων του μπαμπά του. Για να καταλάβουν ορισμένοι ότι, σε ορισμένες περιπτώσεις, όση υπεροπλία μιντιακή κι αν έχεις, κρείττον του λαλείν σιγάν.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)