to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:34 | 11.11.2017

Πολιτική

«Αυγή»: H πιστοποίηση αποκαλύπτει τα παραμύθια των «Νέων» και της Ν.Δ.

Η «Αυγή» αποκαλύπτει τα έγγραφα - Ο Βασ. Παπαδόπουλος είχε οριστεί επισήμως εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας


Προπέτασμα καπνού για να κρυφτούν τα "γαλάζια" ανομήματα αποδεικνύεται και η περίφημη ιστορία με τον "μεσάζοντα" του Καμμένου που αφηγούνται τις τελευταίες ημέρες η ηγεσία της Ν.Δ., οι συνοδοιπόροι τους στη ΔΗ.ΣΥ. και τα φιλικά τους μέσα ενημέρωσης. Όπως μπορεί να διαπιστώσει οποιοσδήποτε από τα έγγραφα που δημοσιεύει η "Αυγή" του Σαββάτου, ο Βασ. Παπαδόπουλος είναι "ορισμένος εκπρόσωπος" της Σαουδικής Αραβίας στην αγορά αμυντικού υλικού από την Ελλάδα και όχι "μεσάζων", όπως αναφέρει το "γαλάζιο" παραμύθι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: ΑΝΕΛ: Ο Καμμένος δεν έχει σχέση με τους Χριστοφοράκους και τα δωράκια της Siemens

Η “Αυγή”, λοιπόν, παρουσιάζει την επίμαχη πιστοποίηση που αποδεικνύει πως η Σαουδική Αραβία είχε όντως εξουσιοδοτήσει τον Βασ. Παπαδόπουλο και την εταιρεία Ολυμπιακή Βιομηχανία με έδρα την Αξιούπολη του Κιλκίς. Συγκεκριμένα, η μετάφραση του επίσημου εγγράφου της πιστοποίησης, που εστάλη στα αγγλικά από τον συνταγματάρχη Αντέλ Αλσαΐφ, αναπληρωτή διευθυντή Στρατού και Πυρομαχικών του βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, με παραλήπτη την κυβέρνηση και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, πιστοποιεί επί λέξει: “Με αυτή την επιστολή πιστοποιούμε ότι ο κ. Βασίλειος Παπαδόπουλος, με αριθμό διαβατηρίου ΑΜ0939258 της “OLYMPIC INDUSTRIES SA, ΑΞΙΟΥΠΟΛΗ ΚΙΛΚΙΣ, 61400, ΕΛΛΑΔΑ, είναι ο ανακηρυγμένος εκπρόσωπος για να ολοκληρώσει τα νομικά, λογιστικά και εμπορικά ζητήματα που συνδέονται με τα αποθέματα εξοπλισμών της ελληνικής κυβέρνησης, σε σχέση με τις προαποφασισθείσες παραγγελίες του υπουργείου Άμυνας του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας”.

 

O Π. Καμμένος ανακοίνωσε ότι “ζήτησε να αναρτηθεί από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ένα έγγραφο που αφορά τη διακρατική συμφωνία με την άδεια εισαγωγής των συγκεκριμένων πυρομαχικών που υπογράφεται από τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας επισήμως και αναφέρει ότι είναι διακρατική συμφωνία μεταξύ των δύο κρατών και υπεύθυνος για την εξαγωγή αυτή είναι ο κ. Παπαδόπουλος, που εκτελεί χρέη της Σαουδικής Αραβίας στην Ελλάδα”.

Ο Π. Καμμένος κατηγόρησε επίσης την Παρασκευή για συκοφαντία την εφημερίδα "Τα ΝΕΑ" (διαβάστε αναλυτικά παρακάτω) προαναγγέλοντας προσφυγή στη δικαιοσύνη για το θέμα της διακρατικής συμφωνίας για την πώληση πυρομαχικών στην Σαουδική Αραβία.

 

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας:

«Επειδή συνεχίζονται τα ανακριβή δημοσιεύματα της εφημερίδας "Τα Νέα" που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα και για να τελειώνει κάθε συζήτηση, παραθέτουμε την άδεια εξαγωγής τελικού χρήστη όπου φαίνεται ξεκάθαρα η διακρατική συμφωνία υπογεγραμμένη από το κράτος της Σαουδικής Αραβίας. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά των συκοφαντών», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.

5a054d23cd3a1806fa43ccf2.jpg

Ταυτοχρόνως, ο Π. Καμμένος διατύπωσε και βαριές καταγγελίες: “Κάποιοι πάνε να κάνουνε μπίζνες, προσπαθούσαν να τινάξουν στον αέρα τη συμφωνία, αυτοί που συνελήφθησαν από τον Διάδοχο” τόνισε, για να προσθέσει πως “πήγαιναν να κάνουν μπίζνες και να παρακάμψουν το σαουδαραβικό κράτος, αυτοί οι εμίρηδες που τους μάζεψαν τώρα, επανειλημμένως πίεζαν διά της Ελληνικής πρεσβείας, που δεν έχει καμία αρμοδιότητα”.

Κατέρρευσαν και τα fake news περί σύλληψης του διευθυντή των «Νέων»

Λίγο πριν τις 17:00 το απόγευμα της Παρασκευής η ιστοσελίδα της εφημερίδας ανάρτησε άρθρο που ανέφερε ότι «ο υπουργός Άμυνας αποπειράθηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής να συλλάβει τον διευθυντή των ΝΕΩΝ Παν. Λάμψια κινώντας σε βάρος του τη διαδικασία του αυτόφωρου, μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση».

Σύμφωνα με την εφημερίδα μάλιστα η υπόθεση σχετίζεται με προσπάθεια του κ. Καμμένου «να αποσείσει τις βαριές πολιτικές και προσωπικές ευθύνες που έχει για την πώληση στρατιωτικού οπλισμού στη Σαουδική Αραβία».

«Πιστός στην εκβιαστική και τρομοκρατικού χαρακτήρα πρακτική που ακολουθεί με ΤΑ ΝΕΑ προκειμένου να φιμώσει την εφημερίδα και τους συντάκτες της και να σταματήσει το μπαράζ των αποκαλύψεων για τον σκοτεινό ρόλο που έχει παίξει στην υπόθεση της πώλησης, όπως και για τον ρόλο του φερόμενου ως μεσάζοντα Βασ. Παπαδόπουλου, ο υπουργός Άμυνας αποπειράθηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής να συλλάβει τον διευθυντή των ΝΕΩΝ Παν. Λάμψια κινώντας σε βάρος του τη διαδικασία του αυτόφωρου, μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση» αναφερόταν μεταξύ άλλων στο δημοσίευμα.
 

kamenos.jp

Με ανακοίνωση της όμως η ΕΛ. ΑΣ. διεύψευσε τα fake news των Νέων, κατέστησε σαφές ότι δεν υπάρχει τέτοιο συμβάν και δεν έχει αναφερθεί από κάποια αστυνομική υπηρεσία ότι έχει υποβληθεί μήνυση σε βάρος του κ. Λάμψια.

* ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: Ο Π. Καμμένος για τα fake news των Νέων: Αυτά γίνονται μόνο στη μαφία

Σε συνέντευξη του στο Kontra News, ο Πάνος Καμμένος έκανε λόγο για μαφιόζικες πρακτικές με τις οποίες κάποιοι προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τον λαό από τις αποκαλύψεις γαι τα Paradise Papers αλλά και να καλύψουν τα μπλεξίματα τους με τη Δικαιοσύνη. 

«Αυτό που έγινε σήμερα είναι πρωτοφανές. Δεν πιστεύω ότι στη μεταπολίτευση έχει γίνει ποτέ να βγάζει ανακοίνωση η αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Βενιζέλος, ο κ. Τσιόρδας από το Ποτάμι και καμία 200αριά δημοσιογράφοι, διότι αποφάσισε το δεξί χέρι του κ. Κουρτάκη, ο κ. Τζένος, να ανακοινώσει προς το κοινό ότι εγώ έχω κάνει μήνυση προς τον διευθυντή των Νέων κ. Λάμψια, τον οποίο μάλιστα πήγαν να τον συλλάβουν και με περιπολικό. Δεν έχω καταθέσει καμία μήνυση στον κ. Λάμψια, ούτε αγωγή - ακόμα - προς εκείνον και όλα αυτά ήταν μία στημένη ιστορία, διότι προφανώς ήθελαν να αποφύγουν άλλου είδους ειδήσεις, όπως τα Ρaradise Ρapers. 'Αλλωστε, ο κ. Λάμψιας ήταν και πρωταγωνιστής της λίστας Λαγκάρντ με αριθμό 1853», δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Αυτό είναι για να βλέπει ο ελληνικός λαός ποια είναι τα fake news, γιατί γίνονται επιθέσεις χωρίς κανένα λόγο, χωρίς καμία αιτία, με μαϊμού ειδήσεις που χτίζουν εφημερίδες, κανάλια και ραδιόφωνα, που έχουν αγοραστεί μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσουν κάποιον ο οποίος έχει μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη και δεν θέλει να πάει φυλακή και εννοώ τον κ. Μαρινάκη. Είναι απίστευτα αυτά που συμβαίνουν. Πραγματικά απορώ, η ΕΣΗΕΑ πού είναι;», είπε επίσης ο κ. Καμμένος.

Σχολιάζοντας τις σχετικές δηλώσεις ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού, ο Πάνος Καμμένος έγραψε στο twitter:

kamekame2.jp

 

Νωρίτερα, η προέδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά είχε δηλώσει ότι "Ο γνωστός διώκτης του Τύπου, συγκυβερνήτης του κ.Τσίπρα, κ. Καμμένος ξαναχτύπησε. Αφού δεν μπορεί να ελέγξει τα μέσα επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους δημοσιογράφους. Κινείται εκτός των δημοκρατικών θεσμών. Συνυπεύθυνος γι’ αυτή την προκλητική στάση είναι και ο Πρωθυπουργός. Χθες ήθελαν έξω τον τρομοκράτη, σήμερα θέλουν να βάλουν μέσα το Διευθυντή των ΝΕΩΝ. Αυτή η καθεστωτική αντίληψη των κυβερνώντων δεν θα περάσει . Η καταδίκη από το λαό θα είναι αμείλικτη."

«Το να πας να κάνεις επίδειξη δύναμης κατά του Τύπου με την αυτόφωρη διαδικασία είναι πρόκληση. Το να αναδιπλώνεσαι σε λίγη ώρα είναι εξευτελισμός» τονίζει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ευάγγελος Βενιζέλος με αφορμή το ζήτημα του Πάνου Καμμένου.

Επίσης ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δ. Τσιόδρας είχε αναφέρει σε ανάρτησή του στο τουίτερ ότι "Η αστυνομία πήγε να συλλάβει τον διευθυντή των ΝΕΩΝ Π.Λάμψια για αποκαλύψεις της εφημερίδας του για τον μεσάζοντα της πώλησης όπλων στη Σ.Αραβία. Η Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μοιάζει όλο και περισσότερο με την Τουρκία του Ερντογάν...."

Από την πλευρά του, με νεότερη ανάρτησή του στο τουίτερ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ανέφερε ότι "Τη μαϊμού «είδηση» για λευτεριά στον Λάμψια βγήκε από τον αρχηγό των fake news Τζένο το σώγαμπρο Παπαδόπουλο και το τσιτράκι Κανέλλη".

sd.jp

Διασπορά ψευδών ειδήσεων καταλόγισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά και στον εκπρόσωπο τύπου του Ποταμιού Δημήτρη Τσιόδρα με αιχμή τις ανακοινώσεις τους για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Σε ανάρτησή του στο twitter ο κ. Τζανακόπουλος τονίζει: «Η διασπορά ψευδών ειδήσεων και η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων συνεχίζεται».
«Αυτή τη φορά η κυρία Γεννηματά αλλά και ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού κ. Τσιόδρας, εγκαλούν τον υπουργό Εθνικής Άμυνας για μηνύσεις που δεν έγιναν και για συλλήψεις που ουδέποτε παραγγέλθηκαν. Προφανώς για κάποιο λόγο, βρίσκονται σε δύσκολη θέση».
  •  

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)