to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:07 | 04.07.2015

Κοινωνία

#propaganda: Η εβδομάδα τρόμου τελείωσε στο... «και πέντε»!

Ακόμα και μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, τα κανάλια συνέχισαν την εκστρατεία τρόμου υπέρ του «ναι» στην υποτέλεια, ολοκληρώνοντας μία εβδομάδα ακραίας προπαγάνδας και καταστρατήγησης κάθε έννοιας δημοσιογραφικής δεοντολογίας


Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί παρέμβαση των αρμόδιων Αρχών για την παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας από τον ΣΚΑΪ

** Ο ΣΚΑΪ συνεχίζει ανερυθρίαστα ακόμα και σήμερα, Σάββατο, την προπαγάνδα υπέρ του «ναι» (και την καταστροφολογία) καταστρατηγώντας τη νομοθεσία. Έτσι, γεννάται το ερώτημα αν υπάρχει δικαιοσύνη και αν αυτή βλέπει τηλεόραση...

«Έξω από κάθε όριο δημοσιογραφικής δεοντολογίας, διάφορα ΜΜΕ, με πρωτοστατούντα τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, προσπαθούν, ακόμα και την ύστατη στιγμή, να σπείρουν τον πανικό και να τρομοκρατήσουν τους πολίτες, ενόψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής. Απαιτούμε να πάψει πια αυτή η χυδαία προσπάθεια παραπληροφόρησης και χειραγώγησης των πολιτών»: Με αυτήν την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε η... προδημοψηφισματική περίοδος, η οποία χαρακτηρίστηκε από ακραία κινδυνολογία και με κάθε τρόπο στήριξη του «ναι» στο δημοψήφισμα (στο φόντο της διαστρεβλωτικής ερμηνείας του ερωτήματος ως «ναι ή όχι στο ευρώ»). 

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς από αυτήν την εκστρατεία τρόμου... Από την απροκάλυπτη στήριξη του «ναι» στα social media των τηλεοπτικών σταθμών, μέχρι το «ρεπορτάζ» για το κούρεμα καταθέσεων σε περίπτωση επικράτησης του «όχι» στο δημοψήφισμα.

Η ΕΣΗΕΑ ανέδειξε την χυδαία προπαγάνδα: «Δυστυχώς, ορισμένοι συνάδελφοι κυρίως σε τηλεοπτικά μέσα, αντί να ακολουθούν με την επιβαλλόμενη αυστηρότητα τους κανόνες δεοντολογίας, εκτρέπονται σε παραβατικές συμπεριφορές, υποκαθιστώντας το δημοσιογραφικό λειτούργημα με απροκάλυπτη προπαγάνδα. Καταγγέλεται η προκλητική αυτή συμπεριφορά, από δημοσιογράφους που λειτουργώντας ως εγκάθετοι, προκαλούν τη γενική αγανάκτηση. Ιδιαίτερη είναι η ευθύνη των διευθυντικών και άλλων επιτελικών στελεχών όλων των Μέσων».

__________

Σάββατο 4/7, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες: Καλεσμένος του ΣΚΑΪ ο προέδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, εκπρόσωπος του ΝΑΙ στη διαπαραταξιακή επιτροπή διεξαγωγής δημοψηφίσματος.

Η στάση των δημοσιογράφων έφτασε στο σημείο να... σπρωχτεί συνταξιούχος που δεν έδωσε την αναμενόμενη απάντηση στο ρεπορτάζ τρομολαγνείας...

...ένα ρεπορτάζ που διανθίστηκε ακόμα και με εικόνες από άλλες χώρες!

Ασφαλώς, οι κινητοποιήσεις για το δημοψήφισμα, έλαβαν τον ανάλογο (με τις απαιτήσεις της προπαγάνδας) χρόνο στα δελτία των «8»:

Αποστομωτική απάντηση στη συντονισμένη καμπάνια τρόμου έδωσαν οι πολίτες στη μεγαλειώδη συγκέντρωση της αξιοπρέπειας στο Σύνταγμα, την ώρα που τα κανάλια έδειχαν πλάνα μόνο από το Καλλιμάρμαρο!

Αντί επιλόγου, το βίντεο που έγινε viral...

... και η πιο ταιριαστή προτροπή στους συντελεστές της πρωτοφανούς εκστρατείας: «Μπορείτε να φύγετε από τη χώρα;»

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)