to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

«Προοδευτική Συµµαχία για τη Θεσσαλονίκη»

Άρθρο της υποψήφιας δημάρχου Θεσσαλονίκης Κατερίνας Νοτοπούλου στο Έθνος


Μπαίνοντας στη µάχη των εκλογών για τον ∆ήµο Θεσσαλονίκης συνειδητοποίησα αµέσως ότι, για να είναι νικηφόρο το αποτέλεσµα, πρώτα από όλα για τους ανθρώπους της πόλης µας, θα πρέπει πολλοί και πολλές να ενώσουµε δυνάµεις. Κατάλαβα ότι οι µοναχικές πορείες, οι εγωισµοί, διάφορα προσωπικά θέµατα που φορούν τον µανδύα του πολιτικού, το ποιος είναι ο περισσότερο αριστερός και ποιος ο περισσότερο κεντρώος, το µόνο που θα κάνουν είναι να παραδώσουν τον δήµο σε ένα δεξιό και συντηρητικό καθεστώς που διοίκησε τη Θεσσαλονίκη από το 1985 µέχρι και το 2010. Από εκεί ξεκινήσαµε και σήµερα µπορώ να πω µε το χέρι στην καρδιά ότι η «Θεσσαλονίκη Μαζί», η παράταξή µας, είναι η µόνη που µπορεί να σταµατήσει αυτούς που θέλουν να πιάσουν την… καλή δουλειά από εκεί που την άφησε ο Παπαγεωργόπουλος το 2010.

Η Προοδευτική Συµµαχία για τη Θεσσαλονίκη, πέρα από εφικτή, είναι και απόλυτα αναγκαία. Και αυτό στις κάλπες των δηµοτικών εκλογών µπορεί να εκφραστεί µε έναν πολύ συγκεκριµένο τρόπο: Η «Θεσσαλονίκη Μαζί» να είναι η νικηφόρα επιλογή και στον πρώτο και στον δεύτερο γύρο των εκλογών για να υπάρξει προοδευτική συνέχεια στη διοίκηση του ∆ήµου Θεσσαλονίκης. Είναι άλλωστε γνωστό στο πανελλήνιο ότι το προηγούµενο, πριν από το 2011, µοντέλο διοίκησης του δήµου µας αρχικά πήγε στα δικαστήρια και µετά στις φυλακές των ∆ιαβατών.

Πρέπει λοιπόν να σταµατήσουµε την… επιστροφή, πρέπει µία νικηφόρα Προοδευτική Συµµαχία να εµποδίσει την κίνηση προς τα πίσω. Περπατώντας σήµερα στους δρόµους της πόλης, συναντώντας και συζητώντας µε τους ανθρώπους της, κάθε µέρα πεισµώνω όλο και περισσότερο γιατί δεν έχουµε το δικαίωµα να επιτρέψουµε η Θεσσαλονίκη να γυρίσει πίσω σε µία εποχή από την οποία, και αυτή είναι η αλήθεια, κατάφερε να… αποδράσει στις δηµοτικές εκλογές του 2010 εκλέγοντας για δήµαρχο τον Γιάννη Μπουτάρη.

Η προοδευτική συνέχεια λοιπόν στη διοίκηση του κεντρικού δήµου της πόλης µας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να µην επιστρέψουµε σε µία εποχή που, πραγµατικά, ελάχιστοι νοσταλγούν. Κλείνουµε λοιπόν τον δρόµο της επιστροφής και προχωράµε µαζί, αυτός είναι ο στόχος µας! ∆ιεκδικούµε τη θετική, την προοδευτική ψήφο των πολιτών, για µία Θεσσαλονίκη που θα είναι «εύκολη» πόλη χωρίς γραφειοκρατία στις υπηρεσίες του δήµου, που µέσα σε δύο χρόνια θα έχει τα µεγαλύτερα ποσοστά ανακύκλωσης και κοµποστοποίησης στην Ελλάδα και που στο τέλος της τετραετίας της θητείας µας θα υπάρξει µία πολύ σηµαντική αύξηση της αναλογίας πράσινου/ελεύθερου χώρου ανά κάτοικο.

Ενώνουµε δυνάµεις και θα κερδίσουµε αυτές τις εκλογές, για µία πόλη που δεν θα αποτελεί εµπόδιο για τη ζωή και την κίνηση των ατόµων µε ειδικές ανάγκες, που θα σέβεται τα δικαιώµατα όλων, που θα κατευθύνει όλους τους αναγκαίους πόρους στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής και στην εκτέλεση πολλών µεσαίων και µικρών έργων για την αστική αναβάθµιση των γειτονιών που βρέθηκαν εκτός των προτεραιοτήτων των προηγούµενων διοικήσεων του δήµου. Η Προοδευτική Συµµαχία, πέρα από εφικτή, είναι και απολύτως αναγκαία για την πόλη µας, αν θέλουµε η Θεσσαλονίκη να αποτελεί ένα ανοιχτό σύνορο πολιτισµού, µία γέφυρα συνάντησης για τους λαούς όλης της βαλκανικής µας γειτονιάς, το κέντρο των οικονοµικών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή, η πόλη που, όταν θα φεύγουν αυτοί και αυτές που θα µας επισκέπτονται, θα λένε ότι θα ήθελαν να ζήσουν στη Θεσσαλονίκη!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)