to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Προοδευτική διακυβέρνηση και σύγχρονη Αριστερά

Η Δεξιά ήδη έχει πάρει την κατηφόρα. Ομως δεν θα πέσει από μόνη της. Η προοδευτική διακυβέρνηση είναι η μόνη εναλλακτική λύση που θα αποτρέψει την καταστροφική πορεία που έχει πάρει η χώρα με την ΝΔ στην εξουσία


Μητσοτάκης και "άριστοι". Η συμπεριφορά τους  θυμίζει αυτό που έλεγε  ο Γκοντάρ: "Κρυβόμαστε όπως οι ελέφαντες όταν είναι ευτυχισμένοι". Ενώ επενδύουν τα πάντα στην επικοινωνία, την προπαγάνδα, την πλύση εγκεφάλων για να κρύψουν τις τραγικές επιλογές τους σε πανδημία και οικονομία,  τελικά τα κάνουν μαντάρα και σε αυτά. Τα τελευταία μόνο "κατορθώματα" τους είναι ότι κόψανε την ενοχλητική κριτική και τις ανάλογες ερωτήσεις στην συνέντευξη του Μωυσή στην "Ουάσιγκτον Ποστ" και έκαναν εξεταστική για τον Πέτσα χωρίς τον...Πέτσα. Δεν διστάζουν να ευτελίζουν το Σύνταγμα και τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Και όμως τους έχουν πάρει χαμπάρι οι πάντες. Ολα τα κόμματα της αντιπολίτευσης  ακόμα και νεοδημοκράτες.  Το πέπλο παραπληροφόρησης  και οι αγιογραφίες του Μωυσή που καθημερινά απλώνουν  οι βαρόνοι  των media είναι πλέον τρύπιο. Το ψέμα κουρελιάζεται, η αλήθεια έρχεται στην επιφάνεια. Ολο και περισσότεροι πολίτες αντιλαμβάνονται ποιούς πριμοδοτούν και ποιοί κερδίζουν από τις επιλογές Μητσοτάκη: Με την Κεραμέως οι ιδιοκτήτες κολεγίων, με τον Πλεύρη οι κλινικάρχες, με τον Χατζιδάκη ο ΣΕΒ και αυτοί που παραμονεύουν να αρπάξουν την ΔΕΗ. Αλλά οι πολίτες αντιλαμβάνεται επίσης  και τον ρόλο που παίζουν για την διάσωση  του Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης.

Η Δεξιά ήδη έχει πάρει την κατηφόρα. Ομως  δεν θα πέσει από μόνη της. Η προοδευτική διακυβέρνηση είναι η μόνη  εναλλακτική λύση που θα αποτρέψει την καταστροφική πορεία που έχει πάρει η χώρα με την ΝΔ στην εξουσία. Μία διακυβέρνηση που προυποθέτει την καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις εκλογές που θα γίνουν με την απλή αναλογική. Ανοιγμα πλατύ σε δημοκρατικούς πολίτες μέχρι τις παρυφές της κεντροδεξιάς.

Κάλεσμα στις δυνάμεις του προοδευτικού τόξου που είναι σε θέση να αντιληφθούν  ότι η συμπαράταξη με τον ΣΥΡΙΖΑ στην βάση ενός  εναλλακτικού  προοδευτικού  πλαισίου που είναι εφικτό να γίνει μακριά από άγονες αντιπαραθέσεις,  είναι μονόδρομος για να φύγει η Δεξιά  Ο στόχος αυτός όμως  έχει και έναν βασικό όρο για την επίτευξή του: Την προώθηση του μετασχηματισμού κόμματος σε μία μεγάλη δημοκρατική παράταξη.

Χωρίς δισταγμούς και "αριστερόμετρα". Το συνέδριο μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει αυτή τη μετάβαση που είναι συνώνυμη της Σύγχρονης Αριστεράς.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)