to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:18 | 25.02.2021

Κοινωνία

Προκλητικός ο Λιγνάδης: Οι δικηγόροι του Σ.Ε.Η. κατασκεύασαν την υπόθεση

«Σκοπός τους η ηθική μου εξόντωση για τις δεν έκανα "αριστερές" επιλογές», υποστηρίζει.


Με απολογητικό υπόμνημα 27 σελίδων επιχειρεί να αντικρούσει την βαρύτατη κατηγορία του βιασμού κατά συρροή ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Ο σκηνοθέτης-ηθοποιός όχι μόνο δηλώνει αθώος από όσα του καταλογίζονται αλλά τονίζει κιόλας ότι

«Ουδέποτε στη ζωή μου εκδήλωσα ερωτικό-σεξουαλικό ενδιαφέρον για ανήλικα πρόσωπα, ουδέποτε ήρθα σε ερωτική-σεξουαλική επαφή με οποιοδήποτε ανήλικο πρόσωπο, με ή χωρίς τη συναίνεσή του, ουδέποτε έχω κάνει χρήση ναρκωτικών και ουδέποτε κατείχα ούτε διέθεσα σε οποιονδήποτε τρίτο οποιαδήποτε ναρκωτική ουσία».

Ακόμα, όπως φέρεται να τονίζει στο απολογητικό του υπόμνημα «η υπόθεση αυτή είναι κατασκευασμένη από δικηγόρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (Σ.Ε.Η.) και ως υποδομή έχει την ευθεία αντιπαράθεσή μου εδώ και χρόνια με τα πρόσωπα που συγκροτούν το ΔΣ για τον τρόπο που διαχειρίζονται την Ένωση Ελλήνων Ηθοποιών και τα χρήματα που έρχονται στην κατοχή τους και εξαιτίας αυτής της αντιπαραθέσεως υπάρχει χρόνια εχθρότητα μεταξύ εμού και αυτών και ιδίως με τον Πρόεδρο αυτής και μέτριο ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα, ο οποίος συμπτωματικά και όχι αξιοκρατικά βρίσκεται σε αυτή τη θέση.

Τα πρόσωπα αυτά με φθονούν από τότε που ξεκίνησα την καριέρα μου, η δε εχθρότητα και ο φθόνος τους υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια που πρωταγωνιστώ ως ηθοποιός ή/και σκηνοθετώ κορυφαίες παραστάσεις στο Εθνικό θέατρο, στο Θέατρο Επιδαύρου κ.α., γιατί ουδέποτε επέλεξα τους περισσότερους εξ αυτών, για να συμμετάσχουν στις παραστάσεις, τις οποίες σκηνοθετούσα, και κορυφώθηκε την ημέρα που εξαιτίας της εξαίρετης διαδρομής μου ως ηθοποιού αρχικά και ως σκηνοθέτη μετά, με διακομματική επιλογή, επελέγην ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής τους κορυφαίου και θεσμικού θέατρο της χώρας, του Εθνικού Θεάτρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Οκτώβριο 2019 το Σ.Ε.Η. είχε αντιδράσει πολύ έντονα στην απόφασή μου να δοθεί στο ισόγειο του ΡΕΞ το όνομα της σπουδαίας ηθοποιού Ελένης Παπαδάκη, η οποία είχε δολοφονηθεί το 1944.

Η εις βάρος μου υπόθεση ξεκίνησε με διαρροή μέσω υποκινούμενων sites περί ου ότι μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου σύντομα θα έρθουν αποκαλύψεις για κορυφαίο ηθοποιό, ακολούθησαν στις 2.2.2021 δημοσιεύματα της γνωστής και συνδεόμενης πολιτικά με την αντιπολίτευση, κόρης παλαιών υπουργών, Έλενας Ακρίτα, ότι θα παραιτηθώ από τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, και, εφόσον εγώ διέψευσα τα δημοσιεύματα της Ακρίτα, υποβλήθηκε σε βάρος μου η μήνυση του Β.Κ., η οποία δεν θα είχε καμία νομική τύχη, αφού δεν περιέγραφε αξιόποινες πράξεις και επιπλέον αναγόταν σε χρονικό διάστημα που, ακόμη και να περιέγραφε ποινικά ενδιαφέρουσες πράξεις, θα είχαν παραγραφεί.

Σκοπός τους αρχικά ήταν η ηθική εξόντωσή μου δια του χαρακτηρισμού μου ως παιδόφιλου και βιαστή και όχι ο εγκλεισμός μου στη φυλακή (όπως είχε συμβεί και με την καταγγελία της Μπεκατώρου κατά του αντιπροέδρου της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, αφού η μεν καταγγελία αρχειοθετήθηκε λόγω παραγραφής, ο δε καταγγελθείς καταστράφηκε εξαιτίας της καταγγελίας) και για το λόγο αυτό δεν εμφάνισαν από την αρχή ενώπιον των αστυνομικών ή των εισαγγελικών αρχών τα δύο πρόσωπα που σήμερα φέρονται ως παθόντες, αλλά ο Κ. επέλεξε να δώσει συνέντευξη στην Ελεονώρα Μελέτη την 17.2.2021.

Στην πορεία όμως άλλαξε το σχέδιό τους και με την προσδοκία ότι από αυτή την υπόθεση ια μπορούσαν να έχουν και οικονομικό κέρδος λόγω του κλίματος που είχαν πετύχει να δημιουργηθεί για το πρόσωπό μου, βρήκαν δύο αδίστακτους και ανήθικους ανθρώπους και έφτιαξαν δύο ιστορίες, μια τον Αύγουστο του 2010 και μια τον Αύγουστο του 2015, πιθανολογώντας ότι του Αύγουστο που είναι ο μήνας των παραστάσεων στην Επίδαυρο και στα άλλα θερινά θέατρα, θα ήμουν στην Αθήνα χωρίς καν να φροντίσουν να ελέγξουν τα προγράμματα των παραστάσεων και να έχουν μια στοιχειώδη αξιοπιστία.

Πλην όμως για κακή τους τύχη υπάρχουν τα εξής αδιάσειστα στοιχεία και οι εξής κραυγαλέες αντιφάσεις που αποδεικνύουν το ψεύδος τους και την αθωότητά μου».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)