to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:40 | 08.06.2021

πηγή: avgi.gr

Πολιτική

Προκλητικός ο Χατζηδάκης: Τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ και οι βολεμένοι συνδικαλιστές αντιδρούν

Αμετανόητος ο Κωστής Χατζηδάκης για το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης - Επίθεση με fake news σε ΣΥΡΙΖΑ και συνδικαλιστές


Τον δύσκολο και άχαρο ρόλο να υπερασπιστεί το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης είχε ο Κωστής Χατζηδάκης κατά την πρώτη ημέρα συζήτησης στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές της Βουλής.

Ο υπουργός Εργασίας, κατά την προσφιλή του συνήθεια, επιχείρησε να κάνει το μαύρο άσπρο, προσβάλοντας τους εργαζόμενους και την κοινή λογική. Συγκεκριμένα, ο Κωστής Χατζηδάκης ισχυρίστηκε ότι το εργασιακό νομοσχέδιο «δίνει δύναμη και επιλογές στον εργαζόμενο και κατοχυρώνει το 8ωρο», τη στιγμή που διαλύονται οι εργασιακές σχέσεις και υιοθετείται ωράριο λάστιχο με δεκάωρο.

Όσον αφορά τις οργισμένες αντιδράσεις, ενόψει και της μεγάλης απεργίας την Πέμπτη, ο υπουργός Εργασίας δεν μπόρεσε να κρύψει την ενόχλησή του για το «σφυροκόπημα» που δέχεται από την αξιωματική αντιπολίτευση και κατέφυγε εκ νέου σε fake news. «Μόνο τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι οι υπερωρίες θα πληρώνονται με ρεπό» ανέφερε και ισχυρίστηκε ότι «απλώς εμείς αυξάνουμε τις ώρες  των υπερωριών και πάμε στον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

Παράλληλα ο Κωστής Χατζηδάκης τα έβαλε και με τα συνδικαλιστικά σωματεία, ισχυριζόμενος ότι οι συνδικαλιστές αντιδρούν επειδή «τους αφαιρούνται προνόμια».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προκειμένου να αποκρύψει το αντεργατικό και αντιδραστικό πρόσωπο του νομοσχέδιου, το φέρνει μαζί με δύο διεθνείς συμβάσεις και μία οδηγία.

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου ζήτησε την απόσυρση του «βασικού κορμού» του νομοσχεδίου διότι «πρόκειται για ένα νομοσχέδιο αντεργατικό, αντισυνταγματικό και αντιδραστικό» και τόνισε ότι είναι απαραίτητη η ακρόαση των φορέων να γίνει με φυσική παρουσία.

Διαβάστε ακόμη:

Εργασιακό νομοσχέδιο: Οι πρώτοι εσωκομματικοί τριγμοί στη ΝΔ - Αντιρρήσεις από την Άννα Ευθυμίου

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)