to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:39 | 24.03.2021

Πολιτική

Προκλητικές δηλώσεις Γεραπετρίτη: Δεν υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω ΜΕΘ

Προκλητικές δηλώσεις του υπ. Επικρατείας την ώρα που λιγοστεύουν όλο και πιο γρήγορα οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ -«Ασθενείς πεθαίνουν πρόχειρα διασωληνωμένοι και ο Γεραπετρίτης λέει ότι δεν χρειάζονται άλλες κλίνες», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ


Την ώρα που ένας στους τέσσερις ασθενείς από κορονοϊό διασωληνώνεται εκτός ΜΕΘ και μετά την καταγγελία του προέδρου των εργαζομένων του Λαϊκού Νοσοκομείου, Τάσου Αντωνόπουλου, ότι δύο άνθρωποι πέθαναν περιμένοντας ν’ αδειάσει ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ, ο Γιώργος Γεραπετρίτης μας λέει ότι «δεν υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω ΜΕΘ».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε πως το σύστημά μας αντέχει και πως όλα όσα καταγγέλλονται από διάφορες πλευρές για τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία πρόκειται για… οράματα.

Γι’ αυτούς που περιμένουν, δε, τόνισε πως πρόκειται για περιορισμένη αναμονή που έχει διάρκεια μόνο μία μέρα και είναι σε οξυγόνο.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω κλίνες. Θα υπάρξει ίσως στο μέλλον και τότε θ’ αναζητηθεί η συνεργασία και θα ενταχθούν είτε μέσω της συνέργειας, είτε μέσω της επίταξης. Αυτή τη στιγμή το σύστημά μας αντέχει. Αυτή είναι η πραγματικότητα», είπε χαρακτηριστικά ενώ μετά από επισήμανση του παρουσιαστή της εκπομπής, Δημήτρη Τάκη, ότι στον Ευαγγελισμό έχουν τροποποιηθεί δωμάτια επειδή ακριβώς δεν υπάρχουν ΜΕΘ, τόνισε: «Αυτή τη στιγμή που μιλάμε υπάρχει μια αναμονή που είναι πολύ περιορισμένη των 24, λίγο περισσότερων, ωρών για την ένταξη σε ΜΕΘ. Αυτή είναι η πραγματικότητα, τα υπόλοιπα είναι οράματα που βλέπουν ορισμένοι. Σε κάθε περίπτωση όλοι βρίσκονται με οξυγόνο, όλοι βρίσκονται με υποστήριξη, δεν υπάρχει κανείς που να μην λαμβάνει την πρέπουσα ιατρική βοήθεια».

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα: 

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Ασθενείς πεθαίνουν πρόχειρα διασωληνωμένοι και ο Γεραπετρίτης λέει ότι δεν χρειάζονται άλλες κλίνες

«Την ώρα που χάνονται ανθρώπινες ζωές και οι υγειονομικοί καταρρέουν μαζί με το ΕΣΥ, ο κ. Μητσοτάκης και οι στενοί του συνεργάτες βρίσκονται στο κόσμο τους και επιμένουν να λειτουργούν ως υπερασπιστές των συμφερόντων των ιδιωτικών κλινικών, αρνούμενοι να τις επιτάξουν για να παραμένουν αμόλυντες από τον κορονοιό», επισημαίνει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ σε ανακοίνωσή του.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)