to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:39 | 20.07.2021

Διεθνή

Προκλητικές ανακοινώσεις Τατάρ - Ερντογάν για άνοιγμα μέρους των Βαρωσίων

Την αποστρατιωτικοποίηση μικρού τμήματος της πόλης των Βαρωσίων (3.5%) ανακοίνωσαν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ερσίν Τατάρ, απόφαση που συνεχίζει να αγνοεί τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ


Στη «γραμμή» που ξεκίνησε να χαράσσει το 2020 και είδαμε να κορυφώνεται στην επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών ο τουρκοκύπριος ηγέτης σε συνεργασία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσαν αποστρατικοποίηση μέρους της κατεχόμενης πόλης.

Οι ανακοινώσεις έγιναν μετά τη παρέλαση στα κατεχόμενα.

Αυτή η κίνηση συνδέεται με τις προθέσεις για εμπορική αξιοποίηση της πόλης μέσω της «Επιτροπής Ακίνητης Περιουσίας». Τα Βαρώσια ιστορικά υπήρξαν η τουριστική περιοχή της Αμμοχώστου.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα τουρκοκυπρικά ο Ερντογάν μέσα λόγω καύσωνα δεν θα πάει στην Αμμόχωστο αλλά θα κάνει ανακοινώσεις μέσω διαδικτύου από το ξενοδοχείο όπου διαμένει.

Ερντογάν: Ανοιχτό να αναγνωριστεί το ψευδοκράτος από το Αζερμπαϊτζάν

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παράλληλα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μίας αναγνώρισης του ψευδοκράτους από το Αζερμπαϊτζάν. «Δεν υπάρχει κανένας δισταγμός επ’ αυτού. Το συζητάμε συνεχώς με τον αδερφό μου Ιλχάμ Αλίγεφ (σ.σ. πρόεδρος Αζερμπαϊτζάν)», ανέφερε, ενώ προανήγγειλε μία σειρά εγκαινίων σήμερα, Τρίτη 20 Ιουλίου στα Κατεχόμενα.

Παράλληλα, ο ηγέτης του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, επανέλαβε ότι «Τουρκία-Αζερμπαϊτζάν-ΤΔΒΚ συνιστούν ένα έθνος, τρία κράτη».

Σε χθεσινές του δηλώσεις επανέλαβε το αφήγημα περί λύσης δύο κρατών ο Ερντογάν στα Κατεχόμενα.

Αλ. Τσίπρας: Το πρόβλημα εδώ και 47 χρόνια είναι η παράνομη Τουρκική εισβολή και κατοχή

Αντίδραση στις δηλώσεις Ερντογάν από τον Αλέξη Τσίπρα σε δημοσίευση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισημαίνει:

«Οι επιθετικές ανακοινώσεις Ερντογάν για την Αμμόχωστο τορπιλίζουν την ειρήνη και την προσπάθεια δίκαιης επίλυσης του Κυπριακού που είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Δεν ξεχνάμε ότι το πρόβλημα εδώ και 47 χρόνια είναι η παράνομη Τουρκική εισβολή και κατοχή. Λύση δύο κρατών δεν υπάρχει».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)