to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:42 | 27.02.2020

Πολιτική

Προκαλεί η κυβέρνηση: Τα κλειστά κέντρα θα γίνουν (βίντεο)

Αδιάλλακτη στάση φαίνεται να κρατάει η κυβέρνηση σχετικά με το ζήτημα των κλειστών κέντρων κράτησης.


 «Χωρίς κλειστές δομές δεν μπορεί να γίνει η αποσυμφόρηση» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του.

Σχετικά με το πώς θα κινηθεί η κυβέρνηση μετά τα επεισόδια, ο κ. Πέτσας είπε πως η κυβέρνηση έχει... ευελιξία στην προσέγγιση του στόχου.

Επίσης, όπως είπε, παρά τα επεισόδια την πρώτη μέρα τα μηχανήματα έφτασαν στο σημείο που έπρεπε για να ξεκινήσουν τις εργασίες.

Σε οξύ ύφος ήρθε η απάντηση Πέτσα στον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, που έχει καταγραφεί σε βίντεο να μιλάει με κάποιον υψηλόβαθμο κυβερνητικό αξιωματούχο και να χρησιμοποιεί απρεπείς εκφράσεις κατά του πρωθυπουργού.

Ο Στέλιος Πέτσας χαρακτήρισε γραφικό και επικίνδυνο, με τα χειρότερα χαρακτηριστικά ενός Έλληνα, τον περιφερειάρχη, που με τη χθεσινή του κίνηση «τορπίλισε» την προσπάθεια ανακωχής από την κυβέρνηση μετά τα χθεσινά έκτροπα σε Λέσβο και Χίο.

 Τσιμουδιά από τον Ν. Μηταράκη για την άγρια αστυνομική καταστολή

Δεξιά και Αριστερά προσπαθεί να χρεώσει τα χθεσινά επισόδεια στα νησιά ο Ν. Μηταράκης ενώ δεν αναφέρθηκε καθόλου στην βίαιη αστυνομική καταστολή που δέχθηκαν οι κάτοικοι των νησιών. «Έχουν ξεσηκώσει τον κόσμο, με ψευδή πληροφορία, με ψευδή στοιχεία, με αποτέλεσμα αυτήν τη στιγμή να βλέπουμε στα νησιά να ενώνονται τα άκρα, οι ακραίες συμπεριφορές της άκρας Αριστεράς και της άκρας Δεξιάς», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

«Πέρασα όλο το 24ωρο στον Θάλαμο Επιχειρήσεων. Οι εντολές της πολιτικής ηγεσίας και του αρχηγού της ΕΛΑΣ ήταν να υπάρχει μηδενική επαφή και να μην επηρεαστεί κανένας πολίτης και ένας από τους λόγους που ήταν μεγάλες οι δυνάμεις της αστυνομίας που πήγαν στα νησιά ήταν για να λειτουργήσει αποτρεπτικά και να μην υπάρχουν επεισόδια», τόνισε και πρόσθεσε: «Δυστυχώς, κάποιοι ξεσηκώνουν τον κόσμο, ξεσηκώνουν οικογενειάρχες, είδαμε ακραίες στιγμές που δεν μας τιμούν ως χώρα». 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)