to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Project Lightning: Ένας εντελώς νέος τρόπο να βλέπει κανείς tweets;

Το Project Lightning υφίσταται ως ιδέα εδώ και καιρό, και δεν θεωρείται πως θα επηρεαστεί από τις αλλαγές στην ηγεσία του Twitter, καθώς και ο μεταβατικός διευθύνων σύμβουλος, Τζακ Ντόρσεϊ, εμφανίζεται αποφασισμένος να το συνεχίσει.


Το Twitter θεωρείται ως ένα από τα πλέον χρήσιμα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης όσον αφορά στην ταχεία και άμεση ενημέρωση - και σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και το μέχρι πρότινος μυστικό project Lightning του, που «πρωταγωνιστεί» σε σχετικό δημοσίευμα του Buzzfeed.

Το νέο αυτό εργαλείο - για το οποίο μίλησε στο Buzzfeed ο Ντικ Κοστόλο, λίγο πριν υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου – δίνει στην εταιρεία τη δυνατότητα να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες του Twitter τόσο σε logged-in όσο και σε logged-out χρήστες σε μια ποικιλία πλατφορμών, με βίντεο που φορτώνουν άμεσα και πολλές εικόνες - καταλαμβάνοντας κεντρική θέση σε επερχόμενη έκδοση της εφαρμογής του Twitter.

To Project Lightning, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα φέρνει «event based curated content» στην πλατφόρμα, με πλούσιο υλικό και τη δυνατότητα ενσωμάτωσης ανά το web, ακόμα και σε άλλες εφαρμογές. Στελέχη της εταιρείας κάνουν λόγο για έναν εντελώς νέο τρόπο να βλέπει κανείς tweets.

Η αρχή λειτουργίας θα έχει ως εξής: στην εφαρμογή για φορητές συσκευές θα υπάρχει ένα νέο κουμπί στο κέντρο, πάτημα του οποίου θα μεταφέρει τον χρήστη σε μια οθόνη που θα προβάλλει διάφορα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα- για τα οποία οι χρήστες κάνουν tweets. Αυτά θα μπορούν να είναι είτε γεγονότα που έχουν προαναγγελθεί (για παράδειγμα, ένας ποδοσφαιρικός αγώνας), ή έκτακτα νέα (σεισμοί, ένοπλες επιθέσεις κτλ). Σκοπός θα είναι η δημιουργία μιας «εμπειρίας» γύρω από το γεγονός.

Η επιλογή ενός τέτοιου γεγονότος θα παρουσιάζει μία συλλογή υλικού/ tweets, που θα συντίθεται από ομάδα editors- η οποία θα επιλέγει αυτά που θεωρεί καλύτερα και θα δημιουργεί σχετικά «πακέτα», με έμφαση στις εικόνες και τα βίντεο. Σημειώνεται ότι αυτά δεν θα εμφανίζονται στο κανονικό timeline, αλλά ο χρήστης θα μπορεί να τα επιλέγει για να τα δει. Η φόρτωσή τους θα γίνεται σχεδόν αμέσως, καθώς θα ενεργοποιούνται με το που κάνει ο χρήστης swipe.

Επίσης, ο χρήστης θα μπορεί να επιλέξει να κάνει «follow» ένα γεγονός και θα βλέπει επιλεγμένα tweets να εμφανίζονται στο timeline του- ακόμα και αν οι λογαριασμοί που ανεβάζουν το υλικό δεν είναι μεταξύ αυτών που «ακολουθεί».

Με τη λήξη του γεγονότος, γίνεται αυτόματα «unfollow». Επίσης, είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτά τα «Lightning events» είτε κάποιος είναι logged-in είτε όχι στο Twtter, απλά και μόνο στο Twitter.com, ή ως embeds σε άλλες ιστοσελίδες.

Το Project Lightning υφίσταται ως ιδέα εδώ και καιρό, και δεν θεωρείται πως θα επηρεαστεί από τις αλλαγές στην ηγεσία του Twitter, καθώς και ο μεταβατικός διευθύνων σύμβουλος, Τζακ Ντόρσεϊ, εμφανίζεται αποφασισμένος να το συνεχίσει.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)