to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Προϊσταμένους με απλό πτυχίο ΑΕΙ θα διορίζει ο Κ. Μητσοτάκης

Τροπολογία με την οποία θα διορίζονται προϊστάμενοι και οι απόφοιτοι ΑΕΙ, κατέθεσε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας διαμαρτυρήθηκε για την κατάθεση της τροπολογίας και ζήτησε την απόσυρση τόσο αυτής όσο και της χθεσινής τροπολογίας του Υπουργείου Οικονομικών που αφορά τους αναβαλλόμενους φόρους των τραπεζών.

Η τροπολογία κατατέθηκε σήμερα το πρωί  στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης για τα θέματα εφοδιαστικής που συζητείται και ψηφίζεται σήμερα από τη Βουλή. Αρνητικά σχολίασε και το προεδρείο της Βουλής την τροπολογία Μητσοτάκη, με τον προεδρεύοντα Γιάννη Τραγάκη να υπενθυμίζει πως το προεδρείο έχει μεταφέρει και άλλες φορές την θέση της αντιπολίτευσης ότι δεν πρέπει να κατατίθενται άσχετες τροπολογίες, «όμως η κυβέρνηση αποφασίζει αν θα τις καταθέσει και το σώμα αποφασίζει αν θα τις ψηφίσει».

Με την τροπολογία

-ορίζεται ότι για την πλήρωση των θέσεων Προϊσταμένων των οριζόντιων Γενικών Διευθύνσεων (Οικονομικών, Διοικητικών, Πληροφορικής) κατά την πρώτη εφαρμογή του νέου συστήματος επιλογής αυτών, μπορούν να συμμετέχουν στην σχετική διαδικασία υπάλληλοι κατηγορίας ΠΕ όλων των κλάδων που κατέχουν οργανική θέση στα Υπουργεία.

-παρέχεται το δικαίωμα επιλογής σε θέσεις Προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων και σε υπαλλήλους του Δημοσίου και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)