to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:45 | 03.02.2014

Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης: Προχωρούμε συσπειρωμένοι στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Δημ. Παπαδημούλη στον Alpha 9,89


Μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 (Σπ.Χαριτάτος), ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Καταλήξαμε, με μεγάλη πλειοψηφία, σε αποφάσεις για τα πρόσωπα που θα κατέβουν υποψήφιοι στις 13 Περιφέρειες της χώρας και στο Δήμο της Αθήνας. Προχωρούμε όλοι συσπειρωμένοι στη μάχη που απαιτείται για να είναι αυτές οι επιλογές νικηφόρες. Και τον καλύτερο υποψήφιο και το καλύτερο πρόγραμμα να έχεις, αν δεν υπάρχει ενότητα, αγώνας, εξωστρέφεια, νίκη δεν θα έχεις.  Για τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτό όχι μόνο είναι αυτονόητο -κάτι με το οποίο συμφωνεί και ο ίδιος ο Π.Λαφαζάνης- αλλά είναι ο μόνος δρόμος για να ανταποκριθούμε στην πρόκληση και στις ελπίδες που εναποθέτουν πάνω μας οι πολίτες. Κατά τ’ άλλα, όλοι γνωρίζουν ότι πάντα στις Αυτοδιοικητικές εκλογές και όποτε υπάρχουν διαδικασίες επιλογής προσώπων, υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. 

Η Αριστερά, στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, επέλεγε πάντα συνεργασίες

Επιλέξαμε δέκα στελέχη του κόμματος και τέσσερις ανθρώπους που δεν ανήκουν στο κόμμα. Την άποψη που λέει ότι οι καλοί και οι κατάλληλοι είναι μόνο μέσα στο κόμμα, δεν την συμμερίζομαι προσωπικά. Η Αριστερά, ακόμη και στα πιο πέτρινα χρόνια, στο χώρο της Αυτοδιοίκησης επέλεγε πάντα συνεργασίες. Αυτό που καταλογίζεται στον Οδ.Βουδούρη -μια υποψηφιότητα που θα κριθεί από τους πολίτες όπως όλες- είναι ότι ψήφισε το πρώτο Μνημόνιο. Αυτό είναι αλήθεια. Αλλά στη συνέχεια διαφοροποιήθηκε και διαγράφηκε από τη ΔΗΜ.ΑΡ για «αριστερή απόκλιση». 

Όσοι περιμένουν ότι θα υπάρξει ρήξη ή διάσπαση, απλώς θα μείνουν με ευσεβείς πόθους

Το πρώτο Μνημόνιο το έχει επίσης ψηφίσει και ο κοινοβουλευτικός μας εκπρόσωπος, ο Παν.Κουρουμπλής, ο οποίος, ωστόσο, έχει ομολογήσει ότι ήταν μια λάθος επιλογή. Ομόφωνα στον ΣΥΡΙΖΑ -και με τη σύμφωνη γνώμη του Π.Λαφαζάνη- εντάχθηκε τότε ο κ.Κουρουμπλής στο ψηφοδέλτιό μας. Κατά τα άλλα ο ίδιος ο Παν.Λαφαζάνης και όσοι σύντροφοι συμμερίζονται τις απόψεις του (σεβαστές μεν, μειοψηφικές δε μέσα στο κόμμα) πάντοτε στηρίζουν τις συλλογικές αποφάσεις. Όσοι περιμένουν δε ότι εξαιτίας αυτής της διαφοράς που διογκώθηκε μάλιστα και υπερβολικά, θα υπάρξει ρήξη ή διάσπαση, απλώς θα μείνουν με ευσεβείς πόθους. 

Η επιμονή των δανειστών μας στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο πίσω από την «καλή πρόθεση» Σόιμπλε

Ο κ.Σόιμπλε προαναγγέλλει μέσω του Spiegel τη συνέχιση της πολιτικής λιτότητας και ύφεσης με μία μόνο διαφορά: θα πάρετε τα 10-20 δισ.ευρώ, όχι με Μνημόνιο αλλά με «πακέτο». Δηλαδή όχι Γιάννης, Γιαννάκης. Είναι φανερό ότι επιχειρείται ένα παιχνίδι επικοινωνιακό από την κυβέρνηση, όπου άλλα λένε στους πολίτες και άλλα διαπραγματεύονται στο εξωτερικό. Όσο παραμένει στα πράγματα η κυβέρνηση Σαμαρά με τσάρο της οικονομίας τον Στουρνάρα και συνεταίρο Βενιζέλο, δεν θα γίνει καμία ουσιαστική διαπραγμάτευση με τους δανειστές μας και θα ετοιμάζεται νέο Μνημόνιο, που απλώς, δεν θα ονομάζεται έτσι. Γι’ αυτό χρειάζεται αλλαγή πολιτικής άμεσα. 

Οι ναζί της Χ.Α πρέπει να τεθούν ενώπιον του νόμου κι όχι εκτός νόμου

Ο αγώνας για το ξερίζωμα του ναζισμού και του φασισμού στην πατρίδα μας δεν είναι μόνο υπόθεση αυστηρής ποινικής αντιμετώπισης των εγκληματικών ενεργειών της Χρυσής Αυγής. Είναι κυρίως υπόθεση ιδεολογικού και πολιτικού αγώνα αφενός, και αντιμετώπισης των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων που διευκολύνουν τους ναζί να απλώνουν το δηλητήριο τους, αφετέρου. Είναι ένας σύνθετος αγώνας και η δική μας Αριστερά θέλει να πρωτοστατήσει σε αυτόν τον αγώνα. Οι ναζί της Χ.Α, όπως κι αν λέγονται, πρέπει να τεθούν ενώπιον του νόμου και να υποστούν τις συνέπειες του και όχι εκτός νόμου, πράγμα που απαγορεύει και το Σύνταγμα. Αυτό που έκανε ο Αλ.Τσίπρας, δηλαδή η επαφή και η ενημέρωση από κορυφαίους δικαστικούς θεσμούς και λειτουργούς είναι υποχρέωσή μας και ήταν πραγματικά παράξενη η αλλεργική αντίδραση του ΠΑΣΟΚ. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)