to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:31 | 30.01.2017

Οικονομία

Προγραμματισμός πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ: «Συνεπής στο στρατηγικό του στόχο να μη δημιουργεί ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις»

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μέχρι σήμερα ο ΕΟΠΥΥ εξοφλεί υποχρεώσεις του ΟΠΑΔ, του ΤΑΠ-ΟΤΕ, του Οίκου Ναύτου και του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.


«Συνεπής στο στρατηγικό του στόχο - να μην δημιουργεί ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις», ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ανακοινώνει ότι οριστικοποιήθηκε και εξελίσσεται η διαδικασία πληρωμής όλων των παρόχων για τον μήνα Σεπτέμβριο 2016 (για δαπάνες που υποβλήθηκαν τον Οκτώβριο του 2016). Παράλληλα, οριστικοποιήθηκε η πληρωμή ποσού 42 εκατομμυρίων ευρώ, προς τους συμβεβλημένους γιατρούς, η οποία αφορά την εξόφληση του υπολειπόμενου ποσού (10%) για «ιατρικές επισκέψεις» της περιόδου 2012-2015. Στο πλαίσιο του εξορθολογισμού των πληρωμών του Οργανισμού εντάσσεται και η εξόφληση των υποχρεώσεων προς τρίτους, των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ.

 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μέχρι σήμερα ο ΕΟΠΥΥ εξοφλεί υποχρεώσεις του ΟΠΑΔ, του ΤΑΠ-ΟΤΕ, του Οίκου Ναύτου και του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Η διαδικασία απορρόφησης του συνολικού ποσού και της εξόφλησης αντίστοιχων υποχρεώσεων αναμένεται να ολοκληρωθεί στο Ά τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Σε ότι αφορά τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των λοιπών ταμείων και συγκεκριμένα των ΙΚΑ (συμπεριλαμβανομένου του ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ), ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΤΑΥΤΕΚΩ, ΕΤΑΑ, η εξόφληση θα πραγματοποιηθεί από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.) μέσω μεταβίβασης χρημάτων από τον ΕΟΠΥΥ. Η διαδικασία απορρόφησης των πόρων και εξόφλησης αντίστοιχων υποχρεώσεων αναμένεται να ολοκληρωθεί έως 30 Ιουνίου του τρέχοντος έτους, όπως προβλέπεται και από τη σχετική νομοθεσία.

 

«Η εξόφληση των υποχρεώσεων του Οργανισμού είναι καθοριστικής σημασίας, για όλους τους δικαιούχους, παρόχους υγείας και πολίτες. Ο ΕΟΠΥΥ, ως σύγχρονος κοινωνικός φορέας, βρίσκεται σε άμεση διάδραση με την κοινωνία και τα αιτήματα που τον αφορούν, αντιλαμβάνεται την κοινωνική αναγκαιότητα και εργάζεται για την έγκαιρη ολοκλήρωση της διαδικασίας. Η βελτίωση των πληρωμών, αλλά και των οικονομικών του Οργανισμού το 2016, αποτελούν το καλύτερο εχέγγυο και ταυτόχρονα προοίμιο επιτυχίας για τη νέα δράση», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Οργανισμού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

tags: ΕΟΠΥΥ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)