to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:30 | 23.10.2018

Πολιτική

«Προγραμματισμένη η συνάντηση Τσαβούσογλου με τον Έλληνα πρεσβευτή»

Τι δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ διπλωματικές πηγές σχολιάζοντας δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για κλήση του Έλληνα πρέσβη από την Άγκυρα


*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ την Απάντηση του ΥΠΕΞ στην Τουρκία: Η απόφαση για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης εναπόκειται αποκλειστικά στην Ελλάδα

Προγραμματισμένη από την περασμένη Παρασκευή, ήταν η σημερινή συνάντηση του Έλληνα πρεσβευτή στην Άγκυρα, Πέτρου Μαυροειδή, με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με όσα δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ διπλωματικές πηγές.

Η αναφορά του Reuters και οι δηλώσεις Τσαβούσογλου

Νωρίτερα, το Reuters, επικαλούμενο το CNN Turk, ανέφερε ότι το τουρικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε σήμερα τον Έλληνα πρέσβη. Δεν έχουν γίνει προς το παρόν γνωστές περισσότερες πληροφορίες για τους λόγους της κλήσης. Την είδηση μετέδωσε και το τουρικό πρακτορείο Anadolu, επικαλούμενο διπλωματικές πηγές. 

Σήμερα το πρωί, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σχολίασε την ανακοίνωση Κοτζιά για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο στα 12 μίλια.  

«Η Ελλάδα πολλές φορές κάνει παρόμοιες δηλώσεις. Εκεί προηγείται ο λαϊκισμός. Είμαστε υπέρ να τεθεί με ειρηνικό τρόπο το θέμα. Εμείς δίνουμε κατάλληλες απαντήσεις και τους βάζουμε στη θέση τους. Γνωρίζουν πολύ καλά οι Έλληνες ότι δεν θα επιτρέψουμε τέτοια απόφαση», είπε μεταξύ άλλων ο Τούρκος υπουργός.    

To Reuters θυμίζει επίσης ότι το τουρκικό υπουργείο την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε πως το τουρκικό ναυτικό επενέβη ώστε ελληνική φρεγάτα να μην παρενοχλήσει τουρκικό ερευνητικό πλοίο στη Μεσόγειο Θάλασσα και κάλεσε την Ελλάδα να αποφύγει περαιτέρω κλιμάκωση στην περιοχή.  

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)