to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:30 | 07.11.2016

Πολιτική

Οι τελετές παράδοσης και παραλαβής των υπουργείων

Ανέλαβαν και επισήμως σήμερα τα καθήκοντά τους τα μέλη της νέας κυβέρνησης μετά την ορκωμοσία και την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με τη νέα σύνθεσή του.


Με τις καθιερωμένες τελετές παράδοσης - παραλαβής ανέλαβαν και επισήμως σήμερα τα καθήκοντά τους τα μέλη της νέας κυβέρνησης μετά την ορκωμοσία τους και την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με τη νέα σύνθεσή του.

Στις 9 το πρωί πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης από τον Γιώργο Σταθάκη στον νέο υπουργό Δημήτρη Παπαδημητρίου, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας Αλέξανδρου Χαρίτση και του υφυπουργού Οικονομίας Στέργιου Πιτσιόρλα.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής παρέδωσε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εσωτερικών στον Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος με τη σειρά του, στις 11.00, παρέδωσε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος στον Γιώργο Σταθάκη, παρουσία του νέου αναπληρωτή υπουργού Σωκράτη Φάμελλου.

Στις 11 π.μ. πραγματοποιήκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής του χαρτοφυλακίου του Αθλητισμού από τον Σταύρο Κοντονή στον νέο υφυπουργό Γιώργο Βασιλειάδη.

Στις 12.00 το μεσημέρι ακολούθησε η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, όπου ο νέος υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Χριστόφορος Βερναδάκης, παρέδωσε στην απερχόμενη κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη.

Επίσης στις 12.00, ο απερχόμενος υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος παρέδωσε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Δικαιοσύνης στον Σταύρο Κοντονή.

Την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκε και η τελετή παράδοσης-παραλαβής του τομέα των Δικτύων, από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά.

Στις 12.30 ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης παρέδωσε στη νέα υφυπουργό Οικονομικών, αρμόδια για τα φορολογικά θέματα, Κατερίνα Παπανάτσιου.

Στις 13:00 ο απερχόμενος υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς παρέδωσε στη νέα υπουργό Λυδία Κονιόρδου.

Την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων από τον απερχόμενο υπουργό Νίκο Φίλη στον νέο υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού αρμόδιου για την Έρευνα Κωνσταντίνου Φωτάκη και των νέων υφυπουργών Δημήτρη Μπαξεβανάκη και Κωνσταντίνου Ζουράρι.

Επίσης στις 13.00 πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας η τελετή παράδοσης-παραλαβής από τον νέο αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο στη νέα υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Στις 13.30 ακολούθησε η παράδοση-παραλαβή του χαρτοφυλακίου του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής από τον απερχόμενο υπουργό Θοδωρή Δρίτσα στον Παναγιώτη Κουρουμπλή, με υφυπουργό τον Νεκτάριο Σαντορινιό.

Στις 14.00 πραγματοποιήθηκε η παράδοση-παραλαβή του χαρτοφυλακίου του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από τον Μάρκο Μπόλαρη στον Ιωάννη Τσιρώνη, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου και του νέου υφυπουργού Βασίλη Κόκκαλη.

Τέλος, στις 5 το απόγευμα στο υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών & Δικτύων έγινε η παράδοση-παραλαβή από την απερχόμενη υφυπουργό Μαρίνα Χρυσοβελώνη στον νέο υφυπουργό Νίκο Μαυραγάνη.

Συνεχής ενημέρωση:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)